Isnin, 16 Oktober 2017

Suka auto atau manual?



Dulu semua benda kena buat manual. Nak beli air kena manual, nak beli makanan kena manual.

Kemudian muncul mesin untuk jadikannya automatik. Masuk je duit, tekan butang, keluar air tin.

See?

Dunia sentiasa berubah. Teknologi juga begitu.

Anda nak post gambar di instagram kena upload secara manual. Kenapa tak guna something automatik?

Software ni mungkin boleh bantu anda jika anda suka automasi




Ahad, 15 Oktober 2017

Panduan Canvas ads


Ini antara 5 kelebihan menggunakan iklan jenis Canvas:
  • Anda boleh pilih untuk hanya bayar bila orang klik dan baca Canvas anda (anda tak perlu bayar kalau orang klik Like, Comment atau Share)
  • Kos iklan jenis ini biasanya lebih murah berbanding iklan jenis Engagement yang guna gambar atau multiple image
  • Dalam satu Canvas ini, anda boleh masukkan gambar, tulisan dan juga video sekali gus (boleh jadi macam website / sales page yang simple)
  • Facebook tak strict dengan content yang anda guna dalam Canvas (jadi perkataan yang biasanya sensitif serta gambar yang banyak tulisan macam screenshot Whatsapp boleh digunakan dengan bahagia)
  • Bila orang dah klik masuk ke Canvas anda, anda boleh buat iklan jenis Retargeting untuk follow mereka sampai mereka terpaksa beli!

Amacam? Menarik Kan Kalau Anda Reti Buat Iklan Jenis Canvas!





Sabtu, 14 Oktober 2017

Bagaimana Jerung Yang Tiada Follower Banyak Di Instagram


Panduan ini sangat sesuai untuk golongan
  • Mereka yang BARU tentang pemasaran instagram
  • OWNER,STOKIS ATAU AGEN yang jualan suam dan nak roketkan JUALAN
  • Yang nak KEMBANGKAN DAN MENDOMINASI bisnes mereka di instagram





Selasa, 10 Oktober 2017

Bina Website Ala Lazada



Satu benda best guna platform ecommerce ni ialah dia dah ada info produk, maklumat pembayaran dan boleh auto calculate shipping cost berdasarkan lokasi penghantaran.

Siapa ada auto generate invois lagi. Simple tapi oklah tu.

Setakat nak setup tu, kalau anda follow video pun insyaAllah dah boleh buat dalam masa kurang 1 jam sahaja.

Tak jumpa video dekat google? Tak apa, sahabat saya dah sediakan video tu, boleh lihat je terus di sini ..percuma jer.





Isnin, 9 Oktober 2017

Sales Suam-suam Kuku Je?


Ramai usahawan di Facebbok gagal untuk menarik perhatian bakal pelanggan atau prospek untuk lihat iklan dan seterusnya produk atau servis mereka. So, bila pelanggan tak berhenti dan lihat iklan anda, jadi macam mana nak ada sales? 

Objektif anda adalah untuk menarik lebih ramai orang tengok iklan anda, jadi peluang untuk dapatkan jualan menjadi semakin tinggi.

Buat FB Ads ni tak boleh main hentam jer. Bila permulaan dah silap ia akan silap sampai ke hujungnya. Akhirnya ramai yang sebenarnya hanya bagi DUIT FREE pada facebook semata-mata.

Secara ringkas, FB Ads anda hanya berkesan sekiranya anda buat dengan betul 3 perkara berikut:
  • Audience anda yang highly targeted
  • Ayat copywriting iklan yang memukau
  • Design FB Ads anda yang menarik

3 perkara inilah yang ramai usahawan di Facebook gagal untuk buat dengan betul. 

Nak sales melonjak, anda kena betulkan FB Ads anda dulu! Sebab tu saya share strategi dan teknik FB Ads yang power dan berkesan untuk menarik trafik atau bakal prospek anda. 

Untuk belajar macam mana nak buat FB Ads yang power dan berkesan sila KLIK DI SINI.



Sabtu, 7 Oktober 2017

Dua Teknik 'Ohsem' Menjana USD secara Dropship & Affiliate



Apa perasaan anda apabila nilai matawang USD mencurah-curah masuk ke akaun bank anda?

Sudah tentu anda gembira kan....Saya seperti anda juga, suka membeli barang secara online seperti di Lazada, Fave, Zalora, Amazon dan sebagainya.

Sebab apa saya suka beli secara online...Ini antara Kelebihannya?
  • Mudah
  • Senang nak compare harga dengan pesaing
  • Banyak pilihan
  • Jimat masa
  • Jimat tenaga
  • Tak perlu bayar parking
  • Tak perlu beratur panjang
  • Bayaran online lebih cepat dan mudah
  • Jimat wang
  • Boleh bandingkan seller mana yang lebih trusted
  • dan banyak lagi...

Apa kaitannya Kelebihan yang saya nyatakan di atas? Cuba anda bayangkan jika anda sebagai Seller...

Kelebihan Sebagai Seller :-
  1. Mudah - mudah anda promote product anda
  2. Senang nak compare harga dengan pesaing - anda boleh compare harga produk anda dengan pesaing dan tawar harga kepada bakal pembeli dengan harga yang lebih menarik
  3. Banyak pilihan - anda boleh pelbagaikan jualan produk anda di laman web eCommerce agar pembeli dapat buat pilihan produk anda
  4. Jimat masa - jimatkan masa anda daripada bangun awal pagi, mengadap jalan jam, buka dan tutup pintu kedai anda dan sebagainya
  5. Jimat tenaga - saya sering melihat setiap pagi, owner kedai atau gerai mengerah tenaga menyusun semula barang di rak dan perkara yang sama dilakukan ketika sebelum menutup kedai
  6. Tak perlu bayar parking - parking dah la mahal di sesetengah kawasan..so tukar la cara jualan anda secara atas talian pula..banyak kos yang anda dapat jimat
  7. Tak perlu beratur panjang - bakal pembeli anda lebih suka cara ini sebab zaman sekarang mereka nak beli barang secara pantas dan anda sebagai pembeli pun tak perlu hadapi kerenah pelanggan yang macam-macam
  8. Bayaran online lebih cepat dan mudah - terima bayaran online lebih cepat, selamat dan mudah kerana anda dapat elakkan daripada pembeli yang menggunakan duit palsu, pecah masuk perompak, tak cukup wang tukaran dan sebagainya
  9. Jimat wang - anda sebagai penjual dah tentu nak kurang/jimatkan kos operasi anda...kalau secara traditional, anda perlu bayar sewa kedai, bil api dan air dan yang seumpamanya
  10. Boleh bandingkan seller mana yang lebih trusted - anda boleh Branding kan diri anda agar menjadi seller yang trusted di mata pelanggan anda kerana anda bakal dikerumuni oleh pelanggan dari seluruh dunia...

Sebab tu anda perasan tak sekarang ini banyak eCommerce tumbuh bagai cendawan seperti yang telah saya huraikan di atas...So, semua di atas tidak akan berlaku jika anda tidak mendapatkan ilmu secukupnya.





Rabu, 4 Oktober 2017

Perlukan Facebook Automasi Lifetime?



Penat membeli pelbagai software untuk naikkan sales di Facebook anda?


13 tools automasi untuk pemasaran Facebook dalam satu dashboard





10 orang yang layak untuk buat website ecommerce.


Dah penat layan pm di wasap? Customer pm di fb tapi lepas tu senyap?

Wow kan prospek dengan website bersistem ecommerce. Kini dengan 90% diskaun untuk tempoh dan unit terhad sahaja.







Selasa, 3 Oktober 2017

Headline Generator untuk para usahawan !



Anda seorang usahawan? Online atau ofline?
Selalu stuck nak buat ayat power?

Nah, guna software Headline Generator ni.
Dengan hanya 2 langkah, anda dapat hasilkan,
bukan satu, tetapi 41 buah AYAT POWER !









Nak Perbaiki Copywriting Anda?





Adakah anda rasa nak improve skill copywriting anda, tapi takde bajet nak pergi kelas mahal-mahal? 

Kalau ya, mungkin ini yang anda sedang cari-cari copywriting power





Isnin, 2 Oktober 2017

RM5 Angka Sebulan Dengan Bisnes Cenderahati



Panduan yang saya nak syorkan ini panduan yang confirm boleh buat duit dari rumah. Panduan saya maksudkan adalah panduan Bisnes Cenderahati.






Confirm ke boleh buat duit?

memang confirm kalau anda take action. Dah dapat rahsia dan lubuk ni, buat jer... saya berani jamin confirm leh buat duit dan buat dari rumah jer.. modal??? takyah pikir sangat. Dalam panduan ni dah citer semua benda tu.

Bertindak sekarang!

Sabtu, 30 September 2017

Anda mampu tingkatkan jualan anda di FB Group


Tak kan setiap hari nak post ke ratusan FB Group secara manual? Kan lebih bagus kalau dapat autopost je ke group2 tu, yang penting iklan sentiasa running. Bagaimana caranya untuk buat autopost??

Tools AutoFB adalah solusi terbaik buat anda. Software web-base ini memudahkan anda menjadualkan posting iklan ke FB Group, Page dan juga Profil. Amat mudah digunakan oleh sesiapa sahaja kerana ia direka dengan ringkas bagi memudahkan pengguna fokus kepada kaedah pengiklanan FREE di FB terutama di FB Group.

Anda tidak perlu habiskan banyak masa untuk post iklan secara MANUAL ke group2 yg anda join. Dengan menggunakan software ini, ianya mampu meningkatkan jualan anda di FB group kerana segalanya berfungsi secara autopilot! Biarkan iklan kita running selamanya di FB Group secara auto!





AUTOMASI FACEBOOK HANYA DIHUJUNG JARI


Viralkan produk dan bisnes anda dengan mudah melalui fungsi hebat Posta PRO





JomBiz! Program KlinikJutawan






Khamis, 28 September 2017

Buat Duit USD dengan Dropship AliExpress


Adakah anda sedang mencari bisnes online yang mudah diuruskan, tidak perlu menyimpan produk dan tiada bayaran bulanan?

Bisnes online tanpa perlu menimpan stok dan menghantar kepada pelanggan. Apa yang anda perlukan hanyalah satu website untuk menjadi stor kepada kemua gambar dan maklumat produk yang anda jual. Pelawat masuk ke dalam website anda dan buat pembelian, anda berikan maklumat penghantaran kepada pembekal dan pembekal akan hantarkan terus produk tersebut kepada pembeli anda.

Bisnes ini dinamakan sebagai dropshipping.

Saya yakin anda sudah pasti tahu apa yang dimaksudkan dengan dropshipping. Secara mudahnya dropshipping adalah satu perniagaan yang mana penjual tidak mempunyai produk dalam simpanan. Anda hanya menguruskan pembelian dan serahkan urusan penghantaran kepada pembekal. Dari segi keuntungan pula, anda boleh meletakkan harga anda sendiri dan membuat bayaran bagi pihak pembeli pada harga yang sudah pembekal tetapkan.




Isnin, 25 September 2017

NAK 3 EBOOK FREE?

Semuanya FREE





  1. Ebook FB Ads Newbie
  2. Ebook Copywriting
  3. Ebook Sales Strategy



Selain dapat ebook free, anda juga boleh join program affiliate PPL. Kita bayar rm1 utk setiap kawan anda yg download ebook tersebut.

Wow syoknya!

Dapat ebook free + peluang buat duit dlm masa yg sama.

Formula Buat Duit Niche Kerjaya


Kerjaya graduan adalah golongan mereka yang ingin mencari jawatan dalam sektor kerajaan,

Fokus utama adalah mereka yang mendaftar SPA, biasanya SPA akan membuat panggilan menghadiri peperiksaan online

Calon yang dipanggil itulah yang saya namakan "LUBUK DUIT"

Kerana calon akan berusaha mencari rujukan untuk membuat persediaan




Strategi email marketing bukan lagi rahsia sebab ia adalah strategi "Paling Berkesan" jika tahu cara yang betul.

Koleksi Kertas Kerja Perniagaan Untuk Rujukan Anda






Jumaat, 22 September 2017

FOLLOWER INSTAGRAM ANDA SENDU ?


semua peniaga di instagram sedar bahawa follower yang ramai sangat2 penting untuk berniaga di intagram.tapi untuk menaikkan follower ianya bukan sesuatu perkara mudah.

boleh melecet jari jemari semata2 buat follow dan unfollow je...masa habis kat situ jer.

Masa bila nak buat sale?

Naikkan follower InstaShop Anda Mengikut NICHE SERENDAH RM1 SEHARI SELAMA SEBULAN..

Anda Tak Percaya?

Cer Tengol Link kat Bawah




Rabu, 20 September 2017

Nak Akses OS Lifetime?


Pakej lifetime akan memudahkan urusan bisnes. Tak perlu lagi fikirkan mengenai kos bulanan, bayar satu harga kemudian fokus pada marketing sahaja untuk naikkan sales.




Isnin, 18 September 2017

Bisnes anda kelaut???



Bukan sebab tak pandai buat bisnes tapi sebab otak dah tepu..

Tepu sebab banyak pergi seminar.
Orang pergi seminar kewangan awak pun nak pergi seminar kewangan.
Orang pergi seminar strategi marketing awak pun nak pergi sama.


Sudahnya minggu pertama sahaja semangat..
Hari-hari yang lain??ke lauttt....

Duit dah banyak perabih!!!
Tapi bisnes masih tak jugak jalan-jalan lagi...

Pasaipa pa...(tepuk dahi)

Menung sekejap...

Segala datuk seminar,kelas bengkel pemasaran sana sini semua aku dah pergi..TAPI BISNES MASIH LAGI KE LAUT?

MASIH SUSAH BERKEMBANG?

Anda mungkin dah banyak ilmu tentang pemasaran

TAPI SAYANG...bila konsep asal bisnes tu anda masih TAK KUAT!TAK KUKUH!
Maka apa sahaja yang anda buat semua tak kan menjadi..

Yes!!!trust me..

Jadi nak tak kalau saya share bagaimana anda boleh KUATKAN LAGI TIANG DAN TAPAK BISNES ANDA?





Ahad, 17 September 2017

Ebook Tips Jimat Elektrik


Ebook berilustrasi 20 muka surat ini membongkarkan rahsia bagaimana anda boleh menjimatkan pembayaran bil elektrik dengan mudah tanpa perlu gunakan alat jimat elektrik.

Hanya perlu ubah sedikit gaya hidup serta tahu secara khusus, alat elektrik yang anda gunakan





Panduan ini BUKAN UNTUK SEMUA ORANG.


Tapi jika anda sudah lama dalam industri perniagaan online, dah biasa main iklan ribu-ribu sehari, dah biasa main niche yang tinggi persaingan. Panduan ini bukan untuk anda.

Apa itu FB assasin?

Koleksi video tutorial yang menerangkan kaedah asas menjual di facebook dari mula pemilihan produk sampailah proses mendapatkan lead..

Panduan ini hanya untuk newbie atau yang tak pernah buat at least RM1000 di internet..






RAHSIA NIAGA DS VIDA






Selasa, 12 September 2017

Tips zero cost marketing untuk bisnes


Tulis konten yang berguna kepada follower dan friend di Facebook anda. Konten ini mungkin dalam bentuk gambar, cerita dan info terkini. Apabila sesuatu tu bermanfaat, Maka senang nak diviralkan di facebook.

Jadi bila anda menjual di facebook profile atau page, reach iklan anda akan lebih tinggi. So, lebih banyak prospek yang berpotensi beli produk/bisnes anda.

Ok ada banyak lagi teknik dan strategi zero cost marketing yang saya boleh share. Kalau korang nak belajar lebih detail..Ini saya share satu link webinar video free tentang tu..

Jika korang praktikkan, insyaallah boleh gandakan sales bisnes anda, 









Isnin, 4 September 2017

Bisnes Taufufah dan Air Soya Memang Menguntungkan...


Tahukah anda bisnes yang paling menguntungkan ialah bisnes taufufah dan air soya. Keuntungan yang bakal anda nikmati berlipat-lipat kali ganda.

Dengan kos kacang soya sekilo RM3.00, anda boleh menghasilkan lebih kurang 10 liter air soya. Wah keuntungan melebihi 30 kali ganda. Ini barulah dikatakan lumayan.

Jom pelajari membuat tuafufah yang  licin, enak dan juga air soya yang  sedap hanya di rahsiataufufah.com

Ya semuanya boleh dipelajari dalam Pakej Lengkap Rahsia Taufufah. Pakej ini turut mengajar anda ilmu-ilmu yang amat penting untuk anda survive dalam perniagaan air soya dan taufufah.

Strategi-strategi bisnes air soya dan taufufah juga didedahkan agar kejayaan anda lebih terjamin. Anda juga diajar mengira kos dengan tepat dan break even point. 






Jika anda masih bekerja, perniagaan ini boleh dilakukan secara sampingan. Ini juga persediaan jika anda dibuang kerja kelak. Pelajari sekarang agar anda lebih bersedia menghadapi apa jua rintangan di masa hadapan.

Bukan itu sahaja, anda turut diajar membuat pelbagai aneka jenis taufufah. Taufufah cendol, taufufah jagung koktel, taufufah krim karamel dan banyak lagi. Memang lazat menikmati pelbagai aneka taufufah.

Semoga pakej ini mampu memberi persediaan kepada anda menghadapi masa sukar.


Khamis, 31 Ogos 2017

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Separa Perubatan



Dah mula persediaan untuk exam Separa Perubatan?

Jika anda dipanggil, sila mula studi. Tapi syaratnya mula dengan betul. Jangan
studi tak tentu arah :)

Rujukan yang anda perlukan adalah rujukan ini yang telah bantu ribuan calon lulus. Tak percaya?

Semak snapshot calon yang lulus sebelum ini di ↪ Calon Lulus (klik sini)







Rabu, 30 Ogos 2017

Interior Design Tips & Tricks





Ramai orang idamkan rumah yang cantik tapi kerap membuat kesilapan, yang mana tidak rancang dengan baik dan tergesa-gesa. Bila sudah start nk buat renovasi, waktu itu jugak baru nak fikir pasal bajet, masa dan design. Akibatnya, habis duit kena tipu dengan kontraktor.”Design rumah jadi cacar marba, duit pun terbang entah ke mana”Menyesal pun dah tak berguna.







KISAH INSPIRASI TOKOH PROFESIONAL GENERASI FELDA





Anda Takde Masa Nak Fikir Tentang Ayat Jualan?


Kalau anda run bisnes gunakan FB sebagai salah satu chanel marketing, sure anda perlu buat  ayat jualan yang power untuk pikat bakal pelanggan dalam FB.

Betul kan?

Kadang-kadang ambil masa yang teralalu lama nak fikir ayat jualan...Betul?

Seorang sahabat saya nak bantu jimatkan masa anda, buang pening kepala anda untuk fikir buat ayat jualan di Facebook, dengan..




Di dalam skrip ini, beliau bagi anda:

  • 10 Headline (tajuk iklan) Mencengkam
  • Tips Naikkan Nafsu Pembeli
  • Template Step Copywriting
  • 10 Skrip Ayat Jualan Pelbagai Bisnes

Semuanya shortcut, step by step, anda boleh tiruvasi dan sesuaikan untuk apa jua bisnes anda.


Selasa, 29 Ogos 2017

Cabaraan Buat Blog!



Nak buat blog memang senang. Rajin-rajin jelah tanya en google untuk cari caranya. Tapi kadang-kadang bila mula sangkut, main belasah je install plugin sesuka hati, mulalah ada yang tak compatible, blog jadi slowlah, ada benda tak keluarlah.

Kalau ikutkan saya, memang saya akan install basic 10 plugin ni sahaja. Minimum tapi functional. Antara yang wajib saya install ialah:

  1. Sucuri plugin – security plugin
  2. SEO Yoast – SEO plugin
  3. Sumome – sharing plugin
  4. WP Google Analytic – analytic plugin
  5. Icegram – popup form

Kalau anda nak tahu lagi plugin apa yang perlu anda install dan complete setup semua plugin tu, anda boleh KLIK KAT SINI




Isnin, 28 Ogos 2017

Belajar Sublet Secara Online Jer...


Baru-baru ini rakan saya,Tuan Malik Yaacob ada melancarkan satu Program Khas untuk mereka yang sedang mencari ilmu berkaitan dengan sublet.

Program ini dikenali sebagai Subletmethod






Ini merupakan program secara online dimana anda akan mendapat bimbingan secara DIRECT dengan tiga otai sublet iaitu Tuan Malik, Tuan Amin Harith dan Tuan Syamin

Jujurnya banyak ilmu yang saya belajar daripada otai-otai ini dan mereka juga antara orang-orang terawal yang memperkenalkan Sublet ini kepada market hartanah di Malaysia suatu ketika dahulu.

Anda boleh KLIK SINI untuk melihat detail berkaitan Program SubletMethod ini.



Sabtu, 26 Ogos 2017

Instagram Gempak Maksima


Nak naikkan followers IG tak susah ya .... Contoh anda jual tudung, carilah akaun IG butik yang popular dan follow followers mereka

Manual guna jari pun boleh ..... Upah adik beradik, kawan-kawan tolong follow followers mereka pun boleh

Dah ada robot macam Instagress, Followers Assistant dll lagi bagus. Lagi senang .. Setting kan ajerr untuk auto

Tapi lagi bagus kan kalau ada Insta Database. 500 ++ akaun-akaun IG yang femes dan dipecahkan mengikut pelbagai niche popular

Copy database yang disediakan ajer.. Semudah itu..

Tiada lagi isu selepas ni, Nak follow followers IG mana ek?

Yang pastinya database ini pastinya sesuai untuk mendapatkan followers yang sesuai dengan niche jualan anda

Berminat untuk tahu lebih lanjut ?