Jumaat, 17 Februari 2017

Panduan Membuat Apam


Apam adalah merupakan antara makanan tradisi masyarakat melayu sejak dahulu lagi. Kebanyakan apam dimakan bersama dengan kelapa parut. Ia menjadi satu nostalgia kepada ramai orang sehingga kini. Ia masih lagi menjadi antara makanan yang popular pada hari ini.

Jika dahulu, apam begitu sinonim dengan kelapa. Dengan apam polkadot, ia merubah segalanya. Dengan warna dan rupanya yang comel. Ia menjadikan satu pilihan untuk kebanyakan majlis samada untuk dimakan atau dijadikan sebagai doorgift bagi majlis persandingan dan perkahwinan.

Ia merupakan satu peluang perniagaan yang baik untuk surirumah atau mereka yang ingin bekerja dari rumah untuk menambah pendapatan keluarga menerusi pembuatan apam dan produk bakeri lain seperti kek dan sebagainya. Dengan kepelbagaian yang boleh anda buat, ini akan mengembangkan lagi perniagaan dari rumah anda.





Catat Ulasan