Ahad, 21 Januari 2018

Pernah join group Whatsapp?


Group Whatsapp adalah lubuk untuk dapatkan database seperti nombor hp dan nama prospek.

Database ini anda boleh manafaatkan untuk bisnes anda. Ada cara yang betul untuk kumpul, simpan dan jaga database ini.

Semua cara anda boleh dapatkan dalam ebook Databse Whatsapp. Ebook ini dalam bentuk pdf, jadi anda boleh print sebagai rujukan. 




Pengurusan Database Bisnes


Apabila anda mula menjual, secara tidak langsung, anda sudah mula membina database. Namun, 90% penjual tidak menguruskan database dengan betul. 

Sungguh rugi bila database tidak diuruskan dengan betul. Ini kerana database adalah lubuk emas. 

Pengurusan database yang teratur dapat menjana sales pada kos marketing yang paling minima digunakan sebagai custom audience membantu bisnes bila kos marketing Fb Ads semakin mahal.

Ini adalah cara oldskul yang digunakan oleh hampir kesemua syarikat besar dan juga peniaga online yang bertahan lama dalam perniagaan. Anda juga boleh mempunyai sistem pengurusan database jika anda mahu bertahan lama dalam bisnes.

Semua cara pengurusan database boleh anda pelajari dalam Kelas Database.





Sabtu, 20 Januari 2018

Rahsia Buat Duit Homestay



Kalau niat anda untuk menjadi pengusaha Homestay semata-mata nak glamour baik hentikan.... Anda tak perlu baca ebook ini!

Tapi, kalau niat anda nak jadi pengusaha homestay sebab nak tambah pendapatan... Dan nak pelbagaikan pendapatan Tamba-tambahan... Ebook ini memang sesuai sangat untuk anda..



Rabu, 17 Januari 2018

Panduan Affiliate Simple Tapi Power



Kepada Sahabat Yang Terbaca Post Ini....Mungkin saya tak layak.....Tetapi saya cuba sampaikan

..Macam ni

Saya baru beli 1 produk affiliate latar belakang beliau bekas "Chef" dari singapore

Beliau fulltime internet marketer. Mungkin anda dah tahu apa itu affiliate marketing. Tetapi yang menarik tentang produk ini ialah.....Beliau tunjukan kesemua bukti serta strategi boleh kata bukan teori.

Beliau juga kongsikan apa yang sepatutanya perlu jika nak jadi seorang affiliater marketer

Sebab itulah saya beli..

Jadi.....saya tak nak paksa anda. Jika anda berminat nak info lengkap .... Ini produk beliau








Nak lebih 'Berani Baca Al-Quran'?


Alhamdulillah, tahun 2018 baru sahaja kunjung tiba. Selalunya tahun baru ni kita pasang azam. Apa azam anda tahun ini ? 

Ramai kawan-kawan saya kata azam mereka tahun ni nak jadi lebih dekat dengan Allah swt. Bila nak dekat dengan Allah swt kuncinya adalah kena rapat dengan  Al-Quran sebab melalui kitab inilah Allah swt share  nasihat , pedoman & mutiara kehidupan agar hidup lebih diberkati & diredhaiNya.

Tapi mungkin, ramai juga di kalangan anda yang masih bergelut untuk fasih baca Al-Quran (bagi mereka yang sudah fasih, alhamdulillah).

Sebenarnya, kita bukan tidak mahu belajar baca Al-Quran, tapi kerja & tugasan seharian kita banyak. Balik kerja pula dah penat. Nak hadiri kuliah sabtu ahad pula, 'clash' masa bersama keluarga.



Pakej kombo ini akan membantu menyelesaikan 4 masalah utama tajwid iaitu :
  • selalu confuse hukum Mad, tak sure mana nak baca pendek, mana nak baca panjang menyebabkan bacaan Al-Quran tersekat-sekat
  • makin belajar tajwid, rasa makin pening sebab banyak persoalan & pertanyaan tajwid tergantung tidak terjawab
  • selalu rasa keliru dengan hukum tajwid menyebabkan hati anda tak yakin & rasa was-was baca Al-Quran
  • kadang-kadang ada terdetik teringin nak tahu apa tafsiran ayat. Tapi confuse pula banyak sangat buku tafsir di pasaran, tak tahu mana satu yang bagus. Takut salah beli, ‘sesat’ pula nanti.

Sekian, moga bermanfaat untuk memudahkan anda membaca Al-Quran dengan tajwid lebih teratur sempena Tahun 2018.

Selasa, 16 Januari 2018

Usahawan & Branding..


Just nak share satu benda yang kawan saya perkenalkan kepada saya baru-baru ini. 

Dan 'benda' ni saya nampak dapat bantu kita..sebagai usahawan. Sebagai usahawan macam anda, saya pernah hadapi satu jenis masalah ni. Masalah nak brandingkan diri. 

To be specific masalah nak hasilkan grafik cantik dan gempak untuk website, FB Cover Photo, FB wall picture dan landing page.

Grafik yang mampu  brandingkan diri saya sebagai usahawan.

Buat sendiri memang boleh, tapi letih juga nak explore Photoshop & Illustrator semua tu.

Upah designer, anda tahu sendiri harganya kadang kadang tak berbaloi dengan kualiti yang kita dapat dan lagi tak best, bila hasilnya tak kena dengan 'taste' kita.

Jadi terpaksalah banyak kali correction, tunggu  designer ubah, email kat  kita, kita tak puas hati, ubah lagi, tunggu lagi....smpailah puas hati.

Kadang2 boleh ambil masa sampai berminggu-minggu.

Ini buatkan saya fikir grafik untuk branding ni leceh, dan saya hampir-hampir tak nak hiraukan lagi dah. Walaupun sebenarnya  grafik untuk branding diri anda sebagai usahawan SANGAT PENTING.

Saya terus mencari ada tak software simple yang boleh bantu saya buat grafik branding dalam  masa yang singkat dan kualiti tiptop!

Dipendekkan cerita, 2 hari lepas, kawan saya simply pm dan perkenalkan satu software grafik mesra yang SANGAT MESRA NEWBIE NI.

Macam-macam jenis grafik yang anda nak buat, hampir semuanya ada. Apa yang lagi best, nak guna pun SENANG kacang! Huhu.. 

Hampir semua jenis grafik termasuk untuk kegunaan online atau offline, semuanya boleh dibuat menggunakan software ni, simple & jimat masa.

Kalau anda pun perlukan software simple yang boleh bantu anda buat grafik cantik  dengan cepat, jemputlah....tengok detail tentang software tu DI SINI





Isnin, 15 Januari 2018

Serius... Ini Bukan ilmu TEORI, Tetapi Ilmu Yang Telah Dipraktikkan...



Proven Teknik Menjana Jualan eCommerce Platform Shopee. Hasil Penulisan Seorang Jurutera Yang Telah Memulakan eCommerce Semenjak 2018. Teknik yang Diberikan Berdasarkan pengalaman Dan Bukan Teori Semata-mata.