Isnin, 11 Disember 2017

Wanita ini guna iklan berbayar. Bukan iklan percuma.



Tapi penting untuk anda tahu macam mana dia boleh uruskan risiko dan gandakan sales dalam masa 10 hari?

Ada 8 langkah praktikal.
  1. Idea untuk hasilkan iklan yang mampu buatkan prospek rasa nak beli adalah sangat penting.
  2. Iklan yang bagus bermula daripada soalan ini: Kepada siapa aku nak jual produk ini?
  3. Apabila sudah ada senarai, pilih 1 segmen pelanggan yang kita mahu dan kita tahu memang segmen ini mempunyai masalah yang kita nak selesaikan.
  4. Eksperimen iklan secara berperingkat dan menguruskan risiko. Jangan tamak terus spend besar. 
  5. Apabila iklan gagal, lihat apa yang perlu diperbaiki. Apabila iklan berjaya, lihat bagaimana ia boleh terus melariskan sales produk kita.
  6. Jangan takut rugi. Tapi jangan sesekali mengaku kalah. Rugi tidak bermakna gagal.
  7. Sentiasa pantau dua perkara ini: (1) Berapa kos iklan (2) Berapa customer yang kita dapat. Pantau setiap hari supaya kita boleh buat keputusan untuk naikkan bajet iklan atau sebaliknya.
  8. Jangan gunakan masa untuk belajar ilmu teknikal FB Ads dulu. Tapi belajar dulu ilmu menghasilkan iklan yang berkesan. Ini lebih penting.

8 perkara ini yang membantu Cikpuan Siti Atiqah untuk mengubah rentak sales dari suam-suam kuku, kepada RM8,300+ dalam masa 10 hari.






Fotografi Satu Peluang Bisnes Untuk Sesiapa Sahaja.



Tahukah anda fotografi ialah satu hobi yang sangat menguntungkan? Tanpa modal yang besar dan peralatan canggih pun, sesiapa sahaja termasuk anda boleh memulakannya. Dengan syarat anda mestilah mengetahui langkah-langkah yang betul bagaimana untuk bermula dari awal sehingga ke tahap mengembangkannya.

Anda bayangkan dengan berbekalkan kamera DSLR dan cara marketing yang betul, anda akan mendapat sekurang-kurangnya dua projek fotografi perkahwinan setiap bulan. Dan untuk satu majlis perkahwinan anda boleh kenakan bayaran sebanyak RM1,500. Dua majlis perkahwinan anda dapat RM3,000. Tolak kos cetak custom album, gambar dan sebagainya, anda masih boleh untung sekitar RM2,000 sebulan.

Terfikir nak buat bisnes fotografi secara part-time tapi tak tahu dan tiada idea bagaimana nak start dan mencari peluang?

Jika jawapan anda ‘YA!’, anda sangat bertuah kerana di sini anda berpeluang untuk mengetahui rahsia mudah bagaimana untuk memulakan bisnes fotografi dari pakar industri fotografi.






Ahad, 10 Disember 2017

Nak buat grafik design yang pantas tak?



Ya lah, kalau nak tunggu designer pro kena tengok juga;


  • que design dia. Kalau ramai yang tempah, anda kena tunggu giliran.

Tempah hari ni, terus nak dapat design tu memang susah sikit la. Lepas dah dapat, mesti anda nak buat sikit sebanyak perubahan, kena tunggu lagi.

Aduuhh!

Buat sendiri lah :)

Alamak, buat sendiri design tak cantik pulak. Buruk. Errkk!


Okeh, cuba tengok ni. Satu software untuk marketer yang nak design cepat. Diaorang dah compile template banner, header, timeline, infografik bla bla bla yang kita boleh terus edit TANPA PERLU Photoshop.

Cecuba tengok;







Kerja Sekali Pendapatan Berkali-Kali




Produk digital merupakan produk alam maya yang dihasilkan dengan menggunakan perisian atau aplikasi komputer. Contoh produk digital yang popular di Malaysia ialah ecard, ebook, video tutorial, muzik, bahan grafik dan sebagainya.

Tahukah anda ... dengan produk digital ... anda tidak perlu
  • Keluarkan bajet yang tinggi
  • Simpan produk
  • Bungkus produk
  • Hantar produk 
  • Melakukan semakan sama ada produk sudah sampai atau belum
  • Upah pekerja
  • ain-lain perkara yang menyusahkan

Kos nak hasilkan sangat rendah... modal hanya idea & masa.. ada bajet boleh la guna domain & hosting.. tu pun modal x sampai 200... 





AWAS! Panduan Ini Bukan Untuk Semua Orang

Sekiranya anda mempunyai ciri-ciri berikut, maka panduan ini bukan untuk anda:
  • Malas membaca, jika malas membaca bagaimana anda nak mahir?
  • Tidak mahu bertindak 
  • Tidak suka trial & error, (setiap kejayaan pasti akan ada halangan)
  • Suka memberi pelbagai alasan untuk tidak keluar dari zon selesa
  • Mahu duit cepat tanpa usaha
  • Belum buat apa-apa lagi dah putus asa
  • Suka mencari kesalahan orang lain
  • Sentiasa berfikiran negatif



Sabtu, 9 Disember 2017

Masih Buntu Buat Kek Coklat Yang Sedap



Ramai yang mengemari kek coklat. Namun, tidak ramai yang mampu membuat kek coklat yang benar benar sedap untuk dihidangkan kepada tetamu dan keluarga anda. 

Kini Anda Boleh Membuat Kek Coklat Anda Sendiri dan Menerima Pujian Melambung Daripada Tetamu Anda!

Di dalam CD Sensasi Kek Coklat ini, anda akan ditunjukkan langkah demi langkah untuk membuat kek coklat. Anda boleh menghasilkan kek coklat yang sedap walaupun ianya kali pertama anda mencuba.






Teknik Gandakan Pelaburan ASB



Mungkin ramai di luar sana yg memiliki akaun ASB.
  • Berapa ramai sedar bahawa dengan dividen ASB sebenarnya boleh menjangkau hingga lebih 40% setahun.
  • Berapa ramai di luar sana hanya dengan berbekalkan RM 176 saving, anda mampu memiliki sejumlah RM200 000 dalam buku ASB.
  • ..dan berapa ramai yang tahu anda mampu memperolehi RM1 juta di dalam simpanan ASB.
Semuanya dengan ILMU pelaburan yang betul.

Kini dengan 5 video teknik superb ini bukan sahaja mampu membuka mata anda malah ia bukan cerita rekaan kerana ramai yg telah menjana ribuan pasif income setiap bulan dengan ASB.





Kediaaman anda akan menjadi lebih cantik tanpa berbelanja lebih




Disebabkan keperluan asas dan keperluan lain semakin naik tahun demi tahun, ini tidak menjadi penghalang untuk kita mencantikkan kediaman kita, betul tak? Rumah yang memberikan kita perlindungan dan keselesaan setiap hari dan sepanjang masa perlulah juga nampak cantik dan berseri.

Bagaimana untuk menghias kediaman tanpa memerlukan kos yang tinggi. 

Ebook ini adalah tentang bagaimana kita boleh berjimat dalam menghias. Supaya, setelah memiliki ebook ini, anda boleh berjimat beratus atau beribu ringgit dengan panduan yang terdapat dalam ebook ini.




Jumaat, 8 Disember 2017

Anda ingin mantapkan baca al-quran?




Dapatkan SET DVD TIGA SEMINAR yang terdiri dari : 
  • DVD Rakaman Seminar Kaedah Jibril
  • DVD Rakaman Seminar Tajwid Pro
  • DVD rakaman Seminar Tajwid Super Mudah




Tak tahu nak cari kerja kat mana



Jangan berputus asa dengan kerja kerajaan. Cuma dalam keadaan sekarang, anda perlu fokus mencari kerjaya alternatif. Cari saluran kerjaya baru. Sebenarnya banyak peluang pekerjaan di Sektor Sawasta yang tak berapa dihiraukan oleh graduan. 

Kerjaya swasta data terkini menunjukkan angka yang jauh lebih besar. Peluang kerja kerajaan mungkin tertutup untuk anda buat masa ini (sementara) tetapi peluang kerjaya swasta semakin terbuka luas.

Kelebihan Kerja Swasta
  • Gaji yang fleksibel. Anda cadangkan gaji anda!
  • Caruman KWSP
  • Polisi Takaful. Kebanyakan syarikat menyediakan polisi ini
  • Kerja lebih berdisiplin. Syarikat swasta orientasi keuntungan lebih utama dan untuk mencapai objektif kewangan ini, gerak kerja anda akan disusun dan akan akan menjadi luar biasa!
  • Bonus tahunan. Ada syarikat yang menyediakan bonus tahunan. Ada juga syarikat yang memberikan bonus besar jika keuntungan tahunan mencapai sasaran
  • Faedah cuti. Anda akan mempunyai cuti tahunan kerana ianya telah disyaratkan oleh jabatan buruh
  • Anda tidak terikat. Kebiasaanya anda akan diberikan tempoh percubaan selama 6 bulan yang anda boleh berhenti tanpa syarat. Jika anda dah mula kerja 2 bulan dan dapati ianya tidak serasi, anda boleh terus berhenti dan cari kerja lain. Kalau kerja kerajaan….jangan harap!



Ini adalah satu-satunya rujukan yang disediakan untuk bantu tembus masuk kerjaya swasta dan ianya dirangka khusus untuk anda dan kerjaya anda.




Khamis, 7 Disember 2017

ADAKAH ANDA DIPANGGIL UNTUK SESI TEMUDUGA JAWATAN KERAJAAN?



Saya faham hati, jiwa dan perasaan anda yang sedang risau memikirkan persediaan-persediaan yang perlu dilakukan untuk menghadiri temu duga kerajaan.

Tentunya anda mempunyai harapan yang tinggi menggunung untuk bekerja dengan kerajaan supaya dapat memberi kehidupan yang lebih baik untuk diri sendiri, ibu bapa dan keluarga dengan tawaran-tawaran kompetitif seperti
  • Tawaran gaji permulaan yang lumayan serta kenaikan gaji tahunan berdasarkan prestasi
  • Kemudahan perubatan sehingga selepas umur persaraan termasuk ibu bapa sendiri, pasangan dan anak-anak
  • Pemberian imbuhan-imbuhan tetap seperti perumahan dan perkhidmatan awam pada setiap bulan
  • Kemudahan pinjaman rumah, kenderaan dan komputer dengan kos pengurusan yang rendah
  • Kemudahan cuti bersalin sehingga 90 hari untuk wanita
  • Peluang kenaikan pangkat dan laluan kerjaya yang menarik
  • Peluang melanjutkan pelajaran sehingga peringkat Doktor Falsafah (PhD)
  • Pemberian Cost of Living Allowance (COLA)
  • Mendapat taraf jawatan tetap selepas tamat tempoh percubaan
  • Kemudahan pencen untuk menampung kos kehidupan selepas bersara
  • Ganjaran-ganjaran atas kesetiaan perkhidmatan

Namun, calon-calon perlu sedar bahawa jemputan menghadiri temu duga adalah langkah terakhir dan terpenting untuk melayakkan seseorang dilantik berkhidmat dengan perkhidmatan awam.

Kini segala persediaan temu duga kerajaan mampu diselesaikan 










Mengaji Semudah AEIOU



Video ini sesuai untuk ditonton oleh golongan dewasa yang tidak mempunyai masa untuk ke kelas pengajian. Walaubagaimanapun tuan/puan masih dinasihatkan agar pergi mencari guru/ustaz yang berdekatan dengan tempat kediaman anda kerana proses belajar al-Quran tidak akan lengkap tanpa ada face to face dengan guru. Macam Nabi SAW juga bertalaqqi terus dengan Malaikat Jibrail kan??






Bagaimana? Mudah bukan jika membaca al-Quran begini? 

Cepat rebut peluang .....Peluang hanya datang sekali.. Mengaji Semudah AEIOU


Bagaimana Untuk Menulis, Menerbit Dan Menjual Ebook Yang Menguntungkan Dalam Masa 7 Hari!"



Dengan Rahsia Penulis Ebook anda akan diajar langkah demi langkah dalam menghasilkan ebook yang mendapat sambutan di Internet. Ia pasti dapat membantu anda mendapatkan pendapatan tambahan untuk anda dan keluarga anda!

Banyak kelebihan ebook berbanding buku yang dijual dikedai. Malah ebook juga kini diiktiraf sebagai salah satu sumber ilmu yang setaraf dengan buku biasa. Paling penting ialah anda tidak akan kehabisan stok kerana ia dalam format digital dan boleh disalin bila bila masa.

Kelebihan eBook berbanding Buku biasa
  • Kos Yang Rendah : Anda boleh membuatnya secara percuma dengan kemahiran dan kelebihan anda. Anda juga tidak perlu pos!
  • Risiko Yang Rendah : Anda tidak mungkin akan rugi kerana ebook anda tidak perlu dicetak.
  • Pasaran Sangat Besar: Anda boleh menjual ebook anda ke seluruh dunia. Dunia internet tiada sempadan.Kenapa perlu hadkan di Malaysia sahaja!
  • Boleh Diautomasi: Percaya atau tidak, anda boleh menjalankan perniagaan ebook secara autopilot.Anda boleh dapat duit ketika anda tidur!
  • Kos Pemasaran yang Murah: Anda boleh memasarkan ebook anda secara percuma. Terdapat banyak kaedah pemasaran yang tidak mengunakan sebarang kos.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut dan berkenaan dengan maklumat pembelian, sila layari penulisebook.com






Rabu, 6 Disember 2017

Dapatkan DVD Video Kursus Affiliate Secara Percuma!



Ramai usahawan internet yang telah jadikan DVD Kursus Affiliate tersebut sebagai rujukan & panduan untuk mereka mulakan bisnes affiliate mereka di internet. Syukur, ada yang berjaya menjana 3-5 angka hanya dengan affiliate..






Buat Duit Dari Rumah Dengan FLB




Jika anda benar-benar serius untuk buat duit sambil goyang kaki dirumah, dan mahukan kerja sambilan sejam dua sehari tetapi boleh dapat RM100-500, anda mesti berikan perhatian sepenuhnya dengan apa yang bakal saya dedahkan disini.




Selasa, 5 Disember 2017

Hipster Hartanah & Bajet Power


AWAS!! Hipster Hartanah dan Bajet Power adalah buku hartanah dan pengurusan kewangan yang santai, sempoi dan sentap. Tak sesuai untuk korang yang berhati tisu.



Solusi Pencarian Kerja Yang Lengkap


Mahukah Anda Dapatkan Alat Dan Ilmu Yang Akan Membantu Anda Memenangi Hati Penemuduga & Mendapat Tawaran Kerja Yang Kompetitif ?




Isnin, 4 Disember 2017

Adakah anda gagal dalam perniagaan internet?



Kini anda tiada lagi alasan untuk memulakan perniagaan internet anda sendiri. Jangan hanya mengunakan internet hanya sekadar untuk mencari maklumat atau berchatting. Jadikan internet di rumah anda sebagai sumber pendapatan tambahan untuk anda!

Jika anda bersungguh dalam membangunkan perniagaan internet anda sendiri dan berminat untuk memajukan diri lebih jauh lagi, anda wajar melaburkan beberapa minit untuk membaca maklumat penting yang ingin saya kongsikan bersama anda.

Pada awal tahun 2000, Malaysia digemparkan dengan kelahiran Jutawan Internet paling muda iaitu Irfan Khairi. Namun bukan pencapaian itu yang ingin saya tekankan tetapi keazaman Irfan Khairi untuk menguasai perniagaan internet dalam tempoh 3 tahun sahaja.

Ramai yang sudah mula menjejak kan kaki dalam perniagaan internet dan tidak kurang juga yang masih was-was sama ada produk perniagaan mereka mampu dipasarkan melalui internet. Perasaan was-was ini amatlah merugikan kerana tahkala anda memikirkannya, pesaing perniagaan anda telahpun mula membuat ribuan jualan melalui pemasaran internet. Ketika itu, anda mula membina alasan produk anda sudah tepu di pasaran.

KINI..ANDA PERLU BERHENTI DARI MEMBERI ALASAN DAN AMBIL TINDAKAN

Saya percaya hanya mereka yang segera mengambil tindakan sahaja yang boleh berjaya dalam perniagaan internet. Anda juga boleh melakukannya kerana potensi di dalam diri anda sekarang perlu di beri peluang untuk menonjol dalam perniagaan internet. Jadi, bertindaklah sekarang dan dapatkan produk 101 Idea Perniagaan Internet sebagai “blueprint” perniagaan anda.






Ketahuilah RAHSIA perniagaan DOBI







“Adakah anda sedang tercari-cari perniagaan yang sesuai untuk anda mulakan.

Mungkin anda rasakan Perniagaan DOBI sesuai bagi anda.

Ketahuilah selok belok perniagaan ini dengan e-book DOBI KHOW HOW ini dan ia mungkin merubah masa depan ekonomi anda!!!!”




Anda ada berniaga guna fanpage?



Perhatian kepada peniaga di facebook page. Berapa ramai yang berniaga produk online menggunakan Facebook page?


Berapa ramai yang guna timeline cover dan display picture dengan baik?

Berapa ramai yang cuba buat design sendiri tapi kurang menarik?

Berapa ramai yang ada gunakan servis design tapi casnya terlalu mahal?

Saya pun ada berniaga menggunakan facebook page, banyak page sehingga terlupa nak update cover bagi nampak menarik. Nak buat sendiri nampak senang tapi tak reti. Nak upah orang buatkan, kena keluar banyak modal pula..

Sehinggalah saya terima emel daripada seorang sahabat. Beliau ada buat design untuk facebook page cover. Harganya RMxxx. 

Bukan untuk satu tapi 32 design, tambah 2 free. Jadi, kesemuanya ada 34 design.

Nak tahu? Klik link dibawah..











Saya harap ianya membantu anda sebagaimana ianya membantu saya.








Ahad, 3 Disember 2017

5 fokus program dalam resume



Dalam menghasilkan resume yang berkualiti, anda perlu masukkan komponen yang boleh menyerlahkan resume anda berbanding dengan resume orang lain. Contoh yang paling mudah ialah kursus atau program yang pernah anda sertai di sekolah, Institusi Pengajian Tinggi (IPT) dan peringkat antarabangsa. Dalam artikel ini, kita mulakan dengan 5 fokus program dalam resume.

  1. Program kemasyarakatan. Di IPT misalnya, kerap dianjurkan program-program yang melibatkan masyarakat seperti program anak angkat, mahasiswa ke desa, berbasikal bersama penduduk dan sebagainya. Ambil inisiatif ini untuk menyertai program-program yang dianjurkan dan masukkan ia ke dalam resume. Bakal majikan akan melihat anda sebagai seorang yang boleh bercampur dengan pelbagai lapisan masyarakat dan boleh menyesuaikan diri dengan pelbagai karenah dan keadaan.
  2. Program kepimpinan. Kepimpinan melalui teladan, itulah yang biasa kita dengar. Anda barangkali seorang yang pendiam, tetapi anda boleh mencorakkan kepimpinan dalam diri anda dengan menyertai persatuan atau kelab yang membentuk sahsiah diri dengan baik. Sekiranya anda seorang pengawas sekolah atau sekretariat dari majlis perwakilan mahasiswa, anda bakal mendapat perhatian oleh bakal majikan kerana anda adalah seorang pemimpin yang boleh membuat keputusan dengan bijak. Dengan adanya komponen ini, ia bakal menyerlahkan lagi resume anda.
  3. Program kesukanan. Anda minat dengan aktiviti sukan atau di luar rumah. Ini meletakkan posisi anda sebagai orang yang boleh menerima cabaran dan sedia menghadapi risiko. Lihat sahaja ahli sukan yang ada, mereka mempunyai kekuatan mental dan fizikal untuk menjalankan aktiviti kesukanan. Sukan bola sepak misalnya, ia nampak mudah tetapi penuh dengan strategi dan risiko untuk cedera. Selain itu, aktiviti ini menyihatkan, jadi bakal majikan pasti gembira jika anda boleh berkhidmat dengan sihat.
  4. Program keusahawanan. Anda mungkin bukan pelajar dalam bidang perniagaan tetapi anda mengambil inisiatif untuk menceburi kelab keusahawanan di sekolah atau IPT. Di situ anda belajar perkara asas dan selok-belok bidang keusahawanan. Salah satu ciri-ciri usahawan ialah menyelesaikan masalah. Jadi sebagai seorang kakitangan dalam syarikat, anda sudah pun menyerlahkan bakal sumbangan yang diberikan kepada majikan apabila diterima bekerja nanti.
  5. Program bakat dan seni. Bakat yang ada dalam diri anda tidak semestinya melukis. Barangkali anda boleh menyanyi, berpantun dan bermain alat muzik. Contohnya, anda oleh menyanyi sambil bermain gitar. Ia menggambarkan anda seorang yang boleh menyelesaikan banyak tugasan dalam sesuatu masa. Masukkan kelebihan ini ke dalam resume anda supaya permohonan anda berjaya menambat hati majikan.

Kesimpulannya, anda harus memanfaatkan semua kelebihan yang ada dalam diri anda. 5 program yang anda sertai ini bukanlah untuk mendapatkan sijil semata-mata, tetapi untuk menambah nilai diri anda sebagai seorang individu yang bermotivasi dan berwawasan untuk sukses dalam kerjaya. Usah berhenti berusaha untuk memenuhi 5 program ini, sebaliknya jadikan ia sebagai batu loncatan untuk mencapai kejayaan demi kejayaan dalam kerjaya anda.





TEKNIK BELI RUMAH .... modal Hampir ZERO



Ketahui rahsia bagaimana 16 pakar pelaburan hartanah ini berjaya membeli rumah dengan modal yang minima dan jimat berpuluh ribu ringgit!



Panduan Mantap Buat Duit Di Fiverr



Ingin Tahu Bagaimana anda boleh Jana Pendapatan Sampingan Sebanyak RM1,000 - RM2,000 Sebulan, Dengan Hanya Duduk Di Depan Komputer, Dan Buat Kerja Selama 1-2 jam Sehari, Menerusi Website Fiverr?


Ini Bukan Skim Cepat Miskin Kaya! 

Ini adalah sebuah bentuk perniagaan atau pekerjaan. Anda berniaga dengan cara menjual sesuatu perkhidmatan dan kemudiannya, setelah selesai kerja anda, anda akan dibayar UPAH dalam nilai USD.

Kerja apa? Ha, asalkan anda boleh buat kerja yang dipinta atau kerja yang anda mahir, anda dah boleh mula buat duit sebenarnya. Tak perlulah tahu semua benda. Cukuplah mula dengan idea dan kemahiran yang anda ada. Tak semestinya kerja yang berat-berat. 


Fiverr Ni Macam ‘Lubuk Upah Buat Kerja’. Fiverr yang saya maksudkan adalah sebuah laman web www.Fiverr.com.

Jika anda layari web ni, anda akan dapati web ini mengandungi begitu banyak servis yang ditawarkan oleh ramai orang dari seluruh dunia. Ada dari UK, Australia, India malah dari pelbagai negara dan pelbagai bangsa.

Dengan pelbagai pilihan servis ini, ramai pelanggan akan mendapatkan servis mereka, pada harga yang murah.

Secara ringkasnya, langkah buat duit di Fiverr adalah semudah berikut:
  • Anda tawarkan servis » 
  • Pelanggan membuat tempahan » 
  • Anda menyiapkan servis yang ditempah tersebut » 
  • Anda serahkan kepada pelanggan » 
  • Duit masuk ke akaun anda!

Anda akan dapat lihat pelbagai jenis servis yang disediakan. Tapi haruslah diingat. Nak maintain 5 tempahan sehari, bukan tugas mudah. Kena ada ilmu, disiplin dan sudi lapangkan sedikit masa harian anda untuk selesaikan tempahan pelanggan.

Belajar ilmu cara buat duit di Fiverr dari mereka yang berpengalaman dan telah berjaya buat duit $$$ di Fiverr.… saya jamin, anda tiada masalah selepas ini untuk meraih pendapatan pertama di Fiverr.

    Sabtu, 2 Disember 2017

    BELI SATU BARANG PUN BOLEH JIMAT BANYAK...



    Beli perabot kat China ni tak sesuai untuk mereka yang nak beli sikit, tapi ada barang yang sangat berbaloi kalau anda tahu perbezaan harganya di Malaysia walaupun untuk 1 unit! Contohnya macam Emperor Leather Sofa set ni. Kat sini dalam RM20,000 – 30,000. Kalau kat sana bawah RM6,000 (10,000 Yuan) pun boleh dapat . Jadi, beli satu barang ni pun penjimatannya dah boleh cover kos flight + visa + hotel + shipping. Nampak tak?

















    Kuasai Bahasa Inggeris Anda



    Kelemahan penguasaan Bahasa Inggeris di kalangan para pelajar dan graduan tidak habis-habis diperkatakan di media-media massa mahupun media cetak hingga ke hari ini. Ibu bapa pening, guru-guru bahasa Inggeris pening, pengetua-pengetua pening, Menteri Pelajaran pening, Menteri Pengajian Tinggi pening, majikan pening dengan tahap penguasaan Bahasa Inggeris yang masih lemah dikalangan pelajar-pelajar dan graduan-graduan terutamanya yang berbangsa Melayu.

    Alangkah ruginya setelah bertahun-tahun menghabiskan wang ringgit, masa dan tenaga menuntut ilmu di menara gading, tidak mampu memperoleh pekerjaan yang baikselepas tamat pengajian hanya kerana masalah bahasa. Apa sebenarnya yang berlaku? Susah sangatkah belajar Bahasa Inggeris? Siapa yang seharusnya dipersalahkan? Adakah guru-guru bahasa Inggeris? Kementerian Pelajaran Malaysia? Atau pelajar itu sendiri??

    Hari ini jika anda merasakan yang diri anda masih lemah berbahasa Inggeris, tidak mengapa. Jangan rasa malu atau rendah diri. Saya amat memahami anda kerana saya pernah berada dalam situasi anda suatu ketika dahulu. Saya tidak dilahirkan sebagai seorang yang genius. 

    Saya pernah gagal dalam peperiksaan bahasa Inggeris selama dua kali berturut-turut dan mendapat tempat yang terakhir di dalam kelas! Saya juga tidak belajar di sekolah aliran Inggeris, bukan juga berdarah kacukan Melayu-Inggeris, mahupun berjiran dengan Mat Saleh! Pendek kata saya kurang pendedahan dengan bahasa Inggeris. Biarpun begitu saya masih boleh menguasai Bahasa Inggeris dengan baik. 

    Bagaimana saya melakukannya? Semuanya saya bongkarkan dalam ebook ini.








    Jumaat, 1 Disember 2017

    Percubaan manipulasi cukai perniagaan.



    Apa sahaja industri, bidang, pekerjaan dan sebagainya, ada sahaja idea-idea untuk memanipulasi sistem sedia ada.

    Cukai perniagaan juga tidak terkecuali.

    Apakah contoh-contoh idea yang sering digunakan oleh pemilik perniagaaan, apabila melibatkan taktik-taktik memanipulasi cukai?

    Menurut Puan Ainon Mohd (Pengerusi syarikat PTS), satu daripada teknik manipulasi cukai perniagaan adalah menunjukkan syarikat kita rugi.

    Antara aktiviti yang sering digunakan adalah:

    1. Mengeluarkan duit syarikat dalam pelbagai bentuk perbelanjaan.
    2. Beli segala macam barang dan perkhidmatan, kemudian gunakan bil dan resit untuk claim balik daripada duit bisnes.
    3. Contoh: Pergi melancong ke luar negara bersama keluarga. Kemudian gunakan bil, resit dan segala perbelanjaan dan claim semula pada syarikat.

    Perbuatan ini mungkin nampak selamat dan masuk akal. Namun apabila pegawai LHDN datang ke pejabat dan menyemak akaun transaksi bisnes, mereka boleh kesan taktik-taktik manipulasi tipikal.

    Apabila terkantoi, akan dikenakan tindakan denda atau penalti.







    Bisnes Air dan Dessert Mampu Mengubah Ekonomi anda.



    Harga barang naik tapi gaji tetap sama. Memang ramai yang merungut tentang masalah ini. Tapi apa guna merungut sahaja tanpa jalan penyelesainya. Tak kan nak terus merungut dan hidup kesusahan.

    Kini anda boleh mengubah hidup anda kepada yang lebih baik dengan memulakan bisnes makanan air, dadidh dan desert. Ia boleh dilakukan sambil bekerja.

    Ini kerana penyedian bisnes air tidak memerlukan masa yang lama. Anda juga boleh menyiapkan lebih awal seperti dadih dan dessert hotel. Yang bestnya keuntunggannya amat tinggi.

    Anda cukup bertuah kerana ada panduan yang menarik melalui video step by step seperti dibawah:
    • MODUL 1 : 14 JENIS AIR BALANG POPULAR
    • MODUL 2 : CARA MEMBUAT AIR DARI 
    • BISNES AIR PADA KUANTITI YANG KECIL
    • MODUL 3 : CARA MEMBUAT ANEKA DADIH SPECIAL
    • MODUL 4 : MEMBUAT MOUSSE IN THE CUP
    • MODUL 5 : CARA PENGIRAAN KOS 
    • MODUL 6 : CARA BUAT BISNES AIR & DESERT

    Pakej ini bukan sahaja mengajar anda membuat air, dadih dan dessert hotel. Malah turut mengajar anda cara memulakan bisnes putu anda. Cara memulakan bisnes air, dessert dan dadih. Elok anda tonton videonya terlebih dahulu dibawah:





    Bukan itu sahaja. Anda akan belajar pelbagai jenis air, dadih dan dessert seperti dibawah:

    14 JENIS AIR
    1. Air Tebu (Anda diajar cara pantas mengupas kulit tebu, cara guna mesin tebu dan cara jualan air tebu)
    2. Air Kelapa (Anda diajar cara mengupas kelapa dan penyediaan air kelapa)
    3. Air Cendol Pandan (Anda diajar cara membuat cendol hijau, air santan tahan lama, air gula merah power dan merebus kacang merah)
    4. Air Asam Tiga Rasa (Anda di ajar cara menaikkan rasa asam, jenis asam yang digunakan dan penyediaan bisnes air ini)
    5. Air Asam Boy (Anda di ajar cara menaikkan rasa asam, jenis asam yang digunakan dan penyediaan bisnes air ini)
    6. Air Asam Girl (Anda di ajar cara menaikkan rasa asam, jenis asam yang digunakan dan penyediaan bisnes air ini)
    7. Air Jambu Asam (Anda di ajar cara menaikkan rasa asam, jenis asam yang digunakan dan penyediaan bisnes air ini)
    8. Air Katira (Anda diajar cara untuk membuat air katira kos rendah dan air katira kos tinggi)
    9. Air Abc Rock (Anda diajar cara pembuatan air ABC Rock)
    10. Air Teh Bunga (Anda diajar cara pembuatan air Teh Bunga)
    11. Air Mata Kucing (Anda diajar cara pembuatan air Mata Kucing)
    12. Air Tembikai Laichi (Anda diajar pembuatan air Tembikai Laichi)
    13. Air Carrot Susu (Anda diajar cara pembuatan air karet susu)
    14. Air Tembikai Susu (Anda diajar cara pembuatan air tembikai susu)

    5 JENIS DADIH NEW EDITION
    1. Dadih Tebu
    2. Dadih Kelapa / Jely Kelapa
    3. Dadih Dari Lebihan Bisnes Air
    4. Dadih Dari Minuman 3 in 1
    5. Dadih Original Menggunakan Perisa & Pewarna

    7 JENIS MOUSSE SPECIAL EDITION

    1. Chocolate Mouse In The Cup
    2. Tiramisu In The Cup
    3. Cheese Mousse Layer Chocolate Cheese Mousse
    4. Vanilla Mousse in The Cup
    5. Banana Cheese Mouse In The Cup
    6. Strawberry Mousse In The Cup
    7. Manggo Mousse In The Cup

    8. Teknik menghias icing di atas mousse in the cup


    Semoga maklumat ini membantu anda mengubah hidup kepada yang lebih baik untuk keluarga anda.







    Jika anda mahukan laman jualan sendiri ..... luangkan 5 minit



    Mahu tak anda jika saya tunjukkan cara untuk membuat laman jualan atau lebih dikenali sebagai "Minisite" tidak lebih dari SATU hari?


    Sebelum itu, anda boleh memuatturun template minisite  PERCUMA di templateminisite.com

    Kemudian anda boleh edit dan upload terus ke hosting.

    Tunggu apa lagi?




    Panduan lengkap untuk newbies yang mahu membina Minisite dengan cepat



    BS2MS adalah satu pakej template blogspot untuk menukar template asal blogspot anda ke template yang lebih menarik. Yang bestnya.. Anda boleh menggunakan kesemua template yang saya sediakan di dalam pakej BS2MS ini!

    Dengan menggunakan template BS2MS V2.0 ini, kini/KINI anda boleh membina dan memiliki landing page sendiri sama ada squeeze page ataupun minisite jualan dengan hanya 4 langkah mudah sahaja! Bukan itu sahaja.. Anda juga boleh 'customized' header yang diberi untuk memenuhi tema minisite anda.

    Jika anda sedang menjalankan bisnes online sekarang ini, saya galakkan anda untuk mendapatkan panduan BS2MS 2.0 ini:
    1. Newbie yang tengah belajar membuat Minisite untuk jualan produknya.
    2. Peniaga online yang memerlukan sebuah Minisite dengan kos di bawah RM150.
    3. Para ejen Affiliate yang sedang giat mempromosikan produk Affiliate dan mahu mengumpul mailing-list.
    4. Orang yang mahu belajar bisnes online tetapi tidak mahir dengan sebarang teknikal untuk membina sebuah laman web menjual.
    5. Blogger yang mahu menjadikan blognya nampak cantik dan pro!











    Apabila Dietitian Bercerita




    Makan, acara kegemaran semua insan. Bila gembira kita makan. Bila sedih kita makan. Bila dapat rezeki lebih, kita buat makan-makan. Bila ditimpa kedukaan, kita jamu makan. Hidup ini tidak lari dari makan. Apabila Dietitian Bercerita merupakan catatan dua orang teman yang mempunyai minat yang sama dalam usaha member makna kehidupan kepadainsan lain. Diceritakan dengan gaya bersahaja, penuh humor, tulus ,pedas tetapi jelas. ADB menceritakan kisah realiti, yang berlaku disekelilingi dua dietitian ini dalam usaha memberikan penjagaan diet yang terbaik untuk semua.







    Khamis, 30 November 2017

    Panduan Membuat Kek Kukus



    Kebanyakan daripada anda memang sangat mengemari kek. Namun tidak tahu untuk membuatnya walaupun anak-anak anda sering meminta daripada anda. Jadi ramai yang mengambil keputusan dengan membelinya. Sampai bila nak membeli sahaja?

    Sedangkan anda boleh belajar dan membuatnya berulangkali untuk pelbagai perayaan dan situasi. Malah anda boleh jadikannya sebagai produk jualan anda. Ya. Anda boleh memulakan bisnes kek anda sendiri.





    Kini anda tidak lagi perlu membeli kek untuk keluarga dan anak anak anda. Malah anda boleh menjadikannya sebagai produk jualan bagi perniagaan di rumah anda. Dengan ini anda tidak lagi perlu membelinya di kedai. Selain itu, ia boleh dijadikan sebagai aktiviti bersama keluarga dengan menghasilkan kek anda sendiri.

    Nak Belajar Facebook Ads Marketing CARA PANTAS?


    Khusus jika anda berminat nak belajar ilmu pemasaran fb ads dengan pantas tanpa perlu habiskan masa untuk hadir kelas atau seminar. 



    Tuan Firdaus Azizi antara salah seorang mentor pemasaran online ada rekod 18 video strategi pemasaran fb ads yang boleh anda follow dan apply untuk bisnes anda nanti.



    Total 18 video berdurasi 3 jam 16 minit akan ajar anda selok belok teknik yang perlu anda buat..setting iklan fb ads yang betul dan cara optimize iklan untuk dapatkan hasil terbaik.



    Anda boleh tengok details video beliau DI SINI.

    Seriously... ini adalah panduan yang patut anda dapatkan sebelum mula bermain dengan fb ads.






    Travel Memoir ... Benua Amerika Selatan






    Rabu, 29 November 2017

    Nak Belajar Email Marketing?



    Dalam artikel ini saya nak share dengan anda satu pakej video bagaimana anda boleh belajar pemasaran email (email marketing).



    Email marketing adalah satu strategi pemasaran yang sangat berkesan (jika dibuat dengan cara betul) dan boleh menjimatkan kos iklan anda.



    Jika anda selama ini menggunakan fb ads untuk promosikan apa saja produk, servis atau program affiliate... anda apply teknik yang diberikan dalam video ini,

    kumpul email list prospek dan hantar iklan terus kepada prospek bila bila masa yang anda suka tanpa sebarang kos.


    Jika anda nak dapatkan pakej video pemasaran email ini, boleh klik pada link di bawah:

    Selasa, 28 November 2017

    Panduan Lengkap Setup Website, WP Theme Dan template Bloger Cara D.I.Y



    DVD ini akan mengajar cara-cara menghasilkan website menggunakan software Artisteer. Dengan menggunakan software ini, anda bolehlah hasil website sendiri samada dalam format HTML, WP Theme atau template blogger.






    Panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET



    Kepada calon-calon yang akan menduduki peperiksaan MUET. Adakah anda kini sedang berada di dalam keadaan rungsing memikirkan tentang peperiksaan MUET yang akan hadapi tidak lama lagi?

    Maklumlah, peperiksaan MUET ini mungkin salah satu perkara yang terpenting di dalam hidup anda. Ianya akan menentukan sama ada anda akan berjaya untuk menyambung pelajaran ke IPT atau tidak?, atau ia juga akan menjadi tanda penentu bahawa sama ada anda layak atau tidak untuk dinaikkan pangkat di tempat kerja anda.

    Keputusan yang kurang memuaskan ini akan menyukarkan anda untuk memperolehi jurusan yang anda idamkan di Universiti. Keputusan untuk kenaikan pangkat di tempat kerja mungkin perlu dipertimbangkan semula oleh pihak atasan apabila melihat keputusan peperiksaan MUET anda yang kurang memuaskan. Mahu atau tidak, anda terpaksa mengambil sekali lagi peperiksaan MUET dan ianya akan mengambil masa anda selama 6 bulan lagi.





    Nak Belajar Beli Barang dari Website China ?





    Zaman sekarang ni, kalau nak memborong barang dari china, tak perlu dah susah-susah lagi pergi ke china!

    Duduk depan komputer je pun dah boleh beli! klik.. klik... kemudian hanya tunggu barang sampai depan rumah! Lebih mudah dan lebih jimat kos!

    Tak perlu dah susah-susah nak tempah flight, buat visa dan keluar ribu-riban hanya semata-mata nak ke China!

    Hanya Perlu :
    • Ke Laman Web Secara Online
    • Cari Produk 
    • Beli & Bayar
    • Tunggu Barang Sampai Terus Ke Rumah

    Mudah Kan ?

    Saya ada kawan yang boleh bantu anda yang berminat niaga barang dari china...Serius nak belajar?

    singgah website ni







    Isnin, 27 November 2017

    Cara Buat Iklan Guna Power Editor





    Ramai yang menganggap nak guna Power Editor ni susah giler nak guna.. Sebenarnya nak guna Power Editor tak susah pun.

    Malah kalau tau caranya, Power Editor boleh menjadikan kerja kita tersangat mudah!





    Rahsia Memperolehi Rezeki Melimpah Ruah Dan Diberkati



    Pernahkah anda merasa, kadang-kala begitu sukar untuk anda memperolehi wang? Apabila memperolehi wang, seringkali ia tidak mencukupi.. lebih teruk lagi, setiap bulan, pasti akan ada sahaja hal-hal di luar jangkaan yang berlaku yang menyebabkan anda perlu mengeluarkan wang dari poket anda.


    Kereta eksiden, anak sakit, kawan nak pinjam duit, peti ais di rumah rosak, isteri merajuk ajak pergi bercuti, bil air dan elektrik tiba-tiba melambung tinggi, kedai depan rumah buat jualan murah, kena tipu dengan skim pelaburan cepat kaya dan bermacam-macam lagi. Setiap bulan, ada sahaja perkara yang meragut keluar duit anda dari poket.. .. agak sukar untuk membuat sebarang simpanan. Lebih malang... kadang-kala terpaksa berhutang pula dengan rakan-rakan.

    Jadi? Apakah Masalah Yang Sebenarnya?

    Kadang-kala, ramai yang terlepas pandang. Mereka menyangka, segala rezeki yang mereka perolehi adalah disebabkan usaha titik peluh mereka semata-mata. Sedangkan, segala-galanya adalah pemberian dari Allah. 

    Kehidupan yang kaya, sederhana atau miskin.. bukanlah kayu pengukur yang tepat untuk menentukan bahawa rezeki yang anda perolehi adalah rezeki yang diberkati atau tidak. Ia sebenarnya terletak pada rasa "syukur" yang wujud dalam diri. Namun begitu, ramai yang terkeliru dengan pengertian syukur ini dan kurang jelas dengan hakikat sebenar "rasa syukur"..









    Rahsia Senang Mendapat Pinjaman




    Salam Satu Malaysia ....

    Panduan ini khusus untuk
    • Mereka yang mahu memulakan perniagaan.
    • Usahawan yang mahu mengembangkan perniagaan.
    • Mereka yang mahu membeli rumah kediaman.
    • Sesiapa sahaja yang mahu mengubah nasib hidup dengan bantuan pinjaman bank.



    Ahad, 26 November 2017

    85% Akan Kembali Gemuk....




    Berdasarkan satu peratusan yang tidak rasmi, 85% orang yang berjaya menguruskan berat badan, akan gembali gemuk kepada keadaan mereka sebelum ini. Walaupun banyak suplemen dihadam, namun jika gaya hidup yang salah, maka anda tidak akan bertahan lama dengan kejayaan mengurangkan badan tersebut.

    Apa yang anda perlu ubah adalah di bahagian disiplin dan kesanggupan mengikut diet dan cara senaman saya, yang mana sesiapa sahaja boleh ikuti ~ tanpa perlu menyeksa diri sendiri.

    Kebanyakan cara tidak berkesan kerana diet dan jadual pemakanan yang tidak menyebelahi selera manusia, malah ada yang melakukan misi mustahil dengan menyekat terus nafus makan. Ia cara yang silap!

    Oleh itu, Formula Kuruskan Badan sangat membantu jika anda benar-benar ingin mengurangkan berat badan dan konsisten dalam jangka masa yang lama mungkin seumur hidup.