Rabu, 25 April 2018

Anda Pernah Guna Video Story ?



Anda cuba bayangkan, dengan hanya post Story jenis gambar pun senang-senang je dapat engagement, apa tah lagi Video Story.. hehe.. Ini rahsia kita-kita aje yerr :) 

Ada beberapa sebab kenapa usahawan kita jarang gunakan video Story untuk promot produk mereka. 

Faktor pertama, usahawan kita malu nak buat Live video & kemudian, faktor kedua dan boleh dikatakan faktor utama yang buatkan usahawan tak post video produk ke Story adalah disebabkan SIZE video produk anda nak upload kat Story tak sesuai. 

Senang cakap, tak cukup size..hehe. For your info, pihak Facebook & Instagram dah memang tetapkan berapa ukuran size Video yang dibenarkan untuk post ke Story. 

Nak buat keje edit-edit video, nak custom size bagai, memang suatu kerja yang leceh dan perlukan beberapa aplikasi kalau nak buat macam tu. 

Tapi, ini ada berita baik untuk anda.

Hari ni sahabat saya lancarkan satu software hasilkan video storie sekali dengan template video yang sizenya memang dikhaskan untuk Video Story Facebook & juga Instagram. 
Catat Ulasan