Selasa, 29 Ogos 2017

Cabaraan Buat Blog!


Nak buat blog memang senang. Rajin-rajin jelah tanya en google untuk cari caranya. Tapi kadang-kadang bila mula sangkut, main belasah je install plugin sesuka hati, mulalah ada yang tak compatible, blog jadi slowlah, ada benda tak keluarlah.

Kalau ikutkan saya, memang saya akan install basic 10 plugin ni sahaja. Minimum tapi functional. Antara yang wajib saya install ialah:

  1. Sucuri plugin – security plugin
  2. SEO Yoast – SEO plugin
  3. Sumome – sharing plugin
  4. WP Google Analytic – analytic plugin
  5. Icegram – popup form

Kalau anda nak tahu lagi plugin apa yang perlu anda install dan complete setup semua plugin tu, anda boleh KLIK KAT SINI




Catat Ulasan