Sabtu, 7 Oktober 2017

Dua Teknik 'Ohsem' Menjana USD secara Dropship & Affiliate



Apa perasaan anda apabila nilai matawang USD mencurah-curah masuk ke akaun bank anda?

Sudah tentu anda gembira kan....Saya seperti anda juga, suka membeli barang secara online seperti di Lazada, Fave, Zalora, Amazon dan sebagainya.

Sebab apa saya suka beli secara online...Ini antara Kelebihannya?
  • Mudah
  • Senang nak compare harga dengan pesaing
  • Banyak pilihan
  • Jimat masa
  • Jimat tenaga
  • Tak perlu bayar parking
  • Tak perlu beratur panjang
  • Bayaran online lebih cepat dan mudah
  • Jimat wang
  • Boleh bandingkan seller mana yang lebih trusted
  • dan banyak lagi...

Apa kaitannya Kelebihan yang saya nyatakan di atas? Cuba anda bayangkan jika anda sebagai Seller...

Kelebihan Sebagai Seller :-
  1. Mudah - mudah anda promote product anda
  2. Senang nak compare harga dengan pesaing - anda boleh compare harga produk anda dengan pesaing dan tawar harga kepada bakal pembeli dengan harga yang lebih menarik
  3. Banyak pilihan - anda boleh pelbagaikan jualan produk anda di laman web eCommerce agar pembeli dapat buat pilihan produk anda
  4. Jimat masa - jimatkan masa anda daripada bangun awal pagi, mengadap jalan jam, buka dan tutup pintu kedai anda dan sebagainya
  5. Jimat tenaga - saya sering melihat setiap pagi, owner kedai atau gerai mengerah tenaga menyusun semula barang di rak dan perkara yang sama dilakukan ketika sebelum menutup kedai
  6. Tak perlu bayar parking - parking dah la mahal di sesetengah kawasan..so tukar la cara jualan anda secara atas talian pula..banyak kos yang anda dapat jimat
  7. Tak perlu beratur panjang - bakal pembeli anda lebih suka cara ini sebab zaman sekarang mereka nak beli barang secara pantas dan anda sebagai pembeli pun tak perlu hadapi kerenah pelanggan yang macam-macam
  8. Bayaran online lebih cepat dan mudah - terima bayaran online lebih cepat, selamat dan mudah kerana anda dapat elakkan daripada pembeli yang menggunakan duit palsu, pecah masuk perompak, tak cukup wang tukaran dan sebagainya
  9. Jimat wang - anda sebagai penjual dah tentu nak kurang/jimatkan kos operasi anda...kalau secara traditional, anda perlu bayar sewa kedai, bil api dan air dan yang seumpamanya
  10. Boleh bandingkan seller mana yang lebih trusted - anda boleh Branding kan diri anda agar menjadi seller yang trusted di mata pelanggan anda kerana anda bakal dikerumuni oleh pelanggan dari seluruh dunia...

Sebab tu anda perasan tak sekarang ini banyak eCommerce tumbuh bagai cendawan seperti yang telah saya huraikan di atas...So, semua di atas tidak akan berlaku jika anda tidak mendapatkan ilmu secukupnya.





Catat Ulasan