Ahad, 18 November 2018

Dah tiru iklan pesaing pun sales masih sendu?



Kenal Amran?

99% anda mungkin tak kenal. Tapi 99% anda mesti pernah lalui masalah yang Amran hadapi.

Dia selalu ada masalah bila nak fikirkan idea iklan yang sesuai dan berkesan untuk jual produk. Sampai satu tahap, dia terpaksa buat benda yang agak keji…

Cuba teka apa benda yang keji?

Dia terpaksa tiru bulat-bulat iklan yang pesaing dia buat. Asal nampak iklan pesaing yang dia rasa macam okay (banyak like, banyak comment, banyak share) dekat FB, dia pun tiru tanpa was-was.

Tapi bila tiru iklan pesaing confirm jadi ke?

Dalam kes Amran (dan 99% orang yang saya jumpa), memang tak jadi langsung.

Kalau jadi pun, dia tak tahu ‘kenapa’ iklan itu berkesan. Maksudnya, dia tak boleh ‘duplicate’ iklan yang sama untuk ulang keberkesanannya berkali-kali.

Sampai satu tahap, orang macam Amran ini akan jadi buntu. Sales sendu. Buat iklan berbayar pula selalu rugi.

Sebab dia ingat tiru iklan pesaing adalah jalan penyelesaian. Padahal dia sedang tipu diri sendiri. Hidup dalam bayangan syok sendiri.

Bila orang macam Amran ini belajar dari 1 panduan ini, sebenarnya dia boleh siapkan minimum 1 iklan yang betul dan mengikut asas yang berkesan tak sampai 30 minit.

Tanpa perlu buat perbuatan keji seperti tiru pesaing, dan sewaktu dengannya.

Asas yang panduan ini ajar mudah saja: Tulis iklan seperti mana pelanggan kita bercakap.

Tapi, ia perlukan langkah sistematik.

Yang paling penting, ia mesti terbukti berkesan.

Sifu saya ... Tuan Aqif tak nak recommend panduan yang asyik ajar benda teknikal macam FB Ads. Setting FB Ads semua orang boleh buat. Belajar kat Youtube pun dah boleh tahu macam mana nak start.

Tapi hanya 1% saja yang boleh buat iklan yang betul. Boleh tengok panduan Testimonial Vault di bawah.

Kalau nak beli, pastikan kita betulkan kepala otak dulu.

Panduan ini hanya akan ajar 1 ilmu spesifik yang membantu klien-klien Tuan Aqif Azizan mencapai sales sehingga 8 angka setahun.

Ia akan fokus pada ilmu menghasilkan iklan menggunakan testimonial.

Ya. Anda akan faham bagaimana gunakan kuasa testimonial untuk hasilkan iklan yang membantu klien-klien kami menjana sales 8 angka.

Panduan ini padat dengan contoh-contoh dan aktiviti yang klien kami buat (REAL CASE STUDY).

Boleh baca maklumat lanjut dan beli online kat sini







Tiada ulasan: