Selasa, 20 Februari 2018

Adakah anda menghadapi MASAALAH dalam membaca Al-Quran?



Kita wajib belajar dan memahami kandungan Al-Quran, mempraktikannya dan mengajarkannya.

Ayat Al-Quran bukan hanya dibaca atau menjadi hiasan dinding rumah atau ayat pelaris perniagaan.
TETAPI

Dia (Al-Quran) adalah Manual atau Petunjuk serta Hidayah Kehidupan yang Tiada Keraguan di dalamnya










Isnin, 19 Februari 2018

Panduan Lengkap Temuduga Jururawat



Kerjaya jururawat kini menjadi satu kerjaya yang diburu ramai orang terutamanya bagi calon lepasan SPM dan diploma. Lihat saja di sekeliling, pusat institusi kejururawatan makin banyak didirikan bagi menampung permintaan yang kian meningkat bukan saja di sektor kerajaan malah di sektor swasta juga. 

Iyalah...dulu kita lihat ramai orang berebut-rebut masuk ke universiti nak capai lulusan tertinggi supaya dapat mohon kerja yang baik dan dapat gaji bulanan yang lumayan. Kini, dengan berbekalkan sijil SPM iaitu kelayakan yang terendah sekali untuk kerjaya jururawat dah mampu mencapai gaji yang lumayan. Di samping lumayan, kerjaya jururawat ni juga satu kerjaya yang sangat murni.

Oleh kerana permintaan di Asia Barat juga meningkat, banyak di antara jururawat dari Malaysia berhijrah ke luar negara untuk berkhidmat di sana. Ini lagilah lumayan! Siapa kata kerjaya sebagai jururawat tiada masa depan cerah? Apa yang lebih menarik, kerjaya jururawat juga berpeluang melanjutkan pelajaran dari peringkat ijazah hingga ke doktor falsafah. Wahh sangat mengujakan!

Banyak kelebihan bekerja sebagai seorang jururawat, lebih-lebih lagi jika anda berkhidmat di sektor kerajaan. Dan disebabkan kelebihan-kelebihan inilah ramai yang memohon menjadi jururawat. 

Dengan faedah yang ditawarkan, siapa yang tak rabun mata kan? Permintaan jururawat makin tinggi setiap tahun tapi jumlah calon yang memohon juga sangat banyak. Anda bersaing dengan ramai orang, tambahan lagi jika anda nak mohon kerjaya jururawat ini dengan menggunakan sijil SPM anda.

Namun, disebabkan bilangan calon lepasan SPM adalah terlalu ramai dan kuota untuk kerjaya jururawat yang ditawarkan amat terhad, maka kebarangkalian calon untuk berjaya dalam permohonan kerjaya jururawat adalah amat tipis. Jadi, jangan biarkan orang lain mengambil tempat anda. Buat persediaan awal untuk merebut kerjaya lumayan ini.





TEMPLATE VIDEO MARKETING PRO UNTUK ONLINE BISNES


HASILKAN VIDEO MARKETINGPROFESSIONAL TANPA GUNA APA-APA PERISIAN VIDEO CANGGIH!

TAK PERLU belanja lebih beli software editing, TAK PERLU susah-susah belajar teknik editing & TAK PERLUrisau nak kena cari komputer power pun!

Kesemua video di bawah anda boleh TUKAR GAMBAR + TUKAR AYAT + SAVE AS VIDEO dan terus siap!





Revolusi Minisite TANPA Menggunakan Domain Dan Web Hosting Telah Bermula




Saya percaya ramai yang berminat untuk memiliki laman web sendiri. Terutamanya bagi peniaga-peniaga online. Tapi disebabkan kos untuk memiliki sebuah laman web agak mahal, maka ramai yang terpaksa menangguhkan hasrat tersebut buat seketika.

Sekiranya anda berada dalam golongan di atas... Anda membuat pilihan yang bijak dengan membaca artikel ringkas ini..

Kini, anda boleh memiliki sebuah laman web sendiri ...
  • Tanpa perlu memiliki Domain sendiri berharga RM35/tahun
  • Tanpa perlu memiliki Web Hosting pada Harga RM100/tahun
  • Tanpa perlu mengupah designer untuk laman web anda. Jimat RM50-RM100

Ya... Anda boleh memiliki sebuah laman web sendiri tanpa memikirkan kos-kos di atas yang berjumlah melebihi RM200.. 


Jika anda Serius berminat nak tahu cara bina minisite tanpa kos design, domain dan hosting dan 100 peratus percuma! Maka anda perlu download dan cuba versi 2.0 yang disediakan khas untuk anda!






Ahad, 18 Februari 2018

Bagaimana cara buat iklan yang berkesan



Pernah tak anda cuba untuk promosi di Facebook tapi tiada orang respon? Dah belajar banyak teknik tapi pelawat sorang pun takde yang sangkut? 

Atau anda mungkin sudah berhabis banyak wang tetapi satu jualan pun tak berhasil?

Tak perlu salahkan diri sendiri.. semua orang melakukan kesilapan. Apa yang anda perlu lakukan sekarang ialah betulkan kesilapan anda, baiki kempen pemasaran anda.. Jika tidak anda akan terus berada dalam situasi yang sama berulang kali...Buat apa pun, pusing macam mana pun, anda akan berada kat "situ" sahaja..

Anda akan bertambah stress.. kemudian anda akan lebih cenderung untuk berputus asa dan buat perkara lain pula dan proses diatas akan berulang lagi & lagi.. 

Anda boleh baca banyak buku mengenai pemasaran, datang seminar perniagaan, hadir bermacam jenis kelas yang berharga ratusan ringgit. Mungkin juga join coaching berbayar yang mencecah ribuan ringgit untuk 4-5 jam sahaja.. 

Atau... 

Tonton video panduan yang Tn Zyan hasilkan, terus praktikkanya secepat mungkin dan mula menuai hasil 2 minggu dari sekarang atau lebih awal lagi... 

Ada 15 video kesemuanya. Ini bukan video meleret-leret, semuanya straight to the point. Semua info dalam video ini adalah apa yang anda benar-benar perlukan sahaja..






Elemen Yang Buat Orang Nak Tengok Iklan Anda



Secara normal, semua orang yang guna Facebook akan nampak iklan. Betul?

Yang ada tulis 'sponsored' di wall anda tu adalah iklan berbayar menggunakan Fb ads.

Jika anda klik iklan tu, bermakna anda termasuk dalam target market iklan tu. Jika anda buat derkk je dengan iklan tu, maknanya anda bukan sasaran mereka. Sama juga dengan iklan anda, kalau ada orang baca post, insyaallah ada la sales.

Namun untuk dapat sales, anda tetap perlu gunakan formula ni:

MORE CLICKS = MORE SALES

Jika lebih banyak klik, akan ada banyak trafik, makin banyak trafik, makin banyak sales.

Jadi walau macam mana sekalipun anda beriklan, perkara paling penting untuk buat orang KLIK dan baca iklan anda ialah GAMBAR!


YA, GAMBAR.


Makin cantik gambar, makin banyak klik, 
makin misteri gambar, makin banyak klik, 
makin sesuai gambar, makin banyak klik.


MASALAH ANDA .....Masalah muncul bila anda tak reti nak buat gambar iklan. 
  • Kena pakai photoshop
  • Kena upah orang
  • Kena bayar caj designer mahal
  • Kena tunggu lama baru dapat gambar
Ish ish ish, leceh kan?


Tetapi kenapa anda perlu lalui semua tu jika saya dah sediakan software khas untuk anda buat semua kerja dengan lebih mudah
  • Edit gambar produk
  • Buat poster iklan
  • Buat banner timeline
  • Buat design dalam masa singkat
dan software ni sangat mudah untuk digunakan, walaupun anda tak pernah guna perisian grafik sebelum ni, anda tetap boleh guna software ni.

Sangat mudah digunakan dan anda boleh buat apa sahaja gambar yang anda mahukan.















Sabtu, 17 Februari 2018

Automasikan Bisnes Anda Di Facebook Semudah ABC





Meniaga pakai Fanpage penat, kalau run iklan nak kena reply komen satu per satu


Ada masa banyak sangat ke?


Saya nak offer staff fanpage Yang boleh tolong komen, reply pm & segalanya.