Sabtu, 28 Januari 2017

Teknik Soft Selling Power






Ada sorang sifu pernah pesan "kalau guna medium free pun awak tak dapat sale, jangan mimpi bila awak guna medium berbayar awak akan dapat sale."

Lebih-lebih lagi orang yang baru mula. Newbie lah katakan. Mana ada modal banyak nak run fb ads. Apa benda CTR, Reach dan whatsoever yang tercungap-cungap nak faham.

Benda paling penting bila buat bisnes ialah lakukan jualan. Jadi macamana nak buat jualan daripada medium percuma seperti wall facebook kita?


Salah satunya ialah dengan softselling. Apa itu soft selling?

"Dress ,rm80 berminat boleh pm." >>> Ini hard sell.

Wah, best betul bila pakai dress ni. Ayu dan sopan je. Paling syok, habis lemak-lemak tu tersorok.hikss. Ramai pulak tu tanya kat mana kita beli dress ni. Hihi. Incik hubby pun beberapa kali kerling mata tengok kita. 

>>> ini softselling.

Mana yang awak minat nak baca?

Mestilah yang softselling kan? Menjual secara halus dan orang SUKA baca.

Bila buat softselling ni jangan TERPERANJAT bila tiba-tiba dapat PM walaupun orang tu tak pernah like atau komen. Malah kita tak tak suruh diorang PM, diorang dengan RELA HATI akan pm.

Ini pengalaman saya sendiri tau. Bukan orang lain. Memang tak sangka sebab orang tu tak pernah like, komen pun tak. Alih-alih dia PM. hihi

Nak tahu macam mana nak buat soft selling, saya sarankan baca Ebook10 Teknik Soft Selling Power Di Facebook.






Catat Ulasan