Khamis, 12 April 2018

Cara "Shortcut" Letopkan Jualan Musim Raya Nanti!



Terus terang cakap, nak pecah kepala pikir strategi yang berkesan...Bukan senang bang...Owner tak terkenal...Produk pun baru launch...Testimoni pun tak banyak...Yang ade pun testimoni macam tak berapa nak ikhlas"
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
So macam mana nak tarik pelanggan? Takkan nak buat drama propa supaya viral???‍‍‍‍‍‍ ‍‍
‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Sebenarnya dieorg dapat satu "senjata killer" iaitu review daripada Instafamous...Instafamous ni dieorg dah ada ramai follower...So bila dieorg review je satu-satu produk, berebut-rebut follower beli!‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Owner produk rilek-rileks je dapat trafik percuma...Brand Awareness pun naik mendadak-dadak...Ibarat "shortcut" untuk up bisnes...Tumpang populariti orang tanpa perlu berhabis duit bina nak sendiri dari zero!

Tapi tu cerita beberapa tahun lepas la...Sekarang ni rata-rata Instafamous dah jadikan review ni sebagai bisnes...Sekali review kena charge 3-4 angka bergantung kepada jumlah follower...So hanya yang ade bajet besar je boleh buat!
‍‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍
PELUANG...PELUANG...PELUANG!

Beberapa hari lepas saya ada dapat info pasal satu servis review daripada Team Review Stations...Dieorg baru je launch...So sekarang tengah buat promosi terhad.
‍‍‍‍‍‍
Review ni akan dijayakan oleh Ikram AF and the geng yang terdiri dari penyanyi, pelakon, instafamous serta tweetfamous yang sedang up waktu ni.
‍‍‍
Honestly saya tak kenal pun siapa Ikram AF ni...Sy layan artis korea je......Tapi kat Malaysia ni biasalah...Ramai je follower artis-artis macam ni!...Nak-nak aweks-aweks yang layan AF...So potensi meletop tu insyaAllah ade!
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Bila sifu saya contact pihak Review Stations ni, dieorg cakap review ni akan dibuat ala-ala macam rancangan Nasik Lemak Kopi O TV9...Kire macam borak-borak santai la.

Video pulak akan direkod dalam studio guna peralatan yang canggih-canggih!

Yang klimaxsnya dekat sini adalah harga promosi dieorg...RM299 hingga RM599 je bhai!...Kalau korang gi photoshoot gambar produk + model dekat studio je pun dah kena charge RM1k ++...Ini siap edit video pun tak cecah RM1k!...Mane nak cekau harga macam tu?

So saya rasa ni peluang lah untuk korang...Rebutlah peluang ni selagi harga masih murah...Saya tak pikir dieorg akan open harga macam ni lama-lama...Once terkenal sikit je nanti, siap la kena tekan harga...So better bertindak sekarang...Dapat je video nanti, insyaAllah banyak kelebihan yang korang akan dapat :
‍‍‍‍‍
  • Nama korang dan produk akan naik ‍‍
  • Agen pun confident nak join
  • Nak promote kat orang pun ade senjata yang killer‍‍‍
  • Nak run FB ads pun boleh targetkan keyword nama artis yg terlibat. ‍‍
  • Prospek pun insyaAllah lebih senang nak beli!
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Owh yea, saya tengok dekat web dieorg ada jaminan siap dalam 7 hari...So masih ade mase untuk letopkan sale waktu raya nanti...Silap haribukan, kalau korang open stokis, sebelum raya pun dah boleh licin stok korang...InsyaAllah!
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
‍‍‍‍‍‍

 ‍‍


Catat Ulasan