Sabtu, 5 September 2020

NAK BUAT KOPYWRITING APALAGI STORYTELLING KENALAH LAH BANYAK MEMBACA. BARULAH IDEA YANG KELUAR TU MANTAP!

 




Kenapa ebook ni power sangat? Sebab ia dibuat mengikut seni bercerita ayat jualan yang tak nampak macam menjual. Anda boleh guna satu seni saja atau gabungkan menjadi satu storytelling yang hebat!

Ini ilmu mahal yang anda tak akan jumpa pada mana2 ebook storytelling lain sebab kepakaran Cikgu Hamidadalah dalam kajian dan praktikal. Beliau ada tunjukkan contoh2 mudah untuk anda faham. Kalau tak faham jugak mungkin anda tak baca sampai habis sebab anda malas membaca.


Sabtu, 22 Ogos 2020

Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik M41

 



Sesi exam Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) yang akan berlangsung pada 27 OGOS 2020. Jualan akan dibuka pada 23 Ogos jam 10 AM dan akan ditutup pada 26 Ogos 11.59 PM. 


Jumaat, 21 Ogos 2020

Ebook Jom Magic

 




Set Lengkap E-Learning Kursus Silap Mata ini amat Jelas, step by step & amat mudah difahami

Ia juga 100% dalam Bahasa Melayu

Disebabkan anda newbie, jangan belajar magic dari sumber Bahasa Inggeris. Dikhuatiri anda salah faham dan silap pula buat magic.

Jumaat, 14 Ogos 2020

Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Kewangan) W19

 



Exam Pembantu Tadbir (Kewangan) W19 sesi exam 19 OGOS 2020. Exam ini adalah untuk Jabatan Perkhidmatan Awam dan Kementerian Kesihatan Malaysia Serta Di Pelbagai Kementerian/Jabatan (Sabah/Sarawak) Jualan akan dibuka pada jam 10AM (15 OGOS) sehingga jam 11.59PM (18 OGOS). 

Khamis, 13 Ogos 2020

107 Idea Konten Ebook

 





Ada 107 idea konten di dalamnya yang boleh tackle banyak view! Lengkap dengan gambar dan penerangan cara buat konten. 

Semuanya idea-idea konten yang MUDAH, MENARIK DAN MASYUK!


Rabu, 12 Ogos 2020

Pakej Grafik FB





Seperti yang anda tahu, FaceBook adalah cara yang paling baik untuk mencapai prospek anda.. tetapi ramai yang gagal..Kenapa mereka gagal?


Sebab mereka tak faham rahsia #1 mendapat perhatian di FaceBook - GRAFIK YANG CUN!


Mereka hanya posting gambar yang:
  • Tidak clear dan tidak menonjol
  • Tidak menepati saiz yang betul, seperti yang disyorkan oleh FB
  • Tidak menimbulkan emosi prospek

Ya, saya tahu bahawa ramai yang tidak mempunyai skill grafik, dan ramai yang tak pandai menggunakan perisian advance seperti Photoshop atau Illustrator..


Mungkin anda juga menghadapi masalah yang sama?

Jangan bimbang, sebab saya ada satu sistem reka grafik yang power untuk anda..

Untuk masa yang terhad, anda boleh mendapatkan sistem GrafikFB dan hasilkan imej yang power untuk Facebook, tanpa memerlukan designer atau skill teknikal..

Lupakan Photoshop!

Sistem GrafikFB jauh lebih mudah digunakan, dan siap dengal pelbagai templet yang anda boleh gunakan











Selasa, 11 Ogos 2020

Panduan Step By Step Bina Blog Wordpress



Blog perlu dimiliki oleh sesiapa sahaja bagi mereka yang “celik mata” akan kepentingan sesebuah blog. Ini kerana blog adalah satu medium penyampaian yang amat berkesan bagi menyampaikan sesuatu maklumat.

Sebagai contoh, anda seorang suri rumah dan anda ingin berkongsi kepada orang ramai tentang info-info masakkan. Jadi, anda boleh sampaikan info masakkan dalam blog anda.

Secara tidak langsung, anda sebenarnya boleh buat duit sampingan hanya melalui blog. 

Ramai yang telah berjaya membina nama dan menghasilkan pendapatan dengan hanya menggunakan blog. Jika anda perhatikan, begitu ramai usahawan Internet memiliki blog mereka sendiri bagi berkongsi apakah yang mereka lakukan dan menyatakan apakah produk keluaran mereka yang terkini. Jika anda seorang usahawan Internet, tidak memiliki blog adalah satu kerugian terbesar bagi anda dan perniagaan anda!