Rabu, 31 Januari 2018

69 JUALAN 100% FESBUK ADS







Macam mana nak buat?

Saya nak kongsikan hasil Oswald justin punya owner TukarLikeJadiPelanggan

Memang logik juga cara beliau ... Saya juga sedang mengikut cara beliau

Ini apa yang beliau buat
  1. Beliau buat fanpage
  2. Beliau buat 10 new post bermanfaat no selling
  3. Beliau buat iklan tarik likes
  4. beliau guna strategi 4 I (Teknik Ini Best)
  5. Beliau buat iklan menjual target "Who Like You Page"

Itu sahaja..

Buat sampai ada hasil. Saya boleh kata cara beliau stright to the point ...Beliau ada buat course video. Beliau tunjukan contoh iklan yang telah berhasil untuk dibuat rujukan.

Kemudian aplikasikan dalam bisnes anda.





Buat Marketing Walaupun Anda Tidak Aktif Di Instagram



Jika anda lihat betapa lajunya peningkatan pengguna instagram , anda akan terkejut.

Semua orang dah berpindah ke instagram sejak rules FB dah makin ketat.

Jika anda tergerak nak guna instagram, atau anda dah pun gunakan instagram, anda wajib dapatkan akses lifetime ni






Selasa, 30 Januari 2018

Nak melabur saham tapi tak tahu nak mula bagaimana?




E-book ini khusus untuk anda yang baru berjinak-jinak dengan dunia pelaburan saham. Ia mengandungi maklumat yang anda patut tahu sebagai pelabur saham. Ia juga mengandungi manual screenshot cara menggunakan platform pelaburan online. (BIMB Securities platform)


E-book ini disusun untuk memberi pendedahan asas tentang pelaburan saham di Bursa Malaysia sekaligus membantu untuk melakukan pembelian pertama di platform pelaburan online anda.






Isnin, 29 Januari 2018

Siapa Kata RM1 Tak Ada Nilai?


Benda murah tak semestinya low class...Anda ada RM1 tak?

13 Video Tutorial step by step cara nak hasilkan store  eCommerce anda sendiri dengan kos  permulaan hampir "0"!







Jom kita sama-sama join komuniti ini untuk siapkan 1 usahawan dengan 1 web ecommerce!

Ahad, 28 Januari 2018

Bagaimana Nak Selesaikan Masalah Hutang?




Ebook 101 Soal Hutang - Yang Wajib Anda Tahu Jawapannya Agar Hidup Lebih Tenang Hati Pun Senang! merupakan sebuah panduan soal jawab tentang persoalan hutang yang jarang diambil tahu oleh ramai orang hingga menyebabkan ramai yang menghadapi masalah kewangan yang berpanjangan.

Panduan ini mampu membuka minda dan pengetahuan sesiapa sahaja tentang persoalan hutang agar hidup lebih tenang hati pun senang!







Sabtu, 27 Januari 2018

Ayat Copywriting kurang power..



Tak Guna Kalau Anda Dapat 1000 Pelawat Sehari Tapi Jualan Menyedihkan... 

Saya pasti ada kalangan anda yang menghadapi masalah ini, bayar beribu untuk iklan supaya ramai orang nampak iklan anda tetapi yang beli boleh kira dengan jari.. 

Sedih kan?

Oleh sebab itu kawan saya sediakan template ini khas untuk anda yang ingin mengubah cara anda menulis ayat iklan..






Jumaat, 26 Januari 2018

18 sebab gagal temuduga




1. Imej kurang professional

Ini perkara penting sekali. Tidak kira siapa anda, latarbelakang anda, taraf ekonomi anda, anda harus mempamerkan imej diri yang professional semasa hadir ke sesi temuduga.

Imej professional bukan bermakna anda harus memiliki pakaian yang mahal dan dijual di butik-butik termahal di pasaran. Ia sekadar sejuk mata memandang bagi panel temuduga dan tidak terlalu gah laksana pertunjukkan model.

Ingat, ini temuduga kerja bukan pertunjukkan fesyen. Terutamanya bagi calon perempuan. Kelihatan cantik amat perlu, cuma anda perlu berhati-hati supaya tidak merimaskan pandangan mata panel temuduga.

Anda mungkin berhadapan dengan pelbagai kerenah panel temuduga. Untuk titik selamat, cukup sekadar bersederhana dan kelihatan professional.

2. Terlebih ramah dan santai

Anda berhadapan dengan saat gentar sebelum hadir ke temuduga dan sewaktu di tempat temuduga. Relak…itu sifat normal bagi seorang manusia yang normal. Fokus kepada perkara yang menghilangkan perasaan gentar anda.

Terdapat calon yang cuba hilang- kan gentar mereka dengan menjadi terlalu peramah sehingga ia menimbulkan kurang selesa kepada pihak lain. Sesi temuduga adalah satu sesi yang formal. Anda boleh bersantai apabila panel temuduga menukar sesi kepada santai.

Jika tidak, kekalkan tahap normal anda. Terlebih ramah bertanya semasa sesi temuduga boleh menimbulkan perspektif yang kurang baik kepada tahap komunikasi anda. Bercakap apabila disoal dan bertanya soalan. Ikut rentak mereka. Hilangkan rasa gentar sebelum temuduga dengan membaca, mendengar muzik, berdoa, berzikir dan lakukan senaman ringkas.

Relak..anda bukan dihukum. Anda hanya disoal.

3. Lagak gaya berlebihan

Walau apa pun pencapaian anda dalam pelajaran atau bidang pekerjaan sebelum ini, usah meninggikan diri dalam percakapan anda. Ia berbeza dengan menyatakan kelebihan diri anda.

Panel temuduga, mereka dilatih untuk memahami bahasa badan dan gaya bahasa calon. Mereka dapat lihat sama ada anda meninggikan diri atau tidak melalui cara jalan anda, gaya percakapan. Bersederhana dalam percakapan anda. Atau dalam erti kata lain, elakkan daripada cakap besar.

Mereka mempunyai pelbagai teknik mengeluarkan maklumat diri anda melalui soalan yang mereka ajukan. Mereka professional, anda juga harus professional. Berlebih- lebihan tidak membantu anda.

4. Lambat dan tiada persediaan

Oh tidak…usah sesekali lambat di hari yang bermakna untuk kerjaya anda. Ini mencerminkan sikap anda dan pengurusan masa anda yang lemah.

Buat persediaan seawal yang mungkin bagi mencari lokasi temuduga dan kawasan tempat letak kenderaan jika anda hadir menggunakan kenderaan sendiri.

Lambat hanya untuk mereka yang benar-benar mengalami masalah yang tidak diduga dalam perjalanan awal ke tempat temuduga. Memberi alasan kesesakan lalu lintas adalah satu kesilapan yang besar. Usah mengeruhkan lagi keadaan dengan pelbagai alasan kerana kurangnya persediaan anda.

Penyelesaian terbaik, bersedia lebih awal. Hadir ke kawasan temuduga lebih awal. Memberi alasan tidak membantu anda berjaya dalam temuduga.

5. Maklumat palsu dalam resume

Resume anda tanggungjawab anda. Pastikan maklumat dalam resume anda adalah tepat dan benar tentang diri anda. Jika tidak, ia seolah-olah meletakkan label palsu pada sesuatu produk.

Ada kemungkinan tinggi panel temuduga menyemak resume anda pada waktu temuduga berlangsung dan mereka dapat bertanya terus kepada anda tentang maklumat yang anda tulis dalam resume anda.

Penulisan resume yang palsu dan hebat dengan niat memancing ke temuduga satu persepsi yang kurang tepat kerana anda mungkin berjaya semasa pemilihan resume tetapi tidak pada temuduga sebenar. Jadi… awas!

6. Lupa sediakan maklumat penting

Pastikan anda tahu maklumat penting yang harus dibawa ke sesi temuduga nanti. Lupa adalah satu alasan. Dapatkan maklumat apa yang harus dibawa sebelum hadir ke temuduga dan bawa pada hari temuduga dalam keadaan kemas dan tersusun.

7. Terlalu pemalu dan kurang berinteraksi

Jika anda seorang yang pemalu tidak mengapa, tetapi elakkan daripada terlalu pemalu hinggakan anda menjadi terlalu kekok semasa sesi temuduga. Pekerjaan memerlukan kemahiran komunikasi. Rasa malu harus bertempat.

Malu yang terlampau malu akan mengurangkan sesi berinteraksi bersama panel temuduga. Walhal mereka memanggil anda ke temuduga untuk berkomunikasi dengan anda dan melihat bagaimana anda berkomunikasi untuk tujuan pekerjaan kelak.

Pastikan anda berbual dengan panel temuduga dan selesakan diri anda. Mereka berniat membantu anda dalam pekerjaan. Anda harus bersikap terbuka.

8. Tidak menjaga bahasa badan

Bahasa badan adalah satu lagi bentuk komunikasi. Jaga postur semasa anda duduk di atas kerusi. Jangan terlalu menyandar hinggakan anda nampak seperti mahu menonton televisyen.

Tunjukkan minat anda dengan maklumat yang disampaikan oleh panel temuduga. Ia adalah maklumat penting untuk anda. Jika anda bosan, elakkan daripada menampakkan diri anda bosan kerana itu mencerminkan sikap anda.

Mereka tidak memberitahu anda jika maklumat itu tidak penting. Jadi, fokus dan jaga gaya bahasa badan anda.

9. Bertanya “gaji saya berapa?”

Bertanya tidak salah. Namun bertanya soal gaji sebelum panel temuduga menyentuh soal gaji merupakan satu kesilapan besar. Gaji berbeza-beza mengikut syarikat dan sektor.

Bagi sektor kerajaan, ada tangga gaji yang perlu diikuti. Bagi sektor swasta, gaji adalah pelbagai dan mengikut aktiviti bisnes yang mereka jalankan. Jika ini adalah panggilan pertama anda untuk temuduga selepas tamat belajar, soal gaji menjadi isu sensitif kepada pihak anda dan pihak syarikat.

Satu, anda tiada pengalaman bekerja sebelum ini. Kedua, pihak syarikat tidak tahu sejauh mana potensi anda dalam menjalankan dengan baik.

Oleh itu, bertanya mereka apabila mereka menyentuh soal gaji sahaja. Jika anda berpengalaman, bertanya soal gaji adalah satu kebiasaan kerana anda mempunyai pengalaman kerja dan kemahiran yang telah dibina sewaktu pekerjaan sebelum ini.

10. Merayu dan berlakon drama sedih

Usah merayu dalam sesi temuduga. Merayu dengan niat anda diterima bekerja dan menimbulkan perasaan kasihan, ia kurang berhasil. Ia menandakan anda amat terdesak dengan pekerjaan.

Yakin dengan rezeki anda. Jika disitu bukan tempat anda, itu bermakna tempat anda adalah terbaik di syarikat lain. Berlakon drama sedih dalam sesi temuduga juga membuatkan panel temuduga menjadi rimas. Dan mungkin sesi temuduga anda bakal berakhir dengan lebih awal.

11. Tidak mampu membuat keputusan sendiri

Soalan yang ditanya mungkin pelbagai. Soalan panel temuduga juga meminta anda membuat keputusan dalam masa yang singkat. Anda perlu yakin dengan jawapan anda.

Menangguh jawapan supaya anda boleh bertanya kepada pihak lain menandakan anda masih belum mampu membuat keputusan sendiri.

Ada masanya anda perlu merujuk kepada seseorang yang lebih tinggi pengetahuannya. Dalam situasi temuduga, jika ia memerlukan pengetahuan yang lebih tinggi sesuai untuk menangguhkan jawapan. Di sini ia menandakan anda bijak mengurus sumber maklumat. Berlaku bijak dalam mebuat keputusan anda.

12. Tiada lesen kenderaan

Tiada lesen kenderaan juga boleh buatkan calon gagal dalam sesi temuduga. Terdapat kerja yang memerlukan calon bekerja di luar pejabat untuk bertemu pelanggan. Tidak mengapa jika tiada kenderaan. Bagi sesetengah syarikat anda disediakan kenderaan untuk urusan rasmi.

Namun ia bergantung kepada jenis jawatan yang anda mohon. Tetapi untuk lebih selamat usahakan dapat lesen kenderaan atau pilih jawatan lain yang tidak memerlukan lesen kenderaan sebagai syarat penting.

13. Diam berbahasa inggeris

Ini yang banyak menjadi mimpi ngeri calon temuduga. Bagi yang mahir dalam berbahasa Inggeris, itu kelebihan bagi anda. Bagi yang jarang-jarang menggunakan bahasa Inggeris, sesi temuduga merupakan satu sesi yang amat digeruni.

Dalam sesi temuduga, temuduga boleh berlangsung dalam bahasa Inggeris dan bahasa Melayu. Ia terpulang kepada panel temuduga menyoal anda mengikut kehendak yang syarikat mahukan. Jika ia berlangsung dalam bahasa Melayu, ia adalah bonus bagi anda.

Jika ia dalam bahasa Inggeris, usah diamkan diri. Terus atur ayat sebagaimana yang anda boleh jawab. Mendiamkan diri menandakan anda tidak minat dan tidak menampakkan usaha anda.

14. Banyak ‘kemungkinan’

Menjadi kebiasaan panel temuduga menyoal anda tentang soalan penyelesaian masalah yang melibatkan jawatan yang anda mohon. Apabila menjawab, elakkan daripada bercakap “Mungkin saya akan buat begini dan begini….”

Ayat kemungkinan adalah ayat menandakan tahap keyakinan diri anda. Terlalu banyak kemungkinan dalam jawapan memungkinkan juga anda diterima untuk menjawat jawatan tersebut.

Jawab dengan yakin dan matang. Anda ingin bekerja, bukan menjawab soalan di kertas peperiksaan. Tiada jawapan betul atau salah, mereka cuma ingin melihat kreativiti anda dalam menguruskan situasi yang berlaku.

15. Tidak mengkaji syarikat / jawatan

Anda ingin bekerja di syarikat yang anda mohon, anda seharusnya peka kepada bisnes syarikat berkenaan. Calon yang tidak membuat persediaan menyemak maklumat syarikat di halaman web bakal menemui jalan buntu apabila panel temuduga bertanya tentang “Apa pandangan anda tentang syarikat kami…”

Bagi jawatan kerajaan, anda berkhidmat dengan kerajaan. Apa yang harus anda peka adalah berkenaan jawatan. Calon yang tidak mengetahui maklumat tentang jawatan yang mereka mohon menunjukkan mereka tidak berusaha dengan cukup.

Ambil masa mengkaji syarikat dan jawatan terlebih dahulu sebelum hadir ke temuduga. Jika tidak, temuduga anda menjadi satu temuduga yang sia-sia sahaja.

16. Menggunakan bahasa pasar

Bahasa pasar adalah bahasa yang tidak formal. Ia digunakan dalam perbualan harian anda bersama rakan baik anda dan kenalan yang lain. Sesi temuduga meminta anda menggunakan bahasa yang formal dan teratur.

Mengambil mudah dalam soal bahasa ini memungkinkan anda diterima bekerja kerana ia memberi persepsi yang kurang baik kepada panel temuduga. Ingat, mereka yang menemuduga anda adalah orang yang berpengalaman dan lebih tinggi pengetahuan mereka daripada anda.

Oleh itu, gunakan bahasa yang lebih formal untuk menghormati mereka dan menghargai mereka sebagai orang yang berpengalaman.


Bonus : hargai panel temuduga

Manusia suka dihargai. Anda juga begitu. Oleh itu, selepas tamat temuduga berikan penghargaan kepada mereka dalam bentuk pujian atau mengucapkan terima kasih kerana meluangkan masa menemuduga anda. Bukannya terus beralih dan terus beredar.

Dapatkan nama dan emel panel temuduga untuk anda menulis emel ringkas untuk ucapan terima kasih anda sekali lagi selepas pulang ke rumah. Ia nampak biasa, tetapi kesannya diluar jangkaan anda.

Jika dalam perniagaan ia dinamakan ‘After Sale Service’.

17. Terlalu ‘demand’

Terlalu ‘demand’ semasa temuduga juga boleh membuatkan anda gagal lebih awal. ‘Demand’ bermaksud anda meminta pihak syarikat sediakan rumah, kenderaan dan pelbagai kelengkapan lain untuk anda.

Tidak salah untuk ‘demand’ jika anda sememangnya seorang yang menjadi rebutan dipasaran. Tetapi jika ia adalah temuduga anda untuk melompat kerja ke tempat kerja baru, elakkan dari terlalu meminta-minta.

‘Demand’ bagi pihak syarikat adalah satu bentuk pelaburan mereka kepada anda. Bagaimana mereka boleh laburkan banyak kemudahan untuk anda sedangkan anda belum menunjukkan prestasi yang baik lagi kepada mereka?

18. Terlalu berpolitik

Adakalanya panel temuduga menguji anda dengan fahaman politik. Mereka ingin melihat pendapat anda tentang hal-hal dunia luar. Namun, anda harus berhati-hati dalam memberikan pendapat anda supaya tidak menampakkan anda menyebelahi sesiapa. Atau dalam erti kata lain anda terlalu fanatik kepada sesuatu parti.

Jawab secara ‘general’. Berpolitik bukan tempatnya di dalam bilik temuduga. Panel temuduga menyoal anda dengan niat untuk melihat sejauh mana kefahaman dan keseriusan anda dalam politik negara.

Bersederhanalah. Usah kerana politik anda tidak diterima kerja.







Khamis, 25 Januari 2018

Buat Duit Setiap Musim Bola


“WAHHH MASYUKKK GILER BISNES DORANG!...NAMPAK CAM SIMPLE TAPI GEMPAK!!!SETIAP MUSIM BOLA PLAK TU!”

Tau ke anda semua bila tiba aje musim bola,otai-otai mula masyukkkkk aje RM RM RM!Kita ni minat bola tapi poket nipis!Dorang pulak poket jadi tebal!

Nak ke korang semua dapat RM RM RM macam dorang?Giler la weiii kalau xnak!Tapi kena ada ilmu la kalau nak Berjaya macam dorang!Bukan main redah aje!!!

Ramai yang dah berjaya dan ambil tindakan takkan anda nak duduk diam sahaja?




Rabu, 24 Januari 2018

Strategi Confirm Lulus Rumah


Kadar lulus loan seluruh Malaysia tahun lepas pun 32% sahaja. Maksudnya, daripada 100 orang yang apply loan rumah, hanya 32 orang je yang bank luluskan.

Rendah giler!

"Ala.. bank ni memang kedekut pun. Dia saja taknak bagi orang lulus"

Kalau korang anggap bank semua macam ni, memang SILAP BESAR! Sebab bank memang nak bagi loan rumah pun. Pegawai bank tu sendiri ada kuota dan KPI nak kena capai.

Lagi banyak loan dia bagi, lagi besar komisen dia dapat.

Habis tu kenapa korang apply loan tak lulus-lulus ni? 

Sebabnya adalah..



  1. Bank tak yakin korang boleh bayar balik loan rumah. Tengok laporan CCRIS hancur bancai.
  2. Submit loan application tapi dokumen berterabur. Susah pegawai bank nak tolong.
  3. Gaji kecik tapi berangan nak beli rumah mewah. Korang tak tau nak bajet berapa harga rumah yang boleh beli dengan gaji dan komitmen sekarang
  4. ..dan banyak lagi masalah-masalah. Ada berjuta orang ada masalah yang sama.

ebook "Strategi Confirm Lulus Loan Rumah" oleh Tok Penghulu




Selasa, 23 Januari 2018

Rahsia Recruit Super Agen & Stokis







Ini adalah merupakan produk rakaman audio.


Selepas Tak de jualan. Jualan produk ni akan ditutup. Tak adelah misteri ^_^

So, kalau serius, cara nak tingkatkan jualan, dengan menggunakan bantuan Super Agen & Super Stokis, dengarlah rahsia ni.


Iklan Murah Di Surat Khabar






Masa saya mula-mula buat produk dulu, masalah utama adalah nak tarik TRUST ejen. Nak iklan disurat khabar n majalah memang mahal sebab cash x banyak lagi. Tapi jika kita tau caranya, ia lebih berbaloi dr iklan diFB.
Ebook ni saya kongsikan bagaimana beliau buat iklan dan bantu rakan2 yang lain. Korang boleh tengok kat sini.









Ahad, 21 Januari 2018

Pernah join group Whatsapp?


Group Whatsapp adalah lubuk untuk dapatkan database seperti nombor hp dan nama prospek.

Database ini anda boleh manafaatkan untuk bisnes anda. Ada cara yang betul untuk kumpul, simpan dan jaga database ini.

Semua cara anda boleh dapatkan dalam ebook Databse Whatsapp. Ebook ini dalam bentuk pdf, jadi anda boleh print sebagai rujukan. 




Pengurusan Database Bisnes


Apabila anda mula menjual, secara tidak langsung, anda sudah mula membina database. Namun, 90% penjual tidak menguruskan database dengan betul. 

Sungguh rugi bila database tidak diuruskan dengan betul. Ini kerana database adalah lubuk emas. 

Pengurusan database yang teratur dapat menjana sales pada kos marketing yang paling minima digunakan sebagai custom audience membantu bisnes bila kos marketing Fb Ads semakin mahal.

Ini adalah cara oldskul yang digunakan oleh hampir kesemua syarikat besar dan juga peniaga online yang bertahan lama dalam perniagaan. Anda juga boleh mempunyai sistem pengurusan database jika anda mahu bertahan lama dalam bisnes.

Semua cara pengurusan database boleh anda pelajari dalam Kelas Database.





Rabu, 17 Januari 2018

Panduan Affiliate Simple Tapi Power



Kepada Sahabat Yang Terbaca Post Ini....Mungkin saya tak layak.....Tetapi saya cuba sampaikan

..Macam ni

Saya baru beli 1 produk affiliate latar belakang beliau bekas "Chef" dari singapore

Beliau fulltime internet marketer. Mungkin anda dah tahu apa itu affiliate marketing. Tetapi yang menarik tentang produk ini ialah.....Beliau tunjukan kesemua bukti serta strategi boleh kata bukan teori.

Beliau juga kongsikan apa yang sepatutanya perlu jika nak jadi seorang affiliater marketer

Sebab itulah saya beli..

Jadi.....saya tak nak paksa anda. Jika anda berminat nak info lengkap .... Ini produk beliau








Nak lebih 'Berani Baca Al-Quran'?


Alhamdulillah, tahun 2018 baru sahaja kunjung tiba. Selalunya tahun baru ni kita pasang azam. Apa azam anda tahun ini ? 

Ramai kawan-kawan saya kata azam mereka tahun ni nak jadi lebih dekat dengan Allah swt. Bila nak dekat dengan Allah swt kuncinya adalah kena rapat dengan  Al-Quran sebab melalui kitab inilah Allah swt share  nasihat , pedoman & mutiara kehidupan agar hidup lebih diberkati & diredhaiNya.

Tapi mungkin, ramai juga di kalangan anda yang masih bergelut untuk fasih baca Al-Quran (bagi mereka yang sudah fasih, alhamdulillah).

Sebenarnya, kita bukan tidak mahu belajar baca Al-Quran, tapi kerja & tugasan seharian kita banyak. Balik kerja pula dah penat. Nak hadiri kuliah sabtu ahad pula, 'clash' masa bersama keluarga.



Pakej kombo ini akan membantu menyelesaikan 4 masalah utama tajwid iaitu :
  • selalu confuse hukum Mad, tak sure mana nak baca pendek, mana nak baca panjang menyebabkan bacaan Al-Quran tersekat-sekat
  • makin belajar tajwid, rasa makin pening sebab banyak persoalan & pertanyaan tajwid tergantung tidak terjawab
  • selalu rasa keliru dengan hukum tajwid menyebabkan hati anda tak yakin & rasa was-was baca Al-Quran
  • kadang-kadang ada terdetik teringin nak tahu apa tafsiran ayat. Tapi confuse pula banyak sangat buku tafsir di pasaran, tak tahu mana satu yang bagus. Takut salah beli, ‘sesat’ pula nanti.

Sekian, moga bermanfaat untuk memudahkan anda membaca Al-Quran dengan tajwid lebih teratur sempena Tahun 2018.

Ahad, 14 Januari 2018

Buat Sales 13K Di Ebay Dengan Teknik Dropship



NAK BELAJAR JANA DUIT USD UNTUK LETUPKAN AKAUN BANK ANDA DENGAN ZERO KOS MARKETING???

"Mcm mna nak settle utang+tggung kos sara hidup sekarang ni kalau gaji pun cukup2 mkan kan??..nk cari DUIT TEPI pun xtaw nk jual apa..tmbahan lagi dah rmai sgt yg berniaga skrg...peluang makin tipis pesaing makin ramai..issshh.. "

....usah buang masa,tenaga dan wang ringgit lagi.....tahukah anda kenapa online seller di malaysia dah ramai yang memulakan balik perniagaan di EBAY??..Ya,sebab keuntungan adalah dalam bentuk USD..ini bermakna keuntungan berlipat-lipat ganda dari berniaga di market malaysia..


....orang ckp berniaga di EBAY susah?? banyak peraturan dan sgt ketat? banyak pesaing..jangan risau..dalam panduan ini A-Z

Akan didedahkan cara-cara nak jadikan anda top seller dan barang anda senang terjual walaupun RAMAI PESAING..

Yessss!!Mungkin ini yang korang cari..dah ramai sebenarnya seller2 ebay dari malaysia berjaya jana 4-5 angka tapi dorang senyap2 jekk..

Dah xsabar nak taw lebih lanjut?JOM KLIK LINK INI






Rahsia 7k Sebulan Dengan Jus BuahBuahan



Anda mungkin berfikir... "Kalau dengan hanya menjual 3 balang air sahaja dah boleh dapat RM7,000... Maka, kalau saya jual 15 balang air, saya mungkin boleh dapat RM35,000!"


Sememangnya.. tidak salah untuk kita berimpian besar! Namun, kita perlulah realistik dan sedar akan kemampuan diri terlebih dahulu.

Pertama sekali, dari segi MODAL!

Untuk menjual berbelas-belas balang air, maka anda perlulah membeli berbelas-belas balang air. Harga satu balang air adalah sekitar RM150, jika mahu beli 15 balang sekaligus, modal yang diperlukan untuk membeli balang sahaja sudah RM2,250. Belum campur lagi barang-barang lain seperti meja & kanopi (pastinya, anda memerlukan meja dan kanopi yang lebih panjang). Sekurang-kurangnya, modal antara RM3-4 ribu diperlukan.

Baiklah! Mungkin anda ada wang simpanan & modal yang besar! Anda ada banyak duit! Bahkan, anda juga mungkin seorang yang tampan! Setakat modal RM3-4 ribu.. memang celah gigi je!

Tapi! Cuba anda fikir... Bagaimana pula anda mahu bawa bekas balang-balang air tu ke tapak jualan? Muat ke semua balang tu dalam kereta "evo" anda? Rajin ke anda mahu berulang-alik dari rumah ke tapak niaga semata-mata mahu mengangkat barang-barang sahaja? Setiap hari pula tu? Lainlah kalau anda mahu melabur duit membeli van atau lori pula.. 

Kemudian, selepas anda membuat berbelas-belas balang air itu.. Comfirm ke semua air dalam balang tu boleh habis terjual setiap hari?

Tahukah anda! Kebanyakkan peniaga-peniaga yang berjaya menjual "sold-out" berbelas-belas balang air, mereka itu adalah peniaga-peniaga lama. Peniaga "Otai" orang kata..... Mereka sudah ada ramai pelanggan setia. Sebab itulah mereka boleh menjual berbelas-belas balang air dengan confident!

Berbanding anda yang baru mahu mula menjual air! Ianya mungkin sedikit sukar. Peniaga-peniaga lama itu pun, sewaktu mereka mula-mula berniaga air dulu pun.. mereka hanya bermula dengan beberapa balang sahaja!







Sabtu, 13 Januari 2018

Undang-Undang Bisnes

Ramai nak yang berbisnes secara online tapi tiada asas undang-undang bisnes dan tak pernah ambil peduli langsung. Ebook ini beliau tulis berdasarkan kajian dan hasil pengalaman sendiri hampir 13 tahun sebagai Peguam. 





MODUL 1: ASAS UNDANG-UNDANG PENIAGA ONLINE
  • Anda akan didedahkan dengan bentuk perniagaan iaitu Milikan Tunggal (Enterprise), Perkongsian dan Perkongsian Liabilit Terhad. Perbezaannya supaya anda dapat ketahui dan pilih jenis perniagaan apa yang SESUAI dengan bisnes online dan offline anda sekarang.
  • Cara mudah anda untuk daftarkan bisnes anda dengan SSM secara online dan offline. Saya tunjukkan STEP by STEP bagaimana untuk anda lakukannya supaya anda boleh tahu keseluruhan proses untuk daftarkan bisnes anda dengan MUDAH dan PANTAS.
  • Untuk anda yang ada Rakan kongsi, beliau juga dedahkan apa yang anda harus lakukan jika berdepan masalah dengan rakan kongsi seperti pecah amanah atau meninggal dunia supaya anda dapat MENYELAMATKAN operasi Syarikat anda.

Benda macam ni bukan main-main tau sebab anything boleh berlaku dan apabila ianya berlaku, anda dah GET READY awal-awal lagi dan tahu apa nak buat.


MODUL 2 : KONTRAK DAN PERJANJIAN

Dalam modul ini, anda akan mengetahui asas-asas berkaitan dengan kontrak dan juga kepentingan kenapa perlu ada Perjanjian.

Ye ianya TERSANGAT PENTING untuk anda DAPAT FAHAM dan tidak KONPIUS apa yang anda akan sign nanti.

MODUL 3: JUALAN SECARA ONLINE/ ATAS TALIAN

Dalam modul ini pula beliau kongsikan apakah Peraturan-Peraturan berkaitan dengan Jualan secara online yang harus anda ketahui dan apakah hukuman dan denda yang bakal dikenakan kepada peniaga yang gagal mematuhinya.

Benda ni juga bukan main-main ye sebab bisnes anda berisiko untuk dikenakan DENDA ribuan ringgit dan anda sendiri mungkin terdedah pada hukuman penjara!!!

Ni antara Modul yang anda harus anda ambil perhatian tau.

MODUL 4: TIP BERURUSAN DENGAN PEGUAM

Dalam modul ni, anda bakal mengetahui tips bagaimana nak cari peguam berdekatan anda dengan 1 klik MUDAH sahaja melalui Aplikasi di Handphone anda supaya lepas ni anda tak perlu tercari-cari lagi di mana nak cari peguam ketika anda perlukan nasihat undang-undang.

Jumaat, 12 Januari 2018

Cipta Pendapatan Pasif USD Anda !


Panduan Kindle ini merupakan panduan pertama di Malaysia yang membincangkan


penerbitan ebook di AMazon. Sudah sampai masa untuk anda buat duit USD dari Amazon.





Khamis, 11 Januari 2018

ANDA MASIH TAK KONSISTENT DALAM FOREX TRADING ?



BRO2 NAK KEUNTUNGAN BESAR DALAM USD??

DAN MAHU TRADE DGN SANTAI DAN KONSISTENT UNTUNG??


Rahsia Teknik BBMA+SNR ADVANCE , hasil kajian mendalam dan terperinci dari masta/cikgu firulfx . Keuntungan mengatasi lost kini djadikan panduan dalam ebook .

UNTUNG 100%+++ KINI TAK MUSTAHIL.

 RAHSIA SEBENAR JUTAWAN SENYAP FOREX SELAMA INI !

Sesuai untk semua peringkat trader, yg newbie dan juga yg lama..

Sangat mudah dan santai , set PO dan tinggal.
Dan paling penting, sangat mudah untuk FAHAM.



Selesai Hutang Cara Mudah



Kebanyakan daripada kita hanya tahu buat hutang dan dalam masa yang sama bayar hutang macam biasa je...

Sedangkan ada beberapa 'Teknik' jika kita gunakan, pasti ianya lebih menguntungkan. Dan dalam masa yang sama bukan sedikit tapi banyak duit yang dapat kita jimatkan.

Mungkin anda masih samar-samar tentang apakah yang perlu dilakukan untuk memastikan duit sentiasa cukup setiap bulan, dan pada masa yang sama boleh 'settle' semua hutang!

Bagi memastikan semua hutang yang ada dapat diuruskan dengan baik.

Maksudnya anda boleh bayar hutang dengan kos yang lebih rendah dan 'settle' hutang dengan lebih singkat!

Inilah masanya untuk anda belajar & praktik 6 Teknik Urus Hutang tanpa perlu keluar duit yang banyak!

Oleh itu, lekas rebut peluang ini sebelum ianya berakhir buat selamanya...






Isnin, 8 Januari 2018

TIADA YANG ORDER! TIADA RESPON! ZERO PROFIT!



Geram tengok orang jual produk hot di Facebook. Banyak Komen dan pm nak beli produk tersebut.

Nak tahu produk yang anda jual ada permintaan atau tidak? Anda kena buat test market dulu.

Cara mudah untuk test market di Facebook ialah, anda hanya perlu letakkan gambar produk anda, kemudian rangka ayat promosi yang tak menampakkan sangat anda menjual (ayat kelihatan lebih kepada survey), kemudian postkan di wall fb anda dan group. Lihat berapa ramai orang respon dan berminat.

Jika dapat banyak respon dalam masa 24-48 jam maksudnya produk tu ada permintaan la tu..jadi anda boleh mula cari stok produk/penyedia dropship dan fokus betul2 promosikan produk tersebut.

Tak tahu buat macam mana?

Jom dapatkan ebook kajian 20 produk hot meletup di Facebook & cara mudah untuk promosikannya di FB.

Dah tersedia senarai 20 produk hot yang memang laris dan dapat banyak permintaan di FB.





Jumaat, 5 Januari 2018

Inilah persediaan jika anda dibuang kerja




Pernahkah anda terfikir sekiranya anda kehilangan pekerjaan suatu hari nanti. Bagaimana jika kilang tempat bekerja anda ditutup atau berpindah. Ramai yang telah mengalami nasib seperti ini. Bagaimana jika berlaku pada diri anda suatu hari nanti. Bagaimana anak-anak dan keluarga anda. Adakah anda sanggup membiarkan mereka kesusahan dan kelaparan. 

Inilah masa terbaik mempelajari ilmu yang membolehkan anda 'survive' dalam apa juga keadaan. Bersiap sedia dari sekarang. Ilmu masakan adalah yang terbaik membantu menjana pendapatan. Bisnes kek & deco mudah dimulakan dengan modal yang rendah. Kos memulakannya amat rendah dengan peralatannya telah sedia ada di rumah anda.