Isnin, 16 Oktober 2017

Suka auto atau manual?



Dulu semua benda kena buat manual. Nak beli air kena manual, nak beli makanan kena manual.

Kemudian muncul mesin untuk jadikannya automatik. Masuk je duit, tekan butang, keluar air tin.

See?

Dunia sentiasa berubah. Teknologi juga begitu.

Anda nak post gambar di instagram kena upload secara manual. Kenapa tak guna something automatik?

Software ni mungkin boleh bantu anda jika anda suka automasi




Ahad, 15 Oktober 2017

Panduan Canvas ads


Ini antara 5 kelebihan menggunakan iklan jenis Canvas:
  • Anda boleh pilih untuk hanya bayar bila orang klik dan baca Canvas anda (anda tak perlu bayar kalau orang klik Like, Comment atau Share)
  • Kos iklan jenis ini biasanya lebih murah berbanding iklan jenis Engagement yang guna gambar atau multiple image
  • Dalam satu Canvas ini, anda boleh masukkan gambar, tulisan dan juga video sekali gus (boleh jadi macam website / sales page yang simple)
  • Facebook tak strict dengan content yang anda guna dalam Canvas (jadi perkataan yang biasanya sensitif serta gambar yang banyak tulisan macam screenshot Whatsapp boleh digunakan dengan bahagia)
  • Bila orang dah klik masuk ke Canvas anda, anda boleh buat iklan jenis Retargeting untuk follow mereka sampai mereka terpaksa beli!

Amacam? Menarik Kan Kalau Anda Reti Buat Iklan Jenis Canvas!





Sabtu, 14 Oktober 2017

Bagaimana Jerung Yang Tiada Follower Banyak Di Instagram


Panduan ini sangat sesuai untuk golongan
  • Mereka yang BARU tentang pemasaran instagram
  • OWNER,STOKIS ATAU AGEN yang jualan suam dan nak roketkan JUALAN
  • Yang nak KEMBANGKAN DAN MENDOMINASI bisnes mereka di instagram





Selasa, 10 Oktober 2017

Bina Website Ala Lazada



Satu benda best guna platform ecommerce ni ialah dia dah ada info produk, maklumat pembayaran dan boleh auto calculate shipping cost berdasarkan lokasi penghantaran.

Siapa ada auto generate invois lagi. Simple tapi oklah tu.

Setakat nak setup tu, kalau anda follow video pun insyaAllah dah boleh buat dalam masa kurang 1 jam sahaja.

Tak jumpa video dekat google? Tak apa, sahabat saya dah sediakan video tu, boleh lihat je terus di sini ..percuma jer.





Isnin, 9 Oktober 2017

Sales Suam-suam Kuku Je?


Ramai usahawan di Facebbok gagal untuk menarik perhatian bakal pelanggan atau prospek untuk lihat iklan dan seterusnya produk atau servis mereka. So, bila pelanggan tak berhenti dan lihat iklan anda, jadi macam mana nak ada sales? 

Objektif anda adalah untuk menarik lebih ramai orang tengok iklan anda, jadi peluang untuk dapatkan jualan menjadi semakin tinggi.

Buat FB Ads ni tak boleh main hentam jer. Bila permulaan dah silap ia akan silap sampai ke hujungnya. Akhirnya ramai yang sebenarnya hanya bagi DUIT FREE pada facebook semata-mata.

Secara ringkas, FB Ads anda hanya berkesan sekiranya anda buat dengan betul 3 perkara berikut:
  • Audience anda yang highly targeted
  • Ayat copywriting iklan yang memukau
  • Design FB Ads anda yang menarik

3 perkara inilah yang ramai usahawan di Facebook gagal untuk buat dengan betul. 

Nak sales melonjak, anda kena betulkan FB Ads anda dulu! Sebab tu saya share strategi dan teknik FB Ads yang power dan berkesan untuk menarik trafik atau bakal prospek anda. 

Untuk belajar macam mana nak buat FB Ads yang power dan berkesan sila KLIK DI SINI.