Sabtu, 18 Mac 2017

Elemen Yang Buat Orang Nak Tengok Iklan Anda


Secara normal, semua orang yang guna Facebook akan nampak iklan. Betul?

Yang ada tulis 'sponsored' di wall anda tu adalah iklan berbayar menggunakan Fb ads.

Jika anda klik iklan tu, bermakna anda termasuk dalam target market iklan tu. Jika anda buat derkk je dengan iklan tu, maknanya anda bukan sasaran mereka. Sama juga dengan iklan anda, kalau ada orang baca post, insyaallah ada la sales.

Namun untuk dapat sales, anda tetap perlu gunakan formula ni:

MORE CLICKS = MORE SALES

Jika lebih banyak klik, akan ada banyak trafik, makin banyak trafik, makin banyak sales.

Jadi walau macam mana sekalipun anda beriklan, perkara paling penting untuk buat orang KLIK dan baca iklan anda ialah GAMBAR!


YA, GAMBAR.


Makin cantik gambar, makin banyak klik, 
makin misteri gambar, makin banyak klik, 
makin sesuai gambar, makin banyak klik.


MASALAH ANDA .....Masalah muncul bila anda tak reti nak buat gambar iklan. 
  • Kena pakai photoshop
  • Kena upah orang
  • Kena bayar caj designer mahal
  • Kena tunggu lama baru dapat gambar
Ish ish ish, leceh kan?


Tetapi kenapa anda perlu lalui semua tu jika saya dah sediakan software khas untuk anda buat semua kerja dengan lebih mudah
  • Edit gambar produk
  • Buat poster iklan
  • Buat banner timeline
  • Buat design dalam masa singkat
dan software ni sangat mudah untuk digunakan, walaupun anda tak pernah guna perisian grafik sebelum ni, anda tetap boleh guna software ni.

Sangat mudah digunakan dan anda boleh buat apa sahaja gambar yang anda mahukan.














Catat Ulasan