Jumaat, 31 Julai 2020

Panduan Menulis Kisah Hidup




“Jika kita tidak menulis cerita kita sekarang, orang lain akan suka hati menulis cerita kita dalam keadaan pasangan, anak, rakan, keluarga, jiran, warga kerja dan bisnes tak nampak perjuangan, keindahan, kekuatan yang sepatutnya sampai kepada mereka.”


Panduan ini untuk mereka yang ‘bulat hati’ mahu;


  • Menulis satu buku untuk kenang-kenangan untuk anak-anak dan pasangan serta keturunan
  • Menulis satu buku bagi memberi inspirasi, motivasi dan panduan kepada orang lain
  • Menulis satu buku kerana mahu menghargai orang yang disayangi ketika ada dan tidak ada

Modul Panduan Lengkap Matematik 2020








Selasa, 28 Julai 2020

365 Ayat Emosi Mudah Viral




Ebook ni merupakan Ebook himpunan koleksi Ayat Emosi dimana ia melibatkan hati, jiwa dan perasaan dimana ia melibatkan titik persamaan dengan orang lain.

Ramai yang ada masalah apabila post status di Facebook atau Instagram tapi tak ada yang nak Like, Comment atau Share.

Itu belum lagi yang buat Facebook Fanpage dimana hanya update info sahaja. Jadi kita kena selang selikan post kita dengan sesuatu yang berkaitan ayat emosi.

Barulah diri kita, produk dan brand dikenali dan orang share di wall Facebook masing-masing.

Isnin, 27 Julai 2020

Rahsia Youtuber Naikkan Views Dengan Headline




Siapa yang kat sini ada Channel Youtube?

Aku ada benda juga nak kongsikan dengan korang pasal youtube.

Sebenarnya, mudah saja korang nak bagi video korang ramai tengok.

Korang kena bagi power dekat Tajuk Video korang tu.

Sebab sebelum nak tengok video tu, biasanya orang akan baca dulu tajuk video dan tengok gambar apa yang ada.

Kalau rasa best tajuk tu baru la dia akan KLIK nak tengok.

Dalam Ebook Rahsia Youtuber Naikkan Views Dengan Headline memang dia bongkarkan bagaimana Youtuber yang Sukses ni buat hanya dengan Mantapkan Tajuk Video.

Baik korang dapatkan sekarang.

Bagaimana Bankrap Menjadikan Aku Kaya




Dulu Hafiz Mansor ni dia jual dalam bentuk buku fizikal Buku Bagaimana Bankrap Menjadikan Aku Kaya. 

Edisi Pertama tahun 2016 terjual lebih 2000 unit dan dia print sendiri buku tu untuk kongsikan dengan ramai orang macam mana dia yang dalam bankrap masih boleh buat duit. 

Kemudian Edisi Kedua tahun 2018 dicetak under Publisher. Masuk ke Kedai Buku Popular dan MPH. Then buku dah henti cetakan atas sebab masalah publisher. 

Sekarang dia keluarkan dalam bentuk Ebook. Kiranya beli tu dapat dalam bentuk PDF.

Boleh baca dari HP atau Laptop. Nak print sendiri pun boleh. 

Korang pun tau bila bankrap ni, kepala akan jadi serabut. Akaun kena freeze dan banyak yang akan tersekat. Memang down lah! 

Tapi Hafiz Mansor ni dia tak putus asa. Cari jalan keluar sebab sampai bila nak hidup murung dan sedih?

Hidup kena teruskan!

Dalam ebook ni dia kongsikan apa yang dia berniaga dari sekolah rendah sampai la dia ada bisnes dia sendiri. Status bankrap tapi duit masuk. 

Ada 210 muka surat yang penuh dengan gambar berwarna. 

Ebook ni bukan seperti ebook biasa atau buku biasa yang membosankan. Korang akan dapat rasa dekat sangat kisah ni. 

Jadi siapa yang ada hutang banyak tak nak hidup bankrap, siapa yang dah bankrap dan nak bangun semula, memang saya REKOMEN sangat ebook ni. 

Asyik nak belajar dengan orang berjaya saja,  apa kata belajar dengan orang yang pernah gagal. 

Harga pun murah sekarang dia tengah buat promosi. Baik grab cepat! 

Klik sini kalau nak tau pasal ebook ni:

Sabtu, 25 Julai 2020

Psikologi Iklan Copywriting






Dalam panduan psikologi Iklan dan Copywriting .... ada 35 taktik psikologi yang anda boleh gunakan untuk pengaruh pelanggan membeli.



Jumaat, 24 Julai 2020

Kombo Ebook Rumah Lelong




3 in 1 Kombo E-book rumah lelong. Ilmu padat ini dikongsikan kepada bakal pembaca e-book ini untuk dapat jadi seorang pelabur hartanah lelong yang berilmu dan dapat buat keuntungan yang maksima serta mengelakkan diri dari melakukan kesilapan dalam pembelian rumah-rumah lelong kelak dan alami kerugian yang sepatutnya boleh dielakkan. 



Cara Buat Youtube ADS Berkesan




Setting YOUTUBE ADS adalah berlainan dari jenis iklan google ads yang lain

Ketahui Rahsia & Teknik setting yang betul untuk dapatkan result yang maksimum


Cara Mudah Jadi Youtuber Terbaik





Anda ada hobi? 

buat video dan sharekan dalam youtube.

Senang bukan? Dengan semua Teknik & Rahsia Youtuber yang saya akan kongsikan, Anda akan memiliki kelebihan memulakan Youtube Berbanding yang lain

Rabu, 22 Julai 2020

Rahsia Altcoin




Anda juga mungkin tahu yang Altcoin – Ethereum, Ripple, Binance Coin dan sebagainya – tengah panas sekarang, jadi buku ini memang ditunggu-tunggu oleh ramai pembaca. Buku ini juga merupakan satu-satunya buku tentang Altcoin dalam Bahasa Melayu. Jadi buku ini is the one and only reference guide to Altcoin dalam BM!



3 Ebook Panduan Closing




Bina skrip closing sampai menjadi

Isnin, 20 Julai 2020

Sendsana Extension Single Pack




Chrome Extension Ini Sangat Diperlukan Oleh Player Dropship Yang Nak Ada Ecommerce Store Sendiri 

Orang yang mengamalkan dropship dari platform popular seperti shopee, lazada dan aliexpress pastinya mempunyai ecommerce store sendiri sama ada berasaskan Wordpress atau Shopify. 

Walaubagaimanapun, proses untuk masukkan produk ke dalam store sangat mengambil masa lebih-lebih lagi untuk orang yang kurang kemahiran dalam urusan website. Walaupun sudah berpengalaman, proses masukkan produk sangat sukar dan memerlukan ketelitian semasa masukkan produk. 

Pemilik ecommerce perlu buat rujukan dari supplier di Shopee, Lazada atau Aliexpress dan masukkan data tersebut di dalam ecommerce mereka sendiri. 

Namun semua urusan itu boleh dielak dengan menggunakan Sendsana. Sendsana ialah chrome extension & Mozilla add on yang memudahkan anda masuk produk ke dalam store anda. 

Step yang anda perlu buat adalah seperti berikut: 

1. Anda login sendsana
2. Buka produk yang anda nak jual
3. Connect store ke Sendsana
4. Klik butang upload
5. Selesai


Perkara yang paling menarik dalam Sendsana ialah ecommerce store anda akan menjadi sangat trusted kerana produk yang anda masukkan turut mempunyai review sebenar daripada pembeli.

Seperti sedia maklum, ecommerce yang mempunyai review akan lebih dipercayai dan lebih mudah menerima jualan berbanding web ecommerce yang cantik tetapi langsung tak ada review. 

Kelebihan ini sangat memberi impak kepada ecommerce anda nanti. 




Ahad, 19 Julai 2020

10 Kesilapan Besar Pelabur Saham Newbie






"Alamakkkkk.. saham jatuh lagi. Jual jual jual..."

"Aduhhhhh.. kalau la aku tak jual awal tadi, takde la aku rugi banyakkkk.. "

Anda biasa mengalami masalah seperti ini dalam pelaburan saham?

Itu bermakna, anda WAJIB membeli ebook ini sebagai bekalan tambahan sebelum anda mula berdagang. Ebook ini ditulis berdasarkan pengalaman sebenar penulis setelah berkecimpung hampir 23 tahun dalam pelaburan saham ini.

Ebook 5 Keywords






Rasa susah gilerrr nak cari keywords yang sesuai untuk kumpul leads?

Dah guna macam-macam cara/teknik yang di ajar, tapi masih juga belum jumpa keywords yang memang boleh kumpul leads?

Padahal dah spent banyak $$$ kat GoogleAds™.

Nah!

Ebook ini, khas untuk mereka yang dah biasa guna iklan berbayar di GoogleAds™ ..



Teknik FBWhatsapp




Teknik dan strategi melalui Fb ads terus deal direct wasap


Facebook Fast Cash






Saya syor kepada korang teknik scan produk demand di facebook. Korang boleh tahu produk hot dan lepas tue cepat-cepat cari suplier.

Bila ada produk hot demand nie .... Insha Allah memang senang nak buat sales.




Rumah Pertama Paksa Rela






Kini anda boleh belajar cara-cara membeli rumah pertama walaupun kewangan anda belum kukuh.


Rahsia Storytelling Memukau




Dalam Ebook Storytelling Memukau nie akan di ajar step by step bagaimana copywriter hebat dunia merangka cerita iklan mereka.




Sabtu, 18 Julai 2020

Manifesta Siti 2020




Album solo studio ke-18 berjudul ManifestaSITI2020 ini tentunya menerujakan anda kerana memuatkan 11 lagu dan lima daripadanya sudah dilancarkan sebagai single iaitu Anta Permana, Terang, Kasihku Selamanya, 7 Nasihat dan Basyirah serta lagu rakaman semula, Teratai Menjelma nyanyian asal Allahyarham Datuk Sudirman Haji Arshad.

Kursus Asas Fotografi Digital






Rahsia Shopify





USD 3 - 4 angka sehari dengan bisnes dropship!

Tak perlu simpan stok
Tak perlu layan wasap
Dan tanpa perlu susah payah bungkus barang dan hantar barang

Menarikkan .....

Jumaat, 17 Julai 2020

Jom Jadi Youtuber





Sesiapa sahaja boleh jadi youtuber. Apa-apa video pun boleh tarik penonton .... video tentang masakan ... video jln cari makan .... video tentang tangkap ikan atau sebagainya ....

Sebenarnya ... anda boleh rakam apa sahaja hobi, kemahiran, tips dan apa-apa sahaja idea yang anda dapat. Semuanya boleh buat duit.



Panduan Video Teknik Wasap Laju-Laju

TeknikSTRAIGHT TO THE POINTPaling Cepat Dapat CustomerWhatsapp Laju-laju

Tanpa Guna FBAds,

Tak Yah Buat Email List,

Direct Terus Buat Sales




Teknik Underground Para Otai Crypto





Hanya simpan aset cryptocurrency tanpa perlu buat kerja part time

Anda boleh terima income bulanan dan harian dengan teknik nie.

Khamis, 16 Julai 2020

BMW3 series




Ini statistik tahun 2018 tentang kenaikan gaji pekerja di Asia Tenggara. Saya kira, tahun 2020 hari ini tak banyak berbeza. 

Berdasarkan laporan oleh Jobstreet ini, kadar kenaikan gaji purata di Malaysia ialah 8%.

Ia setara dengan Indonesia 8% dan lebih tinggi daripada beberapa negara serantau lain iaitu Filipina dan Thailand.

Yang paling tinggi ialah VIetnam 14% diikuti Singapura 9%.Ia satu dapatan yang menarik. 

Bagaimana dengan pendapatan anda? Adakah ia seiring dengan kenaikan yang dilaporkan?

Gaji yang majikan bagi kepada kita ada perkara di luar kawalan. Tapi apa yang kita belanja dari duit gaji itu, adalah perkara dalam kawalan.

Sebagai contoh, belanja kopi di Starbucks boleh cecah RM15. Tapi kalau beli kopi di restoran biasa, hanya RM2 sahaja. Kalau buat sendiri mungkin hanya 20 sen sahaja kosnya.

Gaji yang kita dapat - kita tak boleh kawal.
Belanja duit gaji - kita boleh kawal.

Dengan ilmu kewangan di SeminarBMW.com, macam-macam ilmu jimat wang yang boleh kita dapat.







Selasa, 14 Julai 2020

Rahsia Buat Sistem Agent ateknil Influenza






Adakah anda sudah bersedia untuk melonjakkan jualan dengan sistem agen dan gandakan jumlah ejen anda?


Mobile Wealth Secret



Mobile Wealth Secret mendedahkan rahsia menjana pendapatan bulanan hanya dengan menggunakan telefon bimbit sahaja.


Mesin Komisen






Mesin komisen merupakan video training secara online untuk bisnes affiliate.

Ia direka semata-mata untuk orang yang baru bermula atau tidak atau belum lagi berhasrat untuk mencipta produk sendiri.



Khamis, 9 Julai 2020

Hutang Setengah Juta Selesai

Ebook ni mengisahkan tentang seorang suri rumahyang menanggung hutang setengah juta ringgit akibat membuat pinjaman ketika zaman kerja makan gaji dan hutang dari membuat bisnes dari rumah.

Jadi bagaimana cara nak bayar hutang yang ada?

Anda boleh belajar dari kisah seorang suri rumah ni melangsaikan hutangnya sebanyak setengah juta yang ditanggungnya.


Mulakan Langkah Pertama Bisnes Online



Laman web sama seperti sebuah kedai yang menjual produk. Kalau di kedai anda meletak produk anda di atas rak atau meja. Di internet kita memerlukan laman web untuk meletak atau menjual produk kita secara online.



Oleh itu mulakan langkah pertama dalam bisnes online ialah mempelajari membina laman web perniagaan dan grafik online yang lengkap dan profesional. Semuanya diajar. Dari membina laman web, hosting, cpanel, grafik, borang tempahan, memasang email folow up sehinggalah membina shopping cart yang hebat. Melalui video interaktif, pembelajaran anda menjadikan lebih seronok dan cepat.