Isnin, 11 Disember 2017

Wanita ini guna iklan berbayar. Bukan iklan percuma.



Tapi penting untuk anda tahu macam mana dia boleh uruskan risiko dan gandakan sales dalam masa 10 hari?

Ada 8 langkah praktikal.
  1. Idea untuk hasilkan iklan yang mampu buatkan prospek rasa nak beli adalah sangat penting.
  2. Iklan yang bagus bermula daripada soalan ini: Kepada siapa aku nak jual produk ini?
  3. Apabila sudah ada senarai, pilih 1 segmen pelanggan yang kita mahu dan kita tahu memang segmen ini mempunyai masalah yang kita nak selesaikan.
  4. Eksperimen iklan secara berperingkat dan menguruskan risiko. Jangan tamak terus spend besar. 
  5. Apabila iklan gagal, lihat apa yang perlu diperbaiki. Apabila iklan berjaya, lihat bagaimana ia boleh terus melariskan sales produk kita.
  6. Jangan takut rugi. Tapi jangan sesekali mengaku kalah. Rugi tidak bermakna gagal.
  7. Sentiasa pantau dua perkara ini: (1) Berapa kos iklan (2) Berapa customer yang kita dapat. Pantau setiap hari supaya kita boleh buat keputusan untuk naikkan bajet iklan atau sebaliknya.
  8. Jangan gunakan masa untuk belajar ilmu teknikal FB Ads dulu. Tapi belajar dulu ilmu menghasilkan iklan yang berkesan. Ini lebih penting.

8 perkara ini yang membantu Cikpuan Siti Atiqah untuk mengubah rentak sales dari suam-suam kuku, kepada RM8,300+ dalam masa 10 hari.






Fotografi Satu Peluang Bisnes Untuk Sesiapa Sahaja.



Tahukah anda fotografi ialah satu hobi yang sangat menguntungkan? Tanpa modal yang besar dan peralatan canggih pun, sesiapa sahaja termasuk anda boleh memulakannya. Dengan syarat anda mestilah mengetahui langkah-langkah yang betul bagaimana untuk bermula dari awal sehingga ke tahap mengembangkannya.

Anda bayangkan dengan berbekalkan kamera DSLR dan cara marketing yang betul, anda akan mendapat sekurang-kurangnya dua projek fotografi perkahwinan setiap bulan. Dan untuk satu majlis perkahwinan anda boleh kenakan bayaran sebanyak RM1,500. Dua majlis perkahwinan anda dapat RM3,000. Tolak kos cetak custom album, gambar dan sebagainya, anda masih boleh untung sekitar RM2,000 sebulan.

Terfikir nak buat bisnes fotografi secara part-time tapi tak tahu dan tiada idea bagaimana nak start dan mencari peluang?

Jika jawapan anda ‘YA!’, anda sangat bertuah kerana di sini anda berpeluang untuk mengetahui rahsia mudah bagaimana untuk memulakan bisnes fotografi dari pakar industri fotografi.






Ahad, 10 Disember 2017

Nak buat grafik design yang pantas tak?



Ya lah, kalau nak tunggu designer pro kena tengok juga;


  • que design dia. Kalau ramai yang tempah, anda kena tunggu giliran.

Tempah hari ni, terus nak dapat design tu memang susah sikit la. Lepas dah dapat, mesti anda nak buat sikit sebanyak perubahan, kena tunggu lagi.

Aduuhh!

Buat sendiri lah :)

Alamak, buat sendiri design tak cantik pulak. Buruk. Errkk!


Okeh, cuba tengok ni. Satu software untuk marketer yang nak design cepat. Diaorang dah compile template banner, header, timeline, infografik bla bla bla yang kita boleh terus edit TANPA PERLU Photoshop.

Cecuba tengok;







Kerja Sekali Pendapatan Berkali-Kali




Produk digital merupakan produk alam maya yang dihasilkan dengan menggunakan perisian atau aplikasi komputer. Contoh produk digital yang popular di Malaysia ialah ecard, ebook, video tutorial, muzik, bahan grafik dan sebagainya.

Tahukah anda ... dengan produk digital ... anda tidak perlu
  • Keluarkan bajet yang tinggi
  • Simpan produk
  • Bungkus produk
  • Hantar produk 
  • Melakukan semakan sama ada produk sudah sampai atau belum
  • Upah pekerja
  • ain-lain perkara yang menyusahkan

Kos nak hasilkan sangat rendah... modal hanya idea & masa.. ada bajet boleh la guna domain & hosting.. tu pun modal x sampai 200... 





AWAS! Panduan Ini Bukan Untuk Semua Orang

Sekiranya anda mempunyai ciri-ciri berikut, maka panduan ini bukan untuk anda:
  • Malas membaca, jika malas membaca bagaimana anda nak mahir?
  • Tidak mahu bertindak 
  • Tidak suka trial & error, (setiap kejayaan pasti akan ada halangan)
  • Suka memberi pelbagai alasan untuk tidak keluar dari zon selesa
  • Mahu duit cepat tanpa usaha
  • Belum buat apa-apa lagi dah putus asa
  • Suka mencari kesalahan orang lain
  • Sentiasa berfikiran negatif



Sabtu, 9 Disember 2017

Masih Buntu Buat Kek Coklat Yang Sedap



Ramai yang mengemari kek coklat. Namun, tidak ramai yang mampu membuat kek coklat yang benar benar sedap untuk dihidangkan kepada tetamu dan keluarga anda. 

Kini Anda Boleh Membuat Kek Coklat Anda Sendiri dan Menerima Pujian Melambung Daripada Tetamu Anda!

Di dalam CD Sensasi Kek Coklat ini, anda akan ditunjukkan langkah demi langkah untuk membuat kek coklat. Anda boleh menghasilkan kek coklat yang sedap walaupun ianya kali pertama anda mencuba.






Teknik Gandakan Pelaburan ASB



Mungkin ramai di luar sana yg memiliki akaun ASB.
  • Berapa ramai sedar bahawa dengan dividen ASB sebenarnya boleh menjangkau hingga lebih 40% setahun.
  • Berapa ramai di luar sana hanya dengan berbekalkan RM 176 saving, anda mampu memiliki sejumlah RM200 000 dalam buku ASB.
  • ..dan berapa ramai yang tahu anda mampu memperolehi RM1 juta di dalam simpanan ASB.
Semuanya dengan ILMU pelaburan yang betul.

Kini dengan 5 video teknik superb ini bukan sahaja mampu membuka mata anda malah ia bukan cerita rekaan kerana ramai yg telah menjana ribuan pasif income setiap bulan dengan ASB.





Kediaaman anda akan menjadi lebih cantik tanpa berbelanja lebih




Disebabkan keperluan asas dan keperluan lain semakin naik tahun demi tahun, ini tidak menjadi penghalang untuk kita mencantikkan kediaman kita, betul tak? Rumah yang memberikan kita perlindungan dan keselesaan setiap hari dan sepanjang masa perlulah juga nampak cantik dan berseri.

Bagaimana untuk menghias kediaman tanpa memerlukan kos yang tinggi. 

Ebook ini adalah tentang bagaimana kita boleh berjimat dalam menghias. Supaya, setelah memiliki ebook ini, anda boleh berjimat beratus atau beribu ringgit dengan panduan yang terdapat dalam ebook ini.