Rabu, 17 Oktober 2018

Koleksi Jubah Tiara
















Halyn Bukan CInderella

Kalaulah aku tidak pernah bertemunya, tentu situasi itu berbeza. Dia mungkin berada dalam dunianya sendiri tanpa mengetahui kewujudanku.

Dapatkah Halyn mengharungi kehidupan mengejutnya sebagai gadis biasa yang tiba-tiba menjadi buruan paparazi dan media sosial sepanjang percintaannya dengan Kaizil?

Amanda, model yang terkenal itu pula tidak pernah putus asa memburukkan imej Halyn di mata umum. 

Lalu entah bagaimana, tiba-tiba Kaizil muncul di seberang sana, pertemuan yang tidak disengajakan. Dia, seperti aku, berdiri di situ dengan mata kami saling bertentangan. Renungannya tajam menusuk, tidak ada senyuman nipis seperti yang aku bayangkan.




Anda dah ada Youtube Channel sendiri?

Kalau ya, jadi Anda tahu pentingnya “Keyword” kepada content video anda didalam youtube.

Tapi, susah betul nak dapatkan keyword yang bagus untuk video Anda kan? 

Video viral dah bannyak dah, tapi Anda tak pasti dan blur apa keyword yang mereka pakai.

Bagus tak kalau Anda dapat ekstrak semua keyword video yang viral-viral tu dan dapat gunakan keyword tu untuk naikkan rangking video anda pula. Kerja Anda jadi mudah, tak pening kepala dah.

Anda sebenarnya boleh cuba fungsi ke-6 daripada 13 fungsi yang ada didalam software Yulitic. Fungsi ini mampu membantu anda kurangkan pening kepala pasal keyword viral tu.

Anda dah boleh fokus untuk membuat content video viral Anda bagi melonjakkan lagi jualan anda.

Saya doakan sale Anda mencanak-canak naik dengan bantuan software Yulitic.



Ilmu Amalan Ibu Kalimah

Doa Meminta Panjang Umur dan Banyak Harta..

Meminta panjang umur dan banyak harta adalah suatu hal yang dibolehkan bahkan termasuk do’a Rasulullah ﷺ kepada beberapa sahabatnya dan juga banyak didukung oleh dalil lainnya. 

Namun do’a yang diminta di sini ditambahkan dengan do’a keberkahan di dalamnya. Kerana panjang umur dan banyak harta semata tidaklah mendatangkan kebaikan kecuali jika diisi dengan kebaikan.


اللَّهُمَّ أكْثِرْ مَالِي، وَوَلَدِي، وَبَارِكْ لِي فِيمَا أعْطَيْتَنِي وَأطِلْ حَيَاتِي عَلَى طَاعَتِكَ، وَأحْسِنْ عَمَلِي وَاغْفِرْ لِي


“Ya Allah perbanyaklah harta dan anakku serta berkahilah kurnia yang Engkau beri. Panjangkanlah umurku dalam ketaatan pada-Mu dan baguskanlah amalku serta ampunilah dosa-dosaku.” Aamiin

Wassalam

Zaman ini banyak jenayah berlaku di negara ini seperti rompak, ragut, rogol, bunuh dan macam-macam lagi. Bagaimana jika terkena kepada keluarga kita?
Na'uzubillahiminzalik.

Sediakan payung sebelum hujan. Persiapkan ilmu di dada.



Selasa, 16 Oktober 2018

8 SRIKANDI



Ceritera berkaitan kehidupan, percintaan dan pelbagai lagi anasir penceritaan. Di gubah indah oleh 8 Srikandi pilihan yang menjadikan karya ini lebih panas dari kuali pisang goreng. Cahaya kerancakkan bermula kini, 8 Srikandi.




Fotografi Satu Peluang Bisnes Untuk Sesiapa Sahaja.

Tahukah anda fotografi ialah satu hobi yang sangat menguntungkan? Tanpa modal yang besar dan peralatan canggih pun, sesiapa sahaja termasuk anda boleh memulakannya. Dengan syarat anda mestilah mengetahui langkah-langkah yang betul bagaimana untuk bermula dari awal sehingga ke tahap mengembangkannya.




Anda bayangkan dengan berbekalkan kamera DSLR dan cara marketing yang betul, anda akan mendapat sekurang-kurangnya dua projek fotografi perkahwinan setiap bulan. Dan untuk satu majlis perkahwinan anda boleh kenakan bayaran sebanyak RM1,500. Dua majlis perkahwinan anda dapat RM3,000. Tolak kos cetak custom album, gambar dan sebagainya, anda masih boleh untung sekitar RM2,000 sebulan.


Terfikir nak buat bisnes fotografi secara part-time tapi tak tahu dan tiada idea bagaimana nak start dan mencari peluang?

Jika jawapan anda ‘YA!’, anda sangat bertuah kerana di sini anda berpeluang untuk mengetahui rahsia mudah bagaimana untuk memulakan bisnes fotografi dari pakar industri fotografi.






Isnin, 15 Oktober 2018

Travelog Usahawan Muda



Gelora dan badai hidup ini amat pedih dan menyakitkan. Kerap kali membuat aku jatuh dan sukar untuk bangkit kembali.

Duit kian menipis, kepercayaan mula terhiris, kawan dan keluarga mula berbisik. Namun hati tetap mahu teruskan lagi. Yakin, percaya dan terus mencuba melalui jalan yang diyakini.

Dari kelalaian dan kebodohan, aku mula belajar untuk memperbaiki diri. Aku bukanlah jutawan, aku hanyalah budak kelas belakang yang tidak mahu menyerah kalah lagi.

Aku mahu terus yakin dengan kalam Tuhan, “Sesungguhnya tiap-tiap kesusahan disertakan kemudahan.”

Hujan turun renyai-renyai di tempat berniagaku dan kawan-kawan. Masa yang ada aku duduk merenung deraian hujan yang turun. Sedikit-sedikit aku mengelap titisan hujan yang menempias helaian kertas buku nota. Merenung dan bermuhasabah diri.

Ini bukan travelog seorang jutawan, tapi ini adalah catatan perjalanan perit getir dan manis bergelar seorang usahawan.