Selasa, 16 Januari 2018

Usahawan & Branding..


Just nak share satu benda yang kawan saya perkenalkan kepada saya baru-baru ini. 

Dan 'benda' ni saya nampak dapat bantu kita..sebagai usahawan. Sebagai usahawan macam anda, saya pernah hadapi satu jenis masalah ni. Masalah nak brandingkan diri. 

To be specific masalah nak hasilkan grafik cantik dan gempak untuk website, FB Cover Photo, FB wall picture dan landing page.

Grafik yang mampu  brandingkan diri saya sebagai usahawan.

Buat sendiri memang boleh, tapi letih juga nak explore Photoshop & Illustrator semua tu.

Upah designer, anda tahu sendiri harganya kadang kadang tak berbaloi dengan kualiti yang kita dapat dan lagi tak best, bila hasilnya tak kena dengan 'taste' kita.

Jadi terpaksalah banyak kali correction, tunggu  designer ubah, email kat  kita, kita tak puas hati, ubah lagi, tunggu lagi....smpailah puas hati.

Kadang2 boleh ambil masa sampai berminggu-minggu.

Ini buatkan saya fikir grafik untuk branding ni leceh, dan saya hampir-hampir tak nak hiraukan lagi dah. Walaupun sebenarnya  grafik untuk branding diri anda sebagai usahawan SANGAT PENTING.

Saya terus mencari ada tak software simple yang boleh bantu saya buat grafik branding dalam  masa yang singkat dan kualiti tiptop!

Dipendekkan cerita, 2 hari lepas, kawan saya simply pm dan perkenalkan satu software grafik mesra yang SANGAT MESRA NEWBIE NI.

Macam-macam jenis grafik yang anda nak buat, hampir semuanya ada. Apa yang lagi best, nak guna pun SENANG kacang! Huhu.. 

Hampir semua jenis grafik termasuk untuk kegunaan online atau offline, semuanya boleh dibuat menggunakan software ni, simple & jimat masa.

Kalau anda pun perlukan software simple yang boleh bantu anda buat grafik cantik  dengan cepat, jemputlah....tengok detail tentang software tu DI SINI





Catat Ulasan