Ahad, 31 Disember 2017

RM434,768 DALAM SATU BULAN



Hari ini ada seorang owner produk buat pendedahan ekslusif tentang cara dia jana sales RM434K dalam masa 30 hari.

Sistem ni ramai yang guna dalam bisnes, tetapi tak semua mampu buat sales sebegitu. Kenapa?


" Sebab mereka gunakan sistem tersebut dengan cara yang tidak betul"


Jadi , ini adalah panduan PERCUMA untuk anda, download sekarang sebelum terlewat.


Sabtu, 30 Disember 2017

Di Mana Hartanah Panas








Lokasi Lokasi Lokasi ! Mantra dalam pelaburan hartanah. Tapi macam mana nak tahu lokasi mana yang best ? Video ini membongkar rahsia ini.





Anak Dara Beli Rumah “Sub-Sale”





Ebook yang harus dimiliki oleh anda yang bercadang untuk membeli rumah. Panduan lengkap bagaimana anda perlu bermula untuk mencari rumah, memahami prosedur urusan beli rumah, semua kos-kos yang perlu ditanggung, berurusan dengan bank dan peguam.




Jumaat, 29 Disember 2017

Rahsia Otai Internet Marketing Buat Pendapatan Pasif Setiap Bulan



Antara business model monthly dan yearly subscription yang makin ramai orang buat sekarang ni.
  1. Business gym
  2. Tusyen online/offline
  3. Software(paling banyak)
  4. Servis mesin pisau cukur( Dollarshaveclub)
  5. Majalah online/offline

Panduan recurring business ni fokus untuk membuka minda anda dan melihat peluang dalam bisnes berkonsepkan seperti ini.

Sekiranya anda sudah mempunyai bisnes tetapi ingin merancang untuk membina bisnes baru dengan modal yang rendah.

Panduan recurring business boleh bantu untuk anda belajar bagaimana untuk merancang dan membina bisnes recurring dengan bersistem.

Semua orang layak untuk belajar bagaimana membina bisnes model seperti ini. Kerana panduan ini sedang dibuka dengan harga sangat murah. 








40 Pesanan Buat Pelabur Baru




Terkandung 40 pesanan buat pelabur baru. Semua pelabur hebat pernah, suatu hari dahulu, memulakan langkah pertama mereka sebagai pelabur baharu. Jika ditanya, pasti ramai dalam kalangan mereka yang akan setuju: Alangkah bagusnya jika ketika mereka memulakan pelaburan dahulu, ada orang yang memberikan pesanan dan nasihat kepada mereka agar mereka dapat mengelakkan kesilapan dan terus menuju ke jalan yang betul.









Nak Jual Rumah Cara Siput @ Cara Sang Kancil





Ebook yang harus dimiliki oleh anda yang bercadang untuk memjual rumah. Panduan lengkap bagaimana anda boleh menjual rumah anda dengan cepat dan pada harga anda




Video Teknik Killer Langsai Hutang Rumah 10 Tahun





Ketahui Teknik Killer ini bagaimana anda boleh settlekan hutang rumah anda dalam masa 10 tahun sahaja.


Tak kisah samada pinjaman rumah anda Konvensional, Islamik, Term Loan ataupun Flexi.





Khamis, 28 Disember 2017

Rahsia Pemasaran Affiliate



Bagaimana Seorang Yang BUKAN Otai Affiliate Memanipulasikan Google Adwords Dan Menjana WANG BESAR Dari Affiliate! Semuanya Bermula Dihadapan PC Beliau Beberapa Tahun Lalu...





Ebook Seni Adwords ini merupakan panduan Google Adwords . Ia lebih sesuai untuk mereka yang telah mempunyai akaun Google Adwords.

Di dalam ebook ini, anda akan diterangkan dengan:
  • Seni Memilih Produk Affiliate
  • Seni Memilih Laman Web Yang Menjual
  • Seni Pemasaran Pay Per Click
  • Seni Mengkaji Katakunci
  • Seni Mengkaji Pesaing
  • Seni Menulis Ayat Iklan PPC.
  • Seni Memilih Keyword
  • Seni Setting Iklan Adwords
  • Seni Mengatakan Jangan
  • Seni Menyelesaikan Masalah

Dengan panduan ini, anda boleh mengelak daripada melakukan kesalahan yang mungkin merugikan anda dalam pengiklanan di Google Adwords.


Domain n Hosting CPanel Mampu Milik



Anda masih belum miliki Domain dan Hosting?

Tahukah anda dua perkara ini adalah sangat penting dan merupakan tapak utama bisnes Internet?

Dengan adanya domain dan hosting, anda boleh lakukan bermacam-macam bisnes Internet sama ada nak jual produk sendiri, produk Affiliate atau produk Dropship. Nak buat blog, ecommerce, web korporat, minisite dll lebih mudah apabila anda mempunyai hosting Cpanel. 

Usah terlalu bergantung kepada platform percuma semata-mata....miliki tapak bisnes sendiri agar bisnes Internet anda kekal lama, lebih dikenali dan sentiasa evergreen.




Rabu, 27 Disember 2017

FOKUS Dan KONSISTEN


FOKUS dan KONSISTEN adalah dua faktor utama penentu kejayaan sesuatu bisnes.

Ramai orang faham perkara ini tetapi tidak mampu untuk konsisten. Fokus sekejap sahaja lepas tu dah tak konsisten. Kenapa ini berlaku???

Salah satu sebabnya adalah kerana anda mempunyai pelbagai komitmen lain dan ini menyebabkan sukar untuk fokus apatah lagi untuk konsisten!





" Matlamat utama panduan ini dihasilkan adalah untuk menunjukkan kaedah yg betul bagaimana anda boleh AUTOMASI BISNES di Internet tanpa perlu keluarkan kos yang tinggi, bebas masa, boleh diuruskan hanya dari rumah dan semestinya dapat gandakan keuntungan! Saya tidak hanya mengajar cara untuk automasi sahaja, sebaliknya saya juga tunjukkan cara membina perniagaan online yang sebenar! "

Semoga dengan terhasilnya panduan digital ini dapat membantu lebih ramai usahawan dalam bisnes Internet. InsyaAllah

Dah tiru iklan pesaing pun sales masih sendu?


Kenal Amran?

99% anda mungkin tak kenal. Tapi 99% anda mesti pernah lalui masalah yang Amran hadapi.

Dia selalu ada masalah bila nak fikirkan idea iklan yang sesuai dan berkesan untuk jual produk. Sampai satu tahap, dia terpaksa buat benda yang agak keji…

Cuba teka apa benda yang keji?

Dia terpaksa tiru bulat-bulat iklan yang pesaing dia buat. Asal nampak iklan pesaing yang dia rasa macam okay (banyak like, banyak comment, banyak share) dekat FB, dia pun tiru tanpa was-was.

Tapi bila tiru iklan pesaing confirm jadi ke?

Dalam kes Amran (dan 99% orang yang saya jumpa), memang tak jadi langsung.

Kalau jadi pun, dia tak tahu ‘kenapa’ iklan itu berkesan. Maksudnya, dia tak boleh ‘duplicate’ iklan yang sama untuk ulang keberkesanannya berkali-kali.

Sampai satu tahap, orang macam Amran ini akan jadi buntu. Sales sendu. Buat iklan berbayar pula selalu rugi.

Sebab dia ingat tiru iklan pesaing adalah jalan penyelesaian. Padahal dia sedang tipu diri sendiri. Hidup dalam bayangan syok sendiri.

Bila orang macam Amran ini belajar dari 1 panduan ini, sebenarnya dia boleh siapkan minimum 1 iklan yang betul dan mengikut asas yang berkesan tak sampai 30 minit.

Tanpa perlu buat perbuatan keji seperti tiru pesaing, dan sewaktu dengannya.

Asas yang panduan ini ajar mudah saja: Tulis iklan seperti mana pelanggan kita bercakap.

Tapi, ia perlukan langkah sistematik.

Yang paling penting, ia mesti terbukti berkesan.

Sifu saya ... Tuan Aqif tak nak recommend panduan yang asyik ajar benda teknikal macam FB Ads. Setting FB Ads semua orang boleh buat. Belajar kat Youtube pun dah boleh tahu macam mana nak start.

Tapi hanya 1% saja yang boleh buat iklan yang betul. Boleh tengok panduan Testimonial Vault di bawah.

Kalau nak beli, pastikan kita betulkan kepala otak dulu.

Panduan ini hanya akan ajar 1 ilmu spesifik yang membantu klien-klien Tuan Aqif Azizan mencapai sales sehingga 8 angka setahun.

Ia akan fokus pada ilmu menghasilkan iklan menggunakan testimonial.

Ya. Anda akan faham bagaimana gunakan kuasa testimonial untuk hasilkan iklan yang membantu klien-klien kami menjana sales 8 angka.

Panduan ini padat dengan contoh-contoh dan aktiviti yang klien kami buat (REAL CASE STUDY).

Boleh baca maklumat lanjut dan beli online kat sini







Selasa, 26 Disember 2017

Rahsia Sebenar Yakjuj Dan Makjuj




Yakjuj dan Makjuj disalah erti oleh orang ramai. Ramai yang menyangka ia seperti satu makhluk yang berkaki,mata seperti haiwan. Yakjuj dan Makjuj jika diikutkan ialah seperti satu aliran api lava yang dasyat yang memusnahkan bumi. Nak tahu lebih lanjut?






Isnin, 25 Disember 2017

Sesuai untuk anak anda agar ilmu Al-Qurannya lebih mantap.





Agak-agaknya berapa ramai di antara kita ada simptom-simptom seperti TAKUT, TAK INGAT, MALU, TAK PANDAI, CEPAT LUPA, TAK GAHAM dan macam2 lagi bila nak belajar tajwid?

Dalam Tajwid Aman Hatiku ini akan membantu anda membaca Al Quran dengan hati yang aman dan tidak dibelenggu perasaan2 seperti dinyatakan diatas






Ahad, 24 Disember 2017

DVD Celik Tajwid




BOLEH KE BACA ALQURAN BERTAJWID TANPA HAFAL 
NAMA-NAMA HUKUM TAJWID?
Sila layari link di bawah untuk maklumat lanjut




Panduan Buat Maruku




Bagi masyarakat India, ia dikenali sebagai Murukku.Ia merupakan makanan tradisi Masyarakat India yang wajib ada ketika perayaan mereka. Kebanyakan masyarakat lain memanggilnya maruku. Namun, apa sahaja panggilannya ia digemari oleh pelbagai masyarakat di Malaysia tidak kira semasa perayaan mahupun ketika santai di rumah.


Dengan kreativiti rakyat Malaysia, pelbagai variasi murukku dihasilkan dengan tidak lagi mengikut resepi tradisi. Ia lebih sedap dan lebih disukai oleh ramai orang kerana pelbagai rempah ditambah.





Sabtu, 23 Disember 2017

Panduan Biskut Penyet



Biskut Penyet atau Biskut Drop merupakan biskut yang dihasilkan tanpa mengunakan acuan. Ia tiada bentuk tetap. Ia juga mudah dibuat. Dan yang paling penting, ia sedap dan menyelerakan. Biskut ini juga mempunyai permintaan sepanjang masa.








Mulakan Langkah Pertama Bisnes Online



Laman web sama seperti sebuah kedai yang menjual produk. Kalau di kedai anda meletak produk anda di atas rak atau meja. Di internet kita memerlukan laman web untuk meletak atau menjual produk kita secara online.


Oleh itu mulakan langkah pertama dalam bisnes online ialah mempelajari membina laman web perniagaan dan grafik online yang lengkap dan profesional. Semuanya diajar. Dari membina laman web, hosting, cpanel, grafik, borang tempahan, memasang email folow up sehinggalah membina shopping cart yang hebat. Melalui video interaktif, pembelajaran anda menjadikan lebih seronok dan cepat.








Uruslah Wang Dengan Lebih Efektif!



Hari ini ramai yang merasa cukup selesa dan gembira kerana memperolehi pendapatan bulanan yang stabil dengan jumlah gaji yang baik dan lumayan. 

Ramai juga berjaya meraih pendapatan sampingan mencecah ribuan hingga belasan ribu ringgit sebulan. Bahkan ada yang boleh berbangga dengan kejayaan mereka yang pernah mengaut keuntungan RM1 juta dalam perniagaan mereka.

Namun begitu, itu kisah memperolehi pendapatan. 

Ramai yang berjaya mendapatkan pendapatan dan wang yang banyak tetapi berapa ramai yang boleh menguruskan wang mereka dengan lebih baik dan efektif?

Saya percaya tidak ramai bukan? 

Ini kerana ilmu mendapatkan wang dan juga ilmu pengurusan wang adalah dua perkara yang berbeza. 

Mendapatkan wang satu perkara yang penting tetapi menguruskan wang dengan efektif adalah perkara yang lebih penting!

Memperolehi wang yang banyak belum tentu membuatkan kewangan kita berada dalam kedudukan kewangan yang baik dan stabil. Ini kerana lebih ramai orang yang berhadapan dengan masalah kewangan sebaik sahaja memperolehi wang yang banyak. 


Kenapa begitu? Mungkin ada di antara kita yang tertanya-tanya. Sudah tentu jawapannya kerana gagal menguruskan wang dengan baik dan teratur.

Semua orang tahu yang wang itu tidak mudah untuk diperolehi. Ini kerana ianya tidak tumbuh semudah daun-daun di pohon kayu. 

Namun begitu adalah tidak mustahil untuk kita membuatkan ianya ‘tumbuh’ dengan baik jika kita tahu teknik bagi menguruskannya dengan bijaksana. 

Dalam ebook "Tips Bagaimana Hendak Mengurus Wang Dengan Lebih Efektif" sebuah karya terbaru daripada Khairulnahar a.k.a Thinkerich, ada membincangkan perkara tersebut di atas. 

Persoalannya "Bagaimana untuk menguruskan wang dengan efektif?" 

Masih ramai yang tidak jelas dengan perkara ini. Kita dapat lihat ramai orang yang membuat wang dan menguruskannya dengan cara yang tersendiri tetapi hakikatnya tidak faham dengan apa yang telah mereka lakukan.

Dengan mengetahui bagaimana untuk menguruskan wang dengan baik dan teratur, secara tidak langsung ianya akan membantu kedudukan kewangan kita berada dalam keadaan yang lebih baik dan menguntungkan. 

Pengetahuan ini amat penting dalam kehidupan kita kerana tanpanya sudah pasti hidup kita dilanda masalah kewangan yang membebankan. 

Kita dapat lihat, mereka yang berhadapan dengan masalah adalah terdiri daripada mereka yang tidak tahu atau dengan lain perkataan tidak memilki ilmu pengetahuan tentang pengurusan kewangan, baik simpanan, perlindungan insurans/takaful dan juga pelaburan.

Untuk menguruskan kewangan, kita tidak perlu menjadi seorang yang pakar dalam kewangan atau memiliki ‘Master’ untuk menguruskan kewangan dengan baik, tetapi sekurang-kurangnya kita perlu menguasai asas-asasnya, itu sudah memadai. 

Bagi tahap keperluan yang lebih ‘advance’ kita serahkan sahaja kepada pakar. Apa gunanya jika kita tahu tapi kita gagal melaksanakannya. Apa gunanya jika kita menguasai teori tetapi gagal dalam pelaksanaannya.

Begitulah juga keadaannya dalam menguruskan kewangan terutama sekali dalam membuat simpanan, menguruskan hutang, membeli polisi insurans/takaful dan membuat pelaburan. 

Memadailah untuk kita mengetahui beberapa asas-asas kewangan yang betul (termasuk pengetahuan untuk menyediakan pelan perancangan) apa yang lebih penting kita sanggup untuk mematuhinya. 


*MENGENAI PENULIS*

Khairulnahar a.k.a Thinkerich merupakan Blogger dan juga Usahawan Internet yang banyak berkongsi maklumat berkaitan pengurusan kewangan terutama sekali dalam niche 'Kewangan Peribadi'. 

Sehingga kini beliau telah menulis lebih 15 buah ebook dalam niche 'Kewangan Peribadi' termasuk judul paling laris setakat ini "Panduan Wang Gaji" & "Panduan Bebas Hutang". 

Buku beliau berjudul Bajet Wang - 7 Cara Untuk Mengatasi Masalah Kekurangan Wang telah pun berada dipasaran sejak tahun 2009 dan telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan sehingga kini.

Matlamat beliau adalah untuk membantu orang ramai menguasai kewangan peribadi masing-masing agar menjadi lebih baik dan teratur.

Untuk mempelajari bagaimana hendak mengurus wang dengan lebih efektif, anda boleh lawati link berikut





Jumaat, 22 Disember 2017

kekuatan terhebat program WOW Tone Excel



Jika anda masih memikirkan perlu ke anda buat bisnes ni, berikut adalah beberapa sebab mengapa saya pandang ini sebagai satu peluang keemasan. 
  • Pertama ia merupakan produk keperluan. Ada affiliate atau tidak, orang mesti pakai. Pengguna prepaid pula sangat ramai, hampir 25 juta rakyat malaysia menggunakan prepaid. Maknanya pasaran sangat luas. 
  • Kedua: Nak join sangat murah, ramai orang mampu, maintain juga tidak membebankan, ramai pengguna prepaid top-up setiap bulan berkali ganda dari jumlah maintain yang diperlukan, maka ramai yang tak akan merasa beban untuk maintain setiap bulan. 
  • Ketiga: Downline kita kalau nak topup tak perlu jumpa kita, mereka boleh dapatkan top-up di kedai topup, 7eleven, stesen minyak, Maybank2u Cimb Clicks atau mesin atm. Wow !! Ini alasan paling besar, kerana kalau kita tengah tidur mereka topup, maknanya kita tidur pun dapat duit. 
  • Keempat: Selama ini, saya pakai phone, isteri pakai phone, anak pakai phone, adik beradik pakai phone, kalau mereka topup atau bayar bil, tauke maxis, tauke digi, tauke telco yang lain akan bertambah kaya, kita tak dapat apa-apa pun. Baik saya buat tunetalk-toneexcel, sekurang-kurangnya bertambah juga pendapatan kita, walau sedikit. Tapi kalau ramai, maka akan jadi pendapatan lumayan pula. 
  • Kelima: Disebabkan orang akan pakai phone setiap masa, maka pasti mereka akan sering topup, maka ini peluang untuk kita dapat pencen. Kalau sorang kita sponsor, dan dia pakai simkad tersebut selama 10 tahun, maknanya saya dapat pencen selama 10 tahun. Siapa tak mahu. Bukan mereka menyusahkan kita pun kalau nak topup. 
  • Keenam: Risiko amat kecil, modal sangat rendah kalau tak menjadi (mudah-mudahan menjadi) maka kita tidak akan rugi banyak, kecuali tenaga dan masa yang telah dihabiskan. Kalau menjadi maka bertambahlah pencen kita. 

Saya cadangkan kepada anda, jangan lepaskan peluang keemasan ini, perniagaan ini jarang sekali lalu di hadapan kita, kalau kita terlepas, kita kena tunggu lagi beberapa tahun untuk menjumpai perniagaan seperti ini. 










Mulakan sekarang, dan buat dengan konsisten sehingga dua tahun, insyaAllah mudah-mudahan berhasil.

Sudah belajar macam-macam tapi ilmu Al-Quran masih 'tersekat'?




Al-Quran adalah kitab yang mudah dikuasai. Ia mudah difahami. Cuma kadangkala kita belajar ikut jalan 'long-cut' seperti : 

  • Kita tidak begitu fasih baca Al-Quran tetapi terus join kelas tajwid di surau yang telah berjalan setahun lebih. Sudah tentu perbincangannya di tahap advance. Terkebil-kebil kita nak faham syarahan ustaz di depan.
  • Kita bersemangat ingin kuasai tajwid. Beli buku tajwid yang paling tebal, paling lengkap. Tapi bila baca, kita rasa 'susahnya tajwid' sebab banyak istilah arab yang tak pernah kita dengari... 
  • Kita ingin fahami kandungan Al-Quran. Punyalah bersemangat beli buku tafsir tebal-tebal tapi bila baca, kita garu kepala sebab banyak perkara tidak difahami. Akhirnya, jadi 'hiasan' di almari buku sahaja....
  • Kita ingin baca Al-Quran seperti imam Masjidil Haram. Beli CD & mp3. Tiru 'lagunya' tapi akhirnya lagu sahaja dapat ditiru. Sebutan huruf masih bunyi 'melayu'. Hmmm......

Saya tidak mahu semangat anda 'down' kerana masalah di atas. Ia bukan salah anda atau salah ustaz mengajar tetapi, its all about 'process'. 

Semua perkara ada stage, ada tahap, ada prosesnya. Hidup akan menjadi lebih mudah jika kita pelajari sesuatu bermula dengan proses yang betul. 

Ini ... ingin saya kongsikan pada anda







Kalau lah software ni wujud dari dulu lagi kan best...



Sekarang ni zaman video. Kalau anda jual produk online, cara promosi pakai video sangat penting dan berkesan sekarang ni...

Nak jenama produk anda ke depan berbanding pesaing anda?

Nak biar customer anda selalu ingat produk anda ?

Nak kurangkan kos Facebook ads anda ?

Caranya adalah dengan BUAT VIDEO PRODUK anda. Bila anda buat video bagi setiap produk yang anda jual , anda sudah pun selangkah ke hadapan berbanding pesaing anda...Sebab tak ramai usahawan kita sekarang ni yang tau buat video.

Dengan video-video tu, anda bukan sahaja boleh promot kat Facebook, tapi kat Instagram ngan Youtube pun boleh.

Lagi banyak channel anda terjah, lagi ramai prospek yang dapat tengok video produk anda. Cuma, bila sebut pasal kena buat video ni, usahawan kita jadi takut...Takut sebab apa ?

Takut sebab, ramai usahawan kita tak reti nak buat video produk... termasuk saya sendiri.

Setakat buat video cikai pakai phone tu boleh la buat...haha. Tapi dengan bantuan software-software video yang ada sekarang ni, saya dari orang yang tak tau pape cara nak buat video produk, dah pun berjaya buat banyak video yang cun melecun untuk produk-produk saya.

Ya, saya dah tak perlu upah orang mahal-mahal buatkan video sebab saya sendiri dah boleh buat 1 video produk dalam tempoh tak sampai 7 minit !

Bukan video biasa-biasa tau.. Yang bestnya, kalau anda tak pernah ada pengalaman atau skill buat video pun, selamba je boleh buat video produk anda sendiri nanti.. ... nampak macam orang dah pro buat video..

Serius !

Ada 2 software yang saya nak rekemenkan anda hari ini, anda boleh pilih salah satu atau kedua-duanya sekali. Klik kat bawah ni.

Software Vidsy - sesuai kalau anda jual produk fizikal, digital, dan servis.

Software Vidsy Pro - sesuai kalau anda jual produk fizikal, digital & servis yang mempunyai website seperti e-commerce, blog dan lain-lain.










Khamis, 21 Disember 2017

Jom Serang


Jangan salah faham! Saya bukan ajak anda jadi pengganas.

Tetapi saya nak ajak anda serang market US dan buat duit USD dengan cara mudah.

Teknik dan strategi ni memang PROVEN. Anda boleh start bisnes USD dan mula hasilkan income  sepantas 7 hari.

Baca detailsnya DI SINI.



Persiapan Lengkap Temuduga



Ini adalah tiket untuk gagal dalam temuduga. Tiada sesiapa yang akan dapat bekerjasama dengan anda. Segala potensi, bakat dan kelebihan diri anda akan terbiar begitu sahaja.

Sungguh pun begitu, sikap negatif masih boleh diubati dengan :
  • Melatih diri menjawab soalan sendiri sehingga yakin.
  • Menyemak resume untuk menghargai pencapaian, kebolehan dan pengalaman anda.
  • Senaman ringan seperti menarik nafas sedalam-dalamnya.
  • Berdoa untuk ditenangkan hati dan fikiran

Panduan yang lebih khusus untuk persediaan temuduga anda





Rabu, 20 Disember 2017

Dulu nak close 1 klien pun seksa.


Melalui formula close sales Tuan Aqif perkenalkan ini, ia dapat membantu kita menghasilkan banyak skrip close sales supaya prospek membuat keputusan membeli tanpa ada unsur memaksa."











Panduan Solat Sempurna Dan Khusyuk



Di dalam 13 rukun solat, terdapat 3 kategori rukun. Rukun fi'li (pergerakan), rukun qouli (bacaan) dan juga rukun qalbi (hati). Untuk mendapatkan solat yang khusyuk, ketiga-tiga elemen solat ini perlu dilakukan dengan betul dan sebetul-betulnya.

Bacaannya perlu tepat dan diselami maksudnya, perbuatannya juga perlu selaras seperti mana yang ditunjukkan oleh Nabi Muhammad S.A.W. Kesedaran, kehadiran dan tumpuan sepenuh hati ketika solat, akan menjadikan setiap solat yang dikerjakan penuh bermakna dan berbekas nikmatnya di dalam diri.

Jika semuanya itu dapat dilakukan dengan sempurna, insyallah, pasti amalan solat kita diterima Allah dan benteng diri terhadap godaan nafsu dan syaitan untuk melakukan perkara-perkara keji dan mungkar, dapat diperkukuhkan.

Mahu Ebook & Rakaman Video Ini?

Ebook dan rakaman ini adalah di dalam bentuk digital. Jadi, anda boleh download ia terus ke dalam komputer, tab atau handphone anda dan terus membaca dan menontonnya.





Selasa, 19 Disember 2017

Menyediakan Bayi Anda Untuk Membaca




Mahukan bayi anda cerdik ? 

Bayi menjadi cerdik apabila menadapat banyak rangsangan daripada ibu bapa danpersekitaran.

Terdapat pelbagai teknik dan kaedah merangsang bayi bertujuan untuk mengoptimumkan keupayaan dan kebolehan mental bayi . Rangsangan melalui aktiviti bermain, bersenam, komunikasi dan lain-lain lagi.Pelajari bagaimana merangsang bayi agar menjadi pintar dan matang serta mampu menerima pengajaran dengan pantas!

Semua kaedah merangsang bayi terdapat dalam ebook RBPB.




Isnin, 18 Disember 2017

Biarkan Mereka Menjadi Pelanggan Setia


Bukan semua dari kalangan penjual online mempunyai kemahiran menulis. Lebih-lebih lagi berkaitan dengan iklan.

Ada yang tulis cuma untuk mendapatkan jualan semata-mata. Ada pula yang tulis benda yang tidak sepatutnya masuk pun dalam iklan.

Cara yang paling mudah untuk mendapatkan prospek adalah dengan membawa mereka masuk ke dalam cerita kita. Apabila mereka sudah masuk ke dalam cerita, mudah untuk kita sampaikan mesej dan akhirnya menjual penyelesaian kepada mereka.

Nak tahu cara tulis iklan dalam bentuk cerita yang menjual? 



Simple ... Tapi Berkesan



TEKNIK BUAT JUALAN RM1000 - RM2000 SEHARI DENGAN FACEBOOK ADS RM15!



Seramai 1400 orang usahawan telah berjaya meningkatkan jualan selepas belajar dan amalkan Teknik Lamborghini pada tahun 2016!.



APA YANG ANDA AKAN BELAJAR?

  • Video 1 >> Intro & Fasa Jualan (rahsia untuk meningkatkan jualan).
  • Video 2 >> Customer Avatar (cara kenal bakal pelanggan).
  • Video 3 >> Like Marketing (cara kumpul pelanggan setia).
  • Video 4 >> Cara Tulis Ayat Iklan Yang Akan Memukau Prospek Membeli Produk Atau Servis Anda.
  • Video 5 >> Cara Setting Iklan Facebook Ads RM15 Sehari Tetapi Dapat Sale Berlipat Kali Ganda.
  • Video 6 >> Cara Close Sale Yang Menyebabkan Pelanggan Tiada Pilihan Lain Kecuali Beli Sahaja.
.
Jika berminat boleh dapatkan di SINI






RM1k Sebulan Dengan Menulis







ANDA MINAT MENULIS? 


Usah Lagi Sia-siakan Hasil Penulisan Anda!
Tahukah Anda? 
Anda boleh menjana pendapatan sampingan sehingga empat angka sebulan dengan hanya menulis?







Ahad, 17 Disember 2017

Letupkan Jualan FaceBook Anda Dengan Grafik & Gambar Yang Cun!




Seperti yang anda tahu, FaceBook adalah cara yang paling baik untuk mencapai prospek anda.. tetapi ramai yang gagal..Kenapa mereka gagal?


Sebab mereka tak faham rahsia #1 mendapat perhatian di FaceBook - GRAFIK YANG CUN!


Mereka hanya posting gambar yang:
  • Tidak clear dan tidak menonjol
  • Tidak menepati saiz yang betul, seperti yang disyorkan oleh FB
  • Tidak menimbulkan emosi prospek

Ya, saya tahu bahawa ramai yang tidak mempunyai skill grafik, dan ramai yang tak pandai menggunakan perisian advance seperti Photoshop atau Illustrator..


Mungkin anda juga menghadapi masalah yang sama?

Jangan bimbang, sebab saya ada satu sistem reka grafik yang power untuk anda..

Untuk masa yang terhad, anda boleh mendapatkan sistem GrafikFB dan hasilkan imej yang power untuk Facebook, tanpa memerlukan designer atau skill teknikal..

Lupakan Photoshop!

Sistem GrafikFB jauh lebih mudah digunakan, dan siap dengal pelbagai templet yang anda boleh gunakan











RAHSIA NEWBIE MENGHASILKAN EMEL BERKUALITI TANPA PERLU MENGUPAH COPYWRITER


Pemasaran emel merupakan pemasaran bersifat malar hijau. Walaupun dengan adanya teknologi pemasaran baru seperti Whatsapp dan Telegram, pemasaran emel masih lagi tetap menjadi pilihan utama. Mempunyai senarai emel sendiri merupakan satu kelebihan. Oleh sebab itu, ramai pakar pemasaran menyarankan setiap peniaga online untuk mengumpul emel sendiri. Tidak kiralah anda menjual produk fizikal, produk digital mahupun servis.

Saya kongsikan cerita pada awal penglibatan saya dalam pemasaran emel. Masalah pertama yang saya hadapi adalah bagaimana cara mendapatkan subscriber. Kedua, bagaimana cara untuk berkomunikasi dengan subscriber.

Masalah pertama sudah selesai tapi masalah kedua masih belum selesai.

Selepas prospek subscribe emel, saya biarkan mereka begitu saja tanpa follow up. Itulah kesalahan terbesar yang saya lakukan.

Subscriber merupakan prospek yang berminat, tetapi masih belum membuat tindakan. Jika bergantung sepenuhnya kepada surat jualan di laman jualan, sebenarnya itu salah. Surat jualan bertindak untuk mendapatkan pelawat yang berkualiti dimana pelawat yang berkualiti ini akan menjadi prospek anda. Hanya mereka yang betul-betul berminat akan subscribe.

Langkah seterusnya untuk menukar subscriber menjadi pembeli adalah dengan melakukan follow up. Paling kurang lima kali follow up.

Disini Cabaran Bermula..

Penulisan emel bukan setakat tulis dan hantar. Ianya mempunyai seni tersendiri dimana setiap apa yang kita tulis dan hantar merupakan cerminan kepada diri kita sendiri. Terlalu banyak hardsell akan menyebabkan subscriber rasa kurang selesa, nampak sangat emel yang dihantar cuma nak menjual. Terlalu banyak softsell pula akan menyebabkan subscriber kurang bertindak.

Kedua-duanya perlu seimbang. Hardsell boleh digunakan untuk menjual, manakala softsell pula boleh digunakan untuk mengingatkan subscriber mengenai apa yang anda sudah maklumkan kepada mereka sebelum ini. Oleh sebab itu lebih dari satu emel diperlukan untuk melakukan follow up.

Dalam pada itu, sesekali anda perlu menghantar emel kepada subscriber hanya untuk bertanya khabar. Tujuannya adalah untuk menampakkan anda sebagai seorang manusia dan bukan robot dimana setiap emel yang dihantar hanya untuk menjual.

Permulaan Penyelesaian..

Kesemua proses ini memerlukan banyak masa untuk dipelajari dan difahami. Sebagai seorang newbie pada ketika itu, saya tidak mempunyai banyak pilihan sama ada ingin mengupah pakar copywriter untuk menulis siri email ataupun buat semuanya sendiri.

Saya memilih untuk buat semuanya sendiri berpandukan kepada ebook-ebook yang sudah dibeli. Ye la, masih newbie kan, semua nak buat sendiri. Dalam tempoh belajar, saya masih lagi mempunyai masalah untuk menulis emel dengan betul.

Masalah Diselesaikan..

Bermula dari situ, saya menemui software yang boleh digunakan untuk menulis siri emel dengan mudah. Tanpa membuang masa saya terus mendapatkan software tersebut. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. 7 siri emel follow up disiapkan dalam masa tidak sampai 30 minit. Apa yang saya suka pada software ini, ianya mudah digunakan. Hanya perlu isi tempat kosong kemudian pada bahagian terakhir, emel akan dihasilkan secara automatik.

Saya banyak belajar menghasilkan siri emel sendiri berpandukan kepada contoh emel yang dihasilkan menggunakan software ini.

Percaya dengan kualiti yang ditunjukkan, saya dapatkan kesemua software yang berkaitan beserta dengan lesen jualan semula. (pada masa tu tak ada niat nak jual semula cuma terpengaruh dengan surat jualan)

Ini software yang dimaksudkan..


Software Killer Follow Up

Software Email Broadcast


Sabtu, 16 Disember 2017

Cara 'Halus' Memikat Lelaki Idaman Anda



Jika hari ini anda masih lagi belum bertemu jodoh, ketahuilah, ianya bukanlah silap takdir, cuma, usaha yang dilakukan, masih belum mengena dengan kehendak takdir.

Ini kerana, usaha itu perlulah ikhlas, mencari jodoh biarlah dengan ilmu, memburu cinta biarlah dalam syariat dan mengimpikan lelaki idaman itu sebenarnya tidak salah. Hari ini, saya akan bantu anda, bagaimana untuk berusaha dengan ilmu yang betul di dalam misi mencari jodoh. Mari kita gali ilmu pikat lelaki disini!

Anda pasti akan berasa sangat bahagia apabila mendapat lelaki yang anda idam-idamkan bukan, dan berasa sangat sedih apabila lelaki yang anda impikan itu memilih orang lain, yang anda rasakan tiada apa-apa berbanding diri anda, bukan?

Anda ada kecantikan dan kecerdikan tetapi mengapa si dia tidak nampak? Mengapa dia memilih rakan anda yang pada anda tiada apa-apa kelebihan pun. Di mana silapnya?

Sebagai wanita, anda tertakluk pada had-had tertentu. Anda tidak boleh terlalu terkinja-kinja menunjukkan anda amat menyukai seseorang lelaki itu. Anda ada maruah yang mesti dipelihara.

Tetapi dalam masa yang sama bagaimana anda dapat menunjukkan isyarat kepada si jejaka bahawa anda bermatlamatkan cinta suci terhadap jejaka itu. Anda bukan setakat mahu bercinta dengannya tetapi mahu kekal hidup bersamanya dalam istilah perkahwinan. Sungguh murni niat anda itu, tetapi mengapa terlalu banyak halangan hingga akhirnya anda langsung tidak dapat berkahwin pun. Sekali lagi, apa yang silap?

Tahukah anda, sebenarnya.... ada cara menimbulkan perhatian kepada lelaki dan membina penampilan diri dalam ruang lingkup yang selamat. Malah tanpa bersemuka pun masih ada teknik untuk menarik mereka ‘memandang’ anda wahai para wanita dengan pandangan ingin bernikah.

Jodoh itu ketentuan TUHAN, tapi kita sebagai manusia perlu berusaha bersungguh-sungguh dalam setiap apa yang kita lakukan, tidak terkecuali dalam soal mencari jodoh. Rezeki takkan datang bergolek, begitu juga jodoh. Ada orang jodohnya cepat tiba, manakala ada orang yang perlu berusaha keras mencarinya. Jika sebelum ini anda mengambil mudah soal jodoh, ebook ini bakal mengubah persepsi dan membuka hati serta minda anda tentang soal mencari pasangan.




Jumaat, 15 Disember 2017

Mahu Anak Pintar Dan Pandai Membaca?



Jangan sesekali PRESSURE anak dengan memaksa mereka untuk belajar. Seawal usia 3 tahun, hanya perlu ajarkan mereka perkara yang asas-asas sahaja. Tidak perlu menulis sepotong ayat karangan pun. 

Tips kali ini adalah tips yang dipraktikkan oleh Puan Amalina setelah beliau membaca Ebook Anak Pintar Cerdas. 
  • Bila ajar baca perkataan, ajar GABUNG BUNYI, bukan hafal suku kata seperti ba, bi, bu, be, bo. 
  • Bila mengajar mesti ceria selalu. Jadikan sesi mengajar sesuatu yang menyeronokkan. Buat Teknik Asosiasi Aksi, nyanyi lagu fonik & main seperti sebut-sebut bunyi, dan sebagainya. 
  • Pilih tempat sesuai - jauh dari gangguan. Elakkan mengajar dihadapan TV. 
  • Sesi bacaan mestilah pendek, 5-10 minit saja, 2 kali sehari. Elakkan waktu lunch hour. 
  • Berikan hadiah berupa pensil atau alat kelengkapan jika anak anda berjaya meneka jawapan dengan betul. 

Diharapkan anda dapat mempraktiskan tips ini dirumah tanpa jemu. Untuk melihat anak-anak berjaya dan menjadi bijak pandai, iaya perlulah bermula dari usaha ibu bapa di rumah.. :) 

Untuk mengetahui lebih banyak teknik mendidik anak? Jangan lupa dapatkan ebook di www.anakpintarcerdas.com






Susahnya nak tembus SPA



Ramai yang memohon kerja kerajaan melalui SPA berakhir dengan kemurungan. Apa yang lebih menarik, ramai yang menyatakan mereka dah penat usaha, tak kurang juga ada yang putus asa.

Ya...kerana percubaan berkali-kali ke temuduga tak berhasil. Usah bersedih, usah murung lagi, usah tuding jari kepada pihak lain. Setiap yang usaha pasti berjaya.

Jika ada rasa sukar nak tembusi kerja kerajaan melalui pintu SPA, itu maknanya hidup minta anda masuk melalui pintu lain. Pintu yang kurang digunakan. Jika ramai orang, pintunya satu..sudah pasti sesak.

Anda harus bertindak bijak. Cari pintu yang kurang orang guna. Kebarangkalian anda berjaya tinggi kerana persaingan menurun. Bukan anda mengelak persaingan, tapi anda bijak mengatur perjalanan.

Pintu lain anda di sini : --> Senarai Agensi Kerajaan








Apa platform terbaik untuk buat website?




Ada banyak platform sebenarnya sama ada berbayar atau percuma. Cuma kekurangan yang percuma adalah terdapat limit untuk kita control web kita. Jika ingin serius dalam bisnes online, maka lebih baik gunakan platform yang kita ada kuasa 100% ke atas website kita.

Berbalik kepada video panduan, ada sahabat saya seorang Internet marketer berpengalaman menyediakan video panduan step by step untuk membuat web/blog menggunakan Wordpress. Beliau menunjukkan langkah A-Z.

Wordpress ini mudah digunakan walaupun tanpa pengetahuan teknikal.






Khamis, 14 Disember 2017

Panduan Lengkap Rahsia Putu Untuk Bisnes Di Rumah


Pernahkah anda terfikir sekiranya anda kehilangan pekerja suatu hari nanti. Ini tidak mustahil kerana ia pernah berlaku semasa kegawatan ekonomi 1998 dulu. 

Jika anda kehilangan pekerjaan, bagaimana nasib keluarga anda. Andakah anda nak biarkan keluarga anda kesusahan. Nasihat ikhlas saya, elok anda mula belajar bisnes makanan untuk anda survice dalam apa juga keaadan.

Bisnes makanan yang menguntungkan ialah bisnes putu kerana ramai yang telah berjaya dengan  bisnes putu ini. Tidak hairanlah sebuah syarikat MD putu bambo world membuka banyak cawangan putu bambu di selangor

Kini anda boleh juga berjaya dengan bisnes putu yang lumayan ini. Dengan panduan Pakej lengkap Rahsia Aneka putu ini, anda pasti mampu menjana pendapatan yang lumayan.

  • MODUL 1 : MEMBUAT PUTU HOMEMADE
  • MODUL 2: MEMBUAT PUTU KOMERSIAL
  • MODUL 3 : PUTU KOMERSIAL NEW EDITION
  • MODUL 4 : MEMBUAT ANEKA INTI PUTU
  • MODUL 5 : CARA PENGIRAAN KOS PUTU
  • MODUL 6 : STRATEGI BISNES PUTU

Pakej ini bukan sahaja mengajar anda membuat aneka putu yang special. Malah turut mengajar anda cara memulakan bisnes putu anda. Cara memohon peniaga tepi jalan juga ada diterangkan di dalam pakej ini. 

Semoga artikel ini memberi manfaat dan membuka mata anda ke arah masa depan yang lebih cemerlang. 








Sukar Mencari Idea Untuk Ayat Copywriting?



Serius dan jujur saya katakan inilah satu-satunya kamus copywriting yang ada dan terbaik pernah dihasilkan setakat ini! 


Kamus yang wajib dimiliki oleh sesiapa yang menceburi bidang perniagaan terutamannya perniagaan online! 

Ok. Dalam post kali ni, saya ingin kongsikan dengan anda, 4 ayat power yang anda boleh gunakan di dalam bisnes anda.

[PERTAMA] - "Fikirkan tentang …."
  • bagaimana rasanya, apabila badan anda menjadi ringan.
  • pandangan suami anda, apabila melihat kulit anda menjadi gebu gebas
[KEDUA] - Mahukah anda menjadi … dalam masa … minggu sahaja ?

Contoh :-
  • Mahukah anda menjadi lebih fasih berbahasa Mandarin dalam masa 3 minggu sahaja?
  • Mahukah anda menjadi lebih kaya dalam masa 4 minggu sahaja?
[KETIGA] - Kalau anda mahu … anda mesti … 

Contoh :-
  • Kalau anda mahu menjadi jutawan anda mesti takkan abaikan teknik ini.
  • Kalau anda mahu kulit anda jadi lebih gebu, anda mesti hendak tahu petua turun temurun ini.
[KEEMPAT] - Jom … cara bijak ! 

Contoh :-
  • Jom berdiet dengan cara bijak !
  • Jom pandai mengaji dengan cara bijak !
Best tak ?

Saya harap, 4 ayat copywriting ini, dapat membantu anda untuk meningkatkan jualan produk anda. Buat pengetahuan anda, 4 ayat copywriting ini, dipetik daripada Kamus Copywriting. Dalam Kamus Copywriting, terdapat lebih 1500 Frasa Copywriting, yang anda boleh gunakan, pada bila-bila masa, keadaan dan waktu, untuk meningkatkan jualan.

Tiada lagi masalah :-
  • Tiada idea
  • Hilang kata-kata
  • Ayat sama je
  • Bosan tak menarik
Dengan Kamus Copywriting :-
  • Anda akan dapat banyak idea
  • Lebih 1500 frasa marketing
  • Boleh pelbagaikan ayat marketing
  • Pelanggan tak bosan
Kamus copywriting, dapat membantu meningkatkan jualan anda !
  • Tanpa pecah kepala
  • Tanpa bayar upah mahal kepada penulis iklan
  • Tanpa masalah




Rahsia Jana Income 1k selama 3 hari Dengan Facebook

 Siapa yang layak memiliki video ini?


  • Sukrar bergerak kerana anak dan keizinan suami
  • Lambat tangkap apa yang diajar
  • Dan banyak lagi