Sabtu, 13 Januari 2018

Undang-Undang Bisnes

Ramai nak yang berbisnes secara online tapi tiada asas undang-undang bisnes dan tak pernah ambil peduli langsung. Ebook ini beliau tulis berdasarkan kajian dan hasil pengalaman sendiri hampir 13 tahun sebagai Peguam. 

MODUL 1: ASAS UNDANG-UNDANG PENIAGA ONLINE
  • Anda akan didedahkan dengan bentuk perniagaan iaitu Milikan Tunggal (Enterprise), Perkongsian dan Perkongsian Liabilit Terhad. Perbezaannya supaya anda dapat ketahui dan pilih jenis perniagaan apa yang SESUAI dengan bisnes online dan offline anda sekarang.
  • Cara mudah anda untuk daftarkan bisnes anda dengan SSM secara online dan offline. Saya tunjukkan STEP by STEP bagaimana untuk anda lakukannya supaya anda boleh tahu keseluruhan proses untuk daftarkan bisnes anda dengan MUDAH dan PANTAS.
  • Untuk anda yang ada Rakan kongsi, beliau juga dedahkan apa yang anda harus lakukan jika berdepan masalah dengan rakan kongsi seperti pecah amanah atau meninggal dunia supaya anda dapat MENYELAMATKAN operasi Syarikat anda.

Benda macam ni bukan main-main tau sebab anything boleh berlaku dan apabila ianya berlaku, anda dah GET READY awal-awal lagi dan tahu apa nak buat.


MODUL 2 : KONTRAK DAN PERJANJIAN

Dalam modul ini, anda akan mengetahui asas-asas berkaitan dengan kontrak dan juga kepentingan kenapa perlu ada Perjanjian.

Ye ianya TERSANGAT PENTING untuk anda DAPAT FAHAM dan tidak KONPIUS apa yang anda akan sign nanti.

MODUL 3: JUALAN SECARA ONLINE/ ATAS TALIAN

Dalam modul ini pula beliau kongsikan apakah Peraturan-Peraturan berkaitan dengan Jualan secara online yang harus anda ketahui dan apakah hukuman dan denda yang bakal dikenakan kepada peniaga yang gagal mematuhinya.

Benda ni juga bukan main-main ye sebab bisnes anda berisiko untuk dikenakan DENDA ribuan ringgit dan anda sendiri mungkin terdedah pada hukuman penjara!!!

Ni antara Modul yang anda harus anda ambil perhatian tau.

MODUL 4: TIP BERURUSAN DENGAN PEGUAM

Dalam modul ni, anda bakal mengetahui tips bagaimana nak cari peguam berdekatan anda dengan 1 klik MUDAH sahaja melalui Aplikasi di Handphone anda supaya lepas ni anda tak perlu tercari-cari lagi di mana nak cari peguam ketika anda perlukan nasihat undang-undang.

Tiada ulasan: